BÄST-I-TEST

TEST AV BLOMBUD I STOCKHOLM

0
PRODUKTER
TESTADE
Letar du efter blombud i Stockholm och vill veta vilket som är bäst? Idag finns det ett antal blombud att välja mellan och de flesta levererar blombud samma dag om så önskas. Blombuden har generellt sett stora sortiment av blombuketter och lyxiga gåvor vilket är perfekt om du vill överraska någon du tycker extra mycket om eller om du behöver skicka en kondoleans. Att skicka blommor är ett bra alternativ eftersom det passar de flesta personer och tillfällen. Du slipper dessutom ta dig till en fysisk blomsterbutik och kan istället beställa blommor online i lugn och ro, vilket är väldigt smidigt. Du behöver inte ens befinna dig i samma land som den du ska skicka blombudet till.

PRODUKTER I DETTA TEST


I denna artikel har vi sammanställt och jämfört tre populära blombud i Stockholm och tagit fram en vinnare för att du som konsument ska bli så nöjd som möjligt med din beställning av blommor på nätet. Vi har jämfört följande blombud i Stockholm:


Euroflorist

 • Utbud: Stort utbud och egendesignade kollektioner 
 • Pris: Blombuketter från 199 kr, frakt från 99 kr
 • Leverans: Beställ innan kl 14 på vardagar och kl 11 på lördagar för leverans samma dag. Störst tidsintervall för leveranser.
 • Betalning: Kortbetalning (American Express och Visa/Mastercard), PayPal, Klarna och Swish

Läs hela testet av Euroflorist här!


Interflora

 • Utbud: Hög kvalitet, brett sortiment och lättöverskådlig hemsida
 • Pris: Blombuketter från 215 kr, frakt från 99 kr
 • Leverans: Skickar blombud till 150 länder. Leverans samma dag så länge beställningen sker innan klockan 14 på vardagar och innan klockan 12 på lördagar.
 • Betalning: Klara Payments (Klarna Faktura, Klarna Kort eller Klarna Direkt), eller kortbetalning såsom Visa/Mastercard/Eurocard.

Läs hela testet av Interflora här!


Flowerhouse

 • Utbud: Störst utbud av blombuketter samt stort utbud av begravningsblommor 
 • Pris: Billigaste blombudet med buketter från endast 149 kr 
 • Leverans: Beställ före klockan 13 på vardagar och kl 11 på lördagar för leverans samma dag. Lägst pris på Expressleverans.
 • Betalning: Klarna checkout (faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank), Payson, Swish, eller PayPal. Tar ej emot American Express.

Läs hela testet av Flowerhouse här!


Bästa blombud Stockholm

För att utse en vinnare bland blombud i Stockholm har vi jämfört utbud, prissättning, leveranstid och betalsätt. Blombuden Euroflorist, Interflora och Flowerhouse har alla tre ett brett utbud, snabb leverans och säkra betalningssätt. Vi kan rekommendera alla, men vi har valt ut en favorit vilken blev Euroflorist. Nedan hittar du vår jämförelse av blombud i Stockholm och all information du behöver för att göra ditt val av blomsterbud online! Det är viktigt att känna till att lokal variation kan förekomma beroende på vilken florist som används för uppdraget. Däremot arbetar alla blomsterbud med att hålla en hög kvalitet för att du som beställer skall känna dig nöjd. 


Vår jämförelse av blombud i Stockholm

Euroflorist

Euroflorist är idag starkt etablerade på marknaden med ett nätverk av florister i 11 länder. De grundades 1981 och var först i Europa med att sälja blommor över nätet. Det är smidigt att beställa blommor hos Euroflorist, som fokuserar mycket på att det ska vara enkelt att köpa blommor online. 


Utbud - Störst utbud av buketter och gåvor

Euroflorist har det största utbudet av de tre blombuden som vi jämfört. Hemsidan är lättöverskådlig och som kund hittar du något för alla tillfällen, vare sig du vill skicka blommor för att gratulera brudparet, fira en födelsedag, en särskild högtid eller vill beställa blommor till begravning eller bröllop. Euroflorist erbjuder buketter i olika stilar med aktuella blommor efter säsong och varje år släpps fyra nya kollektioner, designade av Euroflorist produktteam. Hos Euroflorist kan du beställa allt från blombuketter och presentlådor till blomsterarrangemang och krukväxter. Oavsett om du är ute efter en klassisk bukett eller något trendigt kan du hitta det du söker hos Euroflorist.

Betyg: 9/10


Pris - Bra priser och hög kvalitet

Euroflorist är inte det billigaste alternativet av de tre blombuden, men heller inte det dyraste. Med ett stort utbud av blombuketter och presenter i olika prisklasser finns det något för alla, både för den större och lite mindre plånboken. Som kund kan du välja att skicka allt ifrån en bukett med röda rosor för under 200 kronor, till lyxiga påkostade buketter. Färdiga blombuketter kostar från 199 kronor och chokladgåvor hittar du från endast 79 kronor. I en del fall kan kunden dessutom sätta sitt eget pris. Även om Euroflorist försöker hålla bra priser så tummar de aldrig på kvaliteten. Med andra ord kan du känna dig trygg med att blommorna de levererar håller bra klass.

