• 11 udda hotell i världen som du inte får missa

  Är du på jakt efter en unik hotellupplevelse? Checka in på en oljerigg, häcka i en större trädkoja uppe bland fåglarna eller klä på dig några extra lager och spendera natten i ett ishotell. Här är 11 galna och annorlunda hotell runt om i världen.

  Flera av dessa minst sagt intressanta hotellvistelser kan du boka via Hotels.com. Se till att utnyttja en Hotels rabattkod och spara pengar på boendet.

  1. Crane Hotel Faralda, Amsterdam


  I Amsterdam hittar du detta unika lyxhotell beläget 50 meter upp i en gammal byggkran. För den äventyrslystna erbjuder även hotellet en egen bungyjumpanläggning. Totalt finns tre lyxiga sviter att välja mellan.

  Crane Hotel Faralda, hittar du i NDSM, Nedelandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij, en industrihamn, som blivit ett populärt område för urbana individer och startups.

  2. Seaventure Rig Resort, Malaysia


  När en oljerigg har förlorat sitt kommersiella värde skickas den ofta till skroten. I sydöstra Malaysia har man istället valt att göra något helt annat. Denna oljerigg har konverterats till ett hotell med 27 rum och en direkt närhet till korallrev och marint liv. På hotellet hittar du även ett soldäck, karaokebarer och ett filmrum.

  3. Free Spirit Spheres, Quallicum Beach, Kanada


  I sydvästra Kanada hittar du dessa klotformade hotellrum. Låt dig vaggas till sömns av vinden, uppe bland trädtopparna, och bli ett med naturen. Detta hotell bygger på biomimetik, där man med bygget har försökt efterlikna biologiskt liv i naturen.

  Free Spirit Spheres passar både dig som är på jakt efter avkoppling, eller dig som vill ha äventyr. Området erbjuder mängder av aktiviteter, däribland underbar vandring, och kajakpaddling.

  4. Ishotellet, Jukkasjärvi


  Ishotellet i Jukkasjärvi är kanske det mest välkända hotellet i Sverige. Ishotellet blev det första i sitt slag när det grundades 1989, och byggs upp på nytt varje år i samband med att Torne älv fryser till is. Sedan starten har hotellet blivit en känd sevärdhet och hit vallfärdar gäster från världens alla hörn.

  Ishotellet är helt unikt och behöver upplevas någon gång i livet.

  5. Kakslauttanen Igloo Village, Saariselkä, Finland


  I Saariselkä i norra Finland kan du komma naturen riktigt nära. I dessa igloo-formade glaskupor får du en unik och oförglömlig upplevelse. Resortens igloos är gjorda av isolerglas och erbjuder ett sovrum med glastak. I vissa igloos har du även tillgång till en egen bastu.

  Här erbjuds vinterbad, snöskoterturer, längdskidor och mängder av andra aktiviteter för dig som älskar vintern.

  6. Azulik Resort, Tulum, Mexiko


  Bara fem minuters bilfärd från Tulums strand ligger Azulik. Detta lyxhotell är designat som en trädkoja och smälter in i den omgivande djungeln. Här kan du äta dig mätt i någon av de fyra olika restaurangerna, dricka drinkar i någon av barerna eller ta del av hotellets spa. 

  I denna lugna oas är det lätt att varva ner, vilket också är varför inget av rummen är utrustade med varken tv eller wifi.

  7. Tree Hotel, Harads


  I Harads, i Bodens kommun, hittar du Tree Hotel. Här får du spendera natten bland trädtopparna och ta del av naturen på riktigt nära håll. Hotellet har fått stor spridning internationellt, och har lockat världskändisar som Justin Bieber.

  Det finns flera olika boenden att välja mellan, däribland ett UFO, fågelbo, och en stuga. Samtliga rum erbjuder egen entré, luftkonditionering, kaffebryggare och en utsikt utöver det vanliga.

  8. Hotel Costa verde, Costa Rica


  I Costa Rica finns möjligheten att bo på ett mycket udda hotell, i skalet av en Boeing 727:a.

  Flygplanet hittades på en flygplanskyrkogård och fraktades därifrån ut i skogen med hjälp av fem lastbilar. Därefter gjordes flygplanet om till två separata hotellrum. På 15 meters höjd med djungeln utanför och med utsikt över Stilla havet är detta hotell för dig som vill ha det lilla extra.

  9. Sala Silvergruva, Sala


  Vill du testa på att bo långt ner under jord? I sådana fall kan Sala Silvergruva vara något för dig. Här hittar du världens djupaste belägna hotellrum, 155 meter under marken. Sviten är uppvärmd och håller en temperatur på 18 grader året om, medan resten av gruvan har en temperatur på omkring 2 grader.

  Sala Silvergruva är en populär sevärdhet för många svenskar, och här har man brutit silver i över 500 år.

  10. The Manta Resort, Pemba Island, Tanzania


  På Manta Resort i Tanzania är det inte hotellet i sig som får dig att tappa hakan – utan ett specifikt rum. Bo fyra meter under havsytan med koraller och färgglada fiskar som närmaste granne. Detta är ett helt unikt hotellrum som har skapat rubriker runt om i hela världen.

  Förutom att du får måltider levererade vid specifika tidpunkter är du helt frånkopplad från den övriga världen.

  11. Borgvattnets Prästgård, Ragunda


  Borgvattnets Prästgård har fått internationell spridning och uppges vara ett av världens mest hemsökta hus. Det är med andra ord inte ett hotell för vem som helst.

  Ta chansen att övernatta här och se om du upplever något övernaturligt. När du bokar detta hotell har du möjlighet att boka ett specifikt rum – det går även bra att boka hela huset om du skulle vilja ta med dig kompisgänget på spökjakt.

discount-badge
Expedia

Upp till 20% rabatt när du laddar ner Expedia appen

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges i appen
906 har klickat på kampanjen
discount-badge
Iberostar

WOW - Iberostar rabattkod ger dig upp till 20% rabatt på hotell i stan

Utgår 31 Oktober
Visa rabattkod
CITYLOVERS
19 har klickat på kampanjen
discount-badge
Iberostar

5% rabatt på sista minuten resor med Iberostar!

Utgår 31 Maj
Visa rabattkod
LASTMINUTE
18 har klickat på kampanjen
discount-badge
Booking.com

Bli medlem & få minst 10% rabatt på utvalda boenden

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges Vid Registrering
11849 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Resor & Hotell rabattkoder
Filip Svensson
Filip kommer från en bakgrund som journalist och har arbetat som både allmänreporter och sportreporter. Under en period befann han sig ute på de svenska fotbollsarenorna och rapporterade om allsvensk fotboll. Drömmen var att ta sig ut till de stora arenorna i Europa men ett jobbyte fick Filip att tänka om.I januari 2018 introducerades Filip för sökmotoroptimering, SEO, och därefter var han fast. Möjligheten att påverka vad som syns i Googles sökfält väckte en stor nyfikenhet han inte kunde slita sig ifrån. Ganska snabbt släppte han tankarna på sportjournalistiken och idag kombinerar han i stället sitt intresse för det skrivna ordet med sina SEO-kunskaper här på Expressen Rabattkoder.Filip har arbetat med Expressen Rabattkoder sedan december 2019.

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?