BÄST-I-TEST

TEST AV BLOMBUD I STOCKHOLM

4
PRODUKTER
TESTADE
Letar du efter blombud i Stockholm och vill ta reda på vilket som passar dig bäst? I detta test har vi jämfört fyra populära blombud och utsett bäst i test så att du ska bli så nöjd som möjligt med din beställning av blommor på nätet. 
1

EUROFLORIST

Euroflorist test

EGENSKAPER

 • Utbud
  Stort utbud och egendesignade kollektioner
 • Pris
  Blombuketter från 199 kr, frakt från 99 kr
 • Leverans
  Beställ innan kl 14 på vardagar och kl 11 på lördagar för leverans samma dag. Störst tidsintervall för leveranser.
 • Betalning
  Kortbetalning (American Express och Visa/Mastercard), PayPal, Klarna och Swish

REKOMMENDERADE BUTIKER

Euroflorist
POPULÄRT BLOMBUD MED STORT UTBUD
9
Euroflorist är idag starkt etablerade på marknaden med ett nätverk av florister i 11 länder. De grundades 1981 och var först i Europa med att sälja blommor över nätet. Det är smidigt att beställa blommor hos Euroflorist, som fokuserar mycket på att det ska vara enkelt att köpa blommor online.
UTBUD
9
Störst utbud av buketter och gåvor - Euroflorist har det största utbudet av de tre blombuden som vi jämfört. Hemsidan är lättöverskådlig och som kund hittar du något för alla tillfällen, vare sig du vill skicka blommor för att gratulera brudparet, fira en födelsedag, en särskild högtid eller vill beställa blommor till begravning eller bröllop. Euroflorist erbjuder buketter i olika stilar med aktuella blommor efter säsong och varje år släpps fyra nya kollektioner, designade av Euroflorist produktteam. Hos Euroflorist kan du beställa allt från blombuketter och presentlådor till blomsterarrangemang och krukväxter. Oavsett om du är ute efter en klassisk bukett eller något trendigt kan du hitta det du söker hos Euroflorist.
PRIS
8
Bra priser och hög kvalitet - Euroflorist är inte det billigaste alternativet av de tre blombuden, men heller inte det dyraste. Med ett stort utbud av blombuketter och presenter i olika prisklasser finns det något för alla, både för den större och lite mindre plånboken. Som kund kan du välja att skicka allt ifrån en bukett med röda rosor för under 200 kronor, till lyxiga påkostade buketter. Färdiga blombuketter kostar från 199 kronor och chokladgåvor hittar du från endast 79 kronor. I en del fall kan kunden dessutom sätta sitt eget pris. Även om Euroflorist försöker hålla bra priser så tummar de aldrig på kvaliteten. Med andra ord kan du känna dig trygg med att blommorna de levererar håller bra klass.
LEVERANS
9
Blombud samma dag - Hos de flesta blombuden sker leveransen snabbt och smidigt. Euroflorist är inte ett undantag utan levererar blombud samma dag om du beställer innan klockan 14 på vardagar och innan klockan 11 på lördagar (för utland och bud till företag gäller andra tider). Om du lägger din order senare än utsatta tider, eller på en söndag/helgdag, kan Euroflorist inte garantera att leveransen sker samma dag. Däremot försöker de alltid göra sitt bästa för att kundens önskemål ska uppfyllas. Frakten kostar från 99 kronor och leveransen sker mellan 8-21 på vardagar och mellan 9-16 på lördagar. Med andra ord är Euroflorist det blombud med störst tidsintervall för leveranser. Blomsterleverans till begravning är undantaget från ovan och här garanterar Euroflorist tidsbestämda beställningar. Blombudet levererar blommor över hela världen och det är lika enkelt att skicka blommor inom Sverige som att skicka blombud utomlands. På så sätt kan du smidigt uppvakta någon du tycker om, trots att du inte befinner dig i samma land.
BETALSÄTT
9
Flertalet betalningsalternativ att välja mellan - Betalningen sker säkert och smidigt på Euroflorist hemsida och du har många alternativ att välja mellan. Välj mellan kortbetalning (såsom American Express och Visa/Mastercard), PayPal, Klarna eller Swish. Säkerheten är den högsta möjliga och alla kreditkortsbetalningar hanteras av ett ackrediterat och säkert e-handelsföretag.
EUROFLORIST STOCKHOLM
9
Bra alternativ i Stockholm - Euroflorist samarbetar med 9000 blomsterbutiker världen över, varav 800 i Sverige. I Stockholmsområdet finns det en mängd florister redo att sätta ihop din blombukett, vilket innebär extra stor möjlighet till snabb leverans. Direkt när du har lagt din beställning hos Euroflorist så mottar en lokal florist, i närheten av mottagaren, din order. Med andra ord är Euroflorist ett bra alternativ för dig som vill skicka blombud till någon i Stockholm.