Betyg: 8/10


Leverans - Blombud samma dag

Hos de flesta blombuden sker leveransen snabbt och smidigt. Euroflorist är inte ett undantag utan levererar blombud samma dag om du beställer innan klockan 14 på vardagar och innan klockan 11 på lördagar (för utland och bud till företag gäller andra tider). Om du lägger din order senare än utsatta tider, eller på en söndag/helgdag, kan Euroflorist inte garantera att leveransen sker samma dag. Däremot försöker de alltid göra sitt bästa för att kundens önskemål ska uppfyllas. Frakten kostar från 99 kronor och leveransen sker mellan 8-21 på vardagar och mellan 9-16 på lördagar. Med andra ord är Euroflorist det blombud med störst tidsintervall för leveranser. Blomsterleverans till begravning är undantaget från ovan och här garanterar Euroflorist tidsbestämda beställningar. Blombudet levererar blommor över hela världen och det är lika enkelt att skicka blommor inom Sverige som att skicka blombud utomlands. På så sätt kan du smidigt uppvakta någon du tycker om, trots att du inte befinner dig i samma land. 

Betyg: 9/10


Betalsätt - Flertalet betalningsalternativ att välja mellan

Betalningen sker säkert och smidigt på Euroflorist hemsida och du har många alternativ att välja mellan. Välj mellan kortbetalning (såsom American Express och Visa/Mastercard), PayPal, Klarna eller Swish. Säkerheten är den högsta möjliga och alla kreditkortsbetalningar hanteras av ett ackrediterat och säkert e-handelsföretag.

Betyg: 9/10


Euroflorist Stockholm

Euroflorist samarbetar med 9000 blomsterbutiker världen över, varav 800 i Sverige. I Stockholmsområdet finns det en mängd florister redo att sätta ihop din blombukett, vilket innebär extra stor möjlighet till snabb leverans. Direkt när du har lagt din beställning hos Euroflorist så mottar en lokal florist, i närheten av mottagaren, din order. Med andra ord är Euroflorist ett bra alternativ för dig som vill skicka blombud till någon i Stockholm. 

Sammanlagt betyg: 9/10

Gå till Euroflorist →


Interflora

De flesta känner förmodligen till blombudet Interflora, vilket inte är speciellt konstigt med tanke på att Interflora samarbetar med hela 56 000 butiker världen över, varav 600 i Sverige. Interflora ser sig själva som mer än bara en blomsteraffär och tror starkt på att blommor framkallar leenden och kärlek mellan personer. För vem skulle inte bli glad av att bli överraskad med en chokladgåva på jobbet eller få en fantastisk blombukett i födelsedagspresent? 


Utbud - Brett utbud och lättöverskådlig hemsida

Blombudet Interflora levererar alltid hög kvalitet och i sortimentet finner du allt från handbundna blombuketter och snittblommor, till huvudkransar, krukväxter, stora växter, krukor och vaser, choklad, gåvor, redskap med mera. Interflora ligger hack i häl med Euroflorist när det kommer till utbud. Interfloras utbud är anpassat efter olika tillfällen och säsonger vilket gör det smidigt att välja ut en produkt som passar tillfället eller personen man vill överraska. Trots att Interflora har ett brett utbud har de inte riktigt lika många buketter att välja mellan som Euroflorist och Flowerhouse. Däremot kan Interfloras hemsida ses som mer lättöverskådlig när det kommer till just produktutbudet. 

Betyg: 8/10


Pris - Blommor och gåvor i olika prisklasser

Hos Interflora finner du blommor och gåvor i olika prisklasser. Välj mellan enklare buketter från 215 kronor, till större och lyxigare buketter upp till 2 995 kronor. På hemsidan finner du även chokladgåvor från 215 kr vilket är perfekt om du vill uppvakta en kollega eller nära och kära. Summerat har Interflora ett brett och bra utbud, dock med en aningen högre prissättning än Euroflorist och Flowerhouse.

Betyg 7/10


Leverans - Levererar till 150 länder

Att skicka blommor över nätet med Interflora går snabbt och enkelt. Du skickar smidigt blombud utomlands då Interflora levererar till 150 länder världen över. Precis som hos Euroflorist levereras buketten, blomsterarrangemanget, blomman eller gåvan redan samma dag så länge beställningen sker innan klockan 14 på vardagar och innan klockan 12 på lördagar. Interflora levererar vanligtvis inga blombud på söndagar eller helgdagar. Om du vill att blombudet ska levereras vid en exakt tidpunkt kan du lägga till Expressblommogram för 269 kronor i din order. Standardleveransen ligger på 99 kronor och då sker leveransen normalt sett mellan 9-20 på vardagar och 11-17 på lördagar (med undantag för leveranser till företag). Med andra ord erbjuder Interflora nästan lika bra leveranstider som Euroflorist.

Betyg: 8/10


Betalning - Säker betalning hos Interflora

Betalningen sker säkert med Klara Payments eller via kortbetalning, såsom Visa/Mastercard/Eurocard. Med Klara Payments som betallösning betalar du antingen med Klarna Faktura, Klarna kort eller Klarna Direkt. Väljer du Klarna faktura har du 14 dagar på dig att betala, mot en expeditionsavgift på 29 kr. Väljer du istället Klarna Direkt betalar du smidigt direkt i kassan med hjälp av mobilt BankID. Alla kortbetalningar via Klarna är PCI-DSS certifierade vilket innebär en säker kortbetalning för dig som kund. Ett minus är dock att Interflora inte erbjuder Swish.

Betyg: 7/10 


Interflora Stockholm

Interflora är ett bra alternativ om du vill skicka ett blombud till någon i Stockholm. Interflora samarbetar med hela 15 floristbutiker i Stockholmsområdet och de handbundna blombuketterna håller hög kvalitet. Blommogram med Interflora kan även skickas till städer i hela Sverige, samt utomlands, närmare bestämt till 150 länder världen över. 

Sammanlagt betyg: 8/10

Gå till Interflora →


Flowerhouse

Blombudet Flowerhouse är en relativt ny aktör på marknaden och grundades 2009. Flowerhouse har snabbt klättrat upp till toppen och konkurrerar idag med några av de största blombuden på nätet. Blombudet lägger stor vikt vid bra service och anser inte att den personliga kontakten ska försvinna bara för att man beställer sina blommor på nätet. Som kund har du ett stort inflytande på slutresultatet, tillsammans med butikens kreativa och kunniga florister. Det är mycket viktigt att alla är nöjda med buketten och att den passar det speciella tillfället och personen i fråga. 


Utbud - Störst utbud av blombuketter

Flowerhouse drivs av personer med stor kunskap om blommor och erfarenhet från blomsterbutiker, vilket medför ett kreativt och unikt produktutbud. Flowerhouse har det största utbudet av blombuketter med hela 116 variationer. Däremot finns inte lika många tilläggsprodukter och gåvor att välja mellan som hos Euroflorist och Interflora. Överraska någon med blombud på Alla hjärtans dag, Mors dag, eller varför inte ge bort blommor och choklad i födelsedagspresent? Beställ allt från blombuketter och gåvor, till snittblommor, krukväxter, blomsterdekorationer med mera. Flowerhouse har även ett stort utbud begravningsblommor vilka man enkelt navigerar sig till på förstasidan, så om du vill skicka blommor till begravning är Flowerhouse ett bra alternativ. 

Betyg: 8/10


Leverans - Lägst pris på expressleverans

Leveransen sker, precis som hos de andra två blombuden, samma dag om kunden har önskemål om detta. Beställningen behöver då läggas före klockan 13 en vardag och före klockan 11 en lördag, vilket är aningen tidigare än hos Euroflorist och Interflora. Kommer beställningen inte in i tid kan Flowerhouse dessvärre inte garantera att leveransen sker samma dag. Blombudet levererar inga blombud på söndagar och helgdagar. De kan tyvärr heller inte garantera att leveransen sker vid en exakt tidpunkt. Om ditt blombud ska levereras vid en speciell tidpunkt kan du lägga till expressleverans mot en kostnad på 249 kr. Blommorna levereras då 2-3 timmar från det att du lagt din order. Precis som hos de övriga blombuden ligger fraktkostnaden för standardleverans på 99 kronor och uppåt. 

Betyg: 7/10


Pris - Buketter till låga priser

Flowerhouse är ett bra alternativ för dig som vill skicka blombud billigt. I utbudet finner du buketter från endast 149 kr, varav den dyraste ligger på 720 kr. Flowerhouse satsar på att alla ska kunna hitta en bukett som passar ens budget och att buketten alltid ska kännas lyxig och samtidigt imponera på personen som blombudet skickas till. 

Betyg: 9/10


Flowerhouse - Flest betalningsalternativ att välja mellan

Flowerhouse erbjuder olika betalningsalternativ för att göra det så smidigt som möjligt för dig som kund. Välj mellan Klarna checkout (faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank), Payson, Swish, eller PayPal. Till skillnad från de två andra blombuden erbjuder Flowerhouse faktura via Payson och blir således det blombud med flest betalningsalternativ. Kortbetalning sker via Payson eller Klarna vilket gör att det tyvärr inte är möjligt att betala med American Express.

Betyg: 8/10

Sammanlagt betyg: 8/10

Vill du har bättre pris, använde en rabattkod:

Fler priser