2

INTERFLORA

Interflora test

EGENSKAPER

 • Utbud
  Hög kvalitet, brett sortiment och lättöverskådlig hemsida
 • Pris
  Blombuketter från 215 kr, frakt från 99 kr
 • Leverans
  Skickar blombud till 150 länder. Leverans samma dag så länge beställningen sker innan klockan 14 på vardagar och innan klockan 12 på lördagar.
 • Betalning
  Klara Payments (Klarna Faktura, Klarna Kort eller Klarna Direkt), eller kortbetalning såsom Visa/Mastercard/Eurocard.

REKOMMENDERADE BUTIKER

Interflora
BLOMBUD AV HÖG KVALITET
8
De flesta känner förmodligen till blombudet Interflora, vilket inte är speciellt konstigt med tanke på att Interflora samarbetar med hela 56 000 butiker världen över, varav 600 i Sverige. Interflora ser sig själva som mer än bara en blomsteraffär och tror starkt på att blommor framkallar leenden och kärlek mellan personer. För vem skulle inte bli glad av att bli överraskad med en chokladgåva på jobbet eller få en fantastisk blombukett i födelsedagspresent?
UTBUD
8
Brett utbud och lättöverskådlig hemsida - Blombudet Interflora levererar alltid hög kvalitet och i sortimentet finner du allt från handbundna blombuketter och snittblommor, till huvudkransar, krukväxter, stora växter, krukor och vaser, choklad, gåvor, redskap med mera. Interflora ligger hack i häl med Euroflorist när det kommer till utbud. Interfloras utbud är anpassat efter olika tillfällen och säsonger vilket gör det smidigt att välja ut en produkt som passar tillfället eller personen man vill överraska. Trots att Interflora har ett brett utbud har de inte riktigt lika många buketter att välja mellan som Euroflorist och Flowerhouse. Däremot kan Interfloras hemsida ses som mer lättöverskådlig när det kommer till just produktutbudet.
PRIS
7
Blommor och gåvor i olika prisklasser - Hos Interflora finner du blommor och gåvor i olika prisklasser. Välj mellan enklare buketter från 215 kronor, till större och lyxigare buketter upp till 2 995 kronor. På hemsidan finner du även chokladgåvor från 215 kr vilket är perfekt om du vill uppvakta en kollega eller nära och kära. Summerat har Interflora ett brett och bra utbud, dock med en aningen högre prissättning än Euroflorist och Flowerhouse.
LEVERANS
8
Levererar till 150 länder - Att skicka blommor över nätet med Interflora går snabbt och enkelt. Du skickar smidigt blombud utomlands då Interflora levererar till 150 länder världen över. Precis som hos Euroflorist levereras buketten, blomsterarrangemanget, blomman eller gåvan redan samma dag så länge beställningen sker innan klockan 14 på vardagar och innan klockan 12 på lördagar. Interflora levererar vanligtvis inga blombud på söndagar eller helgdagar. Om du vill att blombudet ska levereras vid en exakt tidpunkt kan du lägga till Expressblommogram för 269 kronor i din order. Standardleveransen ligger på 99 kronor och då sker leveransen normalt sett mellan 9-20 på vardagar och 11-17 på lördagar (med undantag för leveranser till företag). Med andra ord erbjuder Interflora nästan lika bra leveranstider som Euroflorist.
BETALNING
7
Säker betalning hos Interflora - Betalningen sker säkert med Klara Payments eller via kortbetalning, såsom Visa/Mastercard/Eurocard. Med Klara Payments som betallösning betalar du antingen med Klarna Faktura, Klarna kort eller Klarna Direkt. Väljer du Klarna faktura har du 14 dagar på dig att betala, mot en expeditionsavgift på 29 kr. Väljer du istället Klarna Direkt betalar du smidigt direkt i kassan med hjälp av mobilt BankID. Alla kortbetalningar via Klarna är PCI-DSS certifierade vilket innebär en säker kortbetalning för dig som kund. Ett minus är dock att Interflora inte erbjuder Swish.
INTERFLORA STOCKHOLM
8.5
Interflora är ett bra alternativ om du vill skicka ett blombud till någon i Stockholm. Interflora samarbetar med hela 15 floristbutiker i Stockholmsområdet och de handbundna blombuketterna håller hög kvalitet. Blommogram med Interflora kan även skickas till städer i hela Sverige, samt utomlands, närmare bestämt till 150 länder världen över.

3

FLORISTER I SVERIGE

Florister i Sverige test

EGENSKAPER

 • Utbud
  Mycket stort utbud av färdiga buketter för olika tillfällen, har även krukväxter och choklad.
 • Pris
  Billigaste blombudet är tre rosor för 135 kr, budavgift + serviceavgift varierar beroende på vilken butik beställningen görs från.
 • Leverans
  Leveranstid varierar, blombud kan ibland skickas med expressbud för mycket snabb leverans mot en extra kostnad.
 • Betalning
  VISA, MasterCard, alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swish.

REKOMMENDERADE BUTIKER

Florister i Sverige
SMIDIGT SÄTT ATT KÖPA BLOMMOR
8.5
Hos Florister i Sverige kan du välja mellan ett stort antal butiker. Fokus ligger mer på de enskilda butikerna och floristerna än på tjänsten. Man kan säga att Florister i Sverige i första hand förmedlar den kontakt du behöver för att skicka ett blombud till en viss adress. Det är ett mycket smidigt sätt att köpa blommor och få dem levererade.
UTBUD
9
Floristen får utlopp för sin egen kreativitet - Florister i Sverige är en förmedlingstjänst snarare än ett företag som tagit fram egna blomdekorationer. Du ger grundförutsättningarna genom att välja mellan olika kategorier av blommor och buketter men sedan är det upp till floristen att skapa något utifrån det och utifrån hur mycket du vill lägga på blommorna. Du väljer alltså inte mellan färdiga buketter på samma sätt som hos andra blombud. Ett blombud du skickar med Florister i Sverige kommer i och med det att vara unikt! Många florister tycker att det är roligare att jobba så och det kan leda till ett bättre resultat.
PRIS
7.5
Har flera billiga presentalternativ - Florister i Sverige har ett lågt lägsta pris eftersom du kan buda buketter som endast består av ett fåtal rosor. De billigaste chokladgåvorna kostar en bra bit under hundra kronor och du kan även buda te och kaffe för några tior hektot till någon du tror uppskattar det. Men du betalar frakt på det och på så sätt är det kanske mer ekonomiskt med en lite större beställning. När det gäller deras större blomsterarrangemang är det svårt att jämföra priset med andra blombud eftersom du inte alltid vet exakt vad du får i buketten utan det är upp till floristen.
LEVERANS
9
Blommor samma dag - Andra blombud kan ofta uppge ganska exakt hur lång tid det tar för en beställning att komma fram. Florister i Sverige lägger sig inte i det på samma sätt utan det är snarare en affär mellan dig och butiken som levererar blommorna. Grundregeln är dock att leveransen sker personligen, samma dag som du har gjort beställningen, eller på önskat leveransdatum. För blombud i Stockholm erbjuder Florister i Sverige expressbud mot en extra kostnad.
BETALSÄTT
9
Lätt att köpa och betala med presentkort - Florister i Sverige samarbetar med Payson och Klarna, det innebär att du kan välja mellan flera olika betalningsalternativ som är säkra och snabba. Har du ett konto i en svensk bank kan du genomföra en direktbetalning men du kan också swisha din betalning eller välja att betala med antingen VISA eller Mastercard. Även betalning mot faktura är ett alternativ om du föredrar det. Florister i Sverige har också en väl utvecklad service för dig som vill betala med eller ge bort ett presentkort.
FLORISTER I SVERIGE STOCKHOLM
8
Florister i Sverige har ett nätverk som består av omkring 600 butiker i Sverige, många av dem i Stockholmsområdet. Det här är också ett bra alternativ för dig som vill skicka ett blombud till någon som inte bor i Sverige. Ofta kan buketter bindas lokalt på den ort där mottagaren av ett blommogram vistas.

4

FLOWERHOUSE

Flowerhouse test

EGENSKAPER

 • Utbud
  Störst utbud av blombuketter samt stort utbud av begravningsblommor
 • Pris
  Billigaste blombudet med buketter från endast 149 kr
 • Leverans
  Beställ före klockan 13 på vardagar och kl 11 på lördagar för leverans samma dag. Lägst pris på Expressleverans.
 • Betalning
  Klarna checkout (faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank), Payson, Swish, eller PayPal. Tar ej emot American Express.

REKOMMENDERADE BUTIKER

Flowerhouse
BILLIGT BLOMBUD MED BRA SERVICE
8
Blombudet Flowerhouse är en relativt ny aktör på marknaden och grundades 2009. Flowerhouse har snabbt klättrat upp till toppen och konkurrerar idag med några av de största blombuden på nätet. Blombudet lägger stor vikt vid bra service och anser inte att den personliga kontakten ska försvinna bara för att man beställer sina blommor på nätet. Som kund har du ett stort inflytande på slutresultatet, tillsammans med butikens kreativa och kunniga florister. Det är mycket viktigt att alla är nöjda med buketten och att den passar det speciella tillfället och personen i fråga.
UTBUD
8
Störst utbud av blombuketter - Flowerhouse drivs av personer med stor kunskap om blommor och erfarenhet från blomsterbutiker, vilket medför ett kreativt och unikt produktutbud. Flowerhouse har det största utbudet av blombuketter med hela 116 variationer. Däremot finns inte lika många tilläggsprodukter och gåvor att välja mellan som hos Euroflorist och Interflora. Överraska någon med blombud på Alla hjärtans dag, Mors dag, eller varför inte ge bort blommor och choklad i födelsedagspresent? Beställ allt från blombuketter och gåvor, till snittblommor, krukväxter, blomsterdekorationer med mera. Flowerhouse har även ett stort utbud begravningsblommor vilka man enkelt navigerar sig till på förstasidan, så om du vill skicka blommor till begravning är Flowerhouse ett bra alternativ.
LEVERANS
7
Lägst pris på expressleverans - Leveransen sker, precis som hos de andra två blombuden, samma dag om kunden har önskemål om detta. Beställningen behöver då läggas före klockan 13 en vardag och före klockan 11 en lördag, vilket är aningen tidigare än hos Euroflorist och Interflora. Kommer beställningen inte in i tid kan Flowerhouse dessvärre inte garantera att leveransen sker samma dag. Blombudet levererar inga blombud på söndagar och helgdagar. De kan tyvärr heller inte garantera att leveransen sker vid en exakt tidpunkt. Om ditt blombud ska levereras vid en speciell tidpunkt kan du lägga till expressleverans mot en kostnad på 249 kr. Blommorna levereras då 2-3 timmar från det att du lagt din order. Precis som hos de övriga blombuden ligger fraktkostnaden för standardleverans på 99 kronor och uppåt.
PRIS
9
Buketter till låga priser - Flowerhouse är ett bra alternativ för dig som vill skicka blombud billigt. I utbudet finner du buketter från endast 149 kr, varav den dyraste ligger på 720 kr. Flowerhouse satsar på att alla ska kunna hitta en bukett som passar ens budget och att buketten alltid ska kännas lyxig och samtidigt imponera på personen som blombudet skickas till.
BETALNING
9
Flest betalningsalternativ att välja mellan - Flowerhouse erbjuder olika betalningsalternativ för att göra det så smidigt som möjligt för dig som kund. Välj mellan Klarna checkout (faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank), Payson, Swish, eller PayPal. Till skillnad från de två andra blombuden erbjuder Flowerhouse faktura via Payson och blir således det blombud med flest betalningsalternativ. Kortbetalning sker via Payson eller Klarna vilket gör att det tyvärr inte är möjligt att betala med American Express.

KÖPGUIDE BLOMBUD

Idag finns det ett antal blombud att välja mellan och de flesta levererar blombud samma dag om så önskas. Blombuden har generellt sett stora sortiment av blombuketter och lyxiga gåvor vilket är perfekt om du vill överraska någon du tycker extra mycket om eller om du behöver skicka en kondoleans. Att skicka blommor är ett bra alternativ eftersom det passar de flesta personer och tillfällen. Du slipper dessutom ta dig till en fysisk blomsterbutik och kan istället beställa blommor online i lugn och ro, vilket är väldigt smidigt. Du behöver inte ens befinna dig i samma land som den du ska skicka blombudet till.

Bästa blombud Stockholm

Blombuden Euroflorist, Interflora, Florister i Sverige och Flowerhouse har alla fyra ett brett utbud, snabb leverans och säkra betalningssätt. Vi kan rekommendera alla men vi har valt ut en favorit, vilken blev Euroflorist. Ovan hittar du vår jämförelse av blombud i Stockholm och all information du behöver för att göra ditt val av blomsterbud online! Det är viktigt att känna till att lokal variation kan förekomma beroende på vilken florist som används för uppdraget. Däremot arbetar alla blomsterbud med att hålla en hög kvalitet för att du som beställer skall känna dig nöjd. 

Smidigt att skicka blombud i Stockholm

I Stockholm är det mycket enkelt att beställa blommor och få dem levererade. Ett blombud kan ofta ta hand om din beställning redan samma dag som du gjort den. Åtminstone om du klickat iväg beställningen innan klockan 14.00 på en vardag. Om du är sent ute med uppvaktning är det alltså inget problem. Blombud i Stockholm är en service som räddat många som plötsligt kommit på att något eller någon ska uppmärksammas. Självklart kan du även få blommorna levererade en annan dag än den när du gör din beställning.

Vad det är som ska firas eller uppmärksammas spelar mindre roll, blommor är alltid uppskattat och en klassisk gest! Många som arbetar med blombud i Stockholm har en grön profil och levererar miljövänligt.

Enkelt att beställa blommor online

Hela idén med att skicka ett blombud är att det ska vara enkelt. Blombuden i Stockholm har fattat detta och det är lätt att både beställa och betala. Sidorna är lättnavigerade och gjorda för att du ska kunna göra ditt ärende på enklast möjliga sätt. Oftast kan du välja mellan flera betalningsalternativ. Det enda som kan ta lite tid är allt välja bland allt fint som erbjuds. De flesta blombud i Stockholm har ett riktigt stort utbud av snittblommor och krukväxter. 

Om du vill skicka en blombukett med blombud i Stockholm är det vanligast att välja mellan ett antal standardbuketter. Du kan hitta buketter som är speciellt komponerade för att passa olika högtider som födelsedag, alla hjärtans dag eller studenten. Många blombud har även andra saker som passar att ge bort. Choklad är en klassiker men det kan också handla om en fin vas till blommorna, en nalle eller en annan typisk present.

Överraska någon du tycker om 

Det finns tillfällen då det är ganska självklart att ett blombud är ett passande sätt att visa sin uppskattning. Dop, bröllop och mors- eller fars dag är givna exempel. Ofta är ett blombud ett alternativ till att själv närvara på någons högtidsdag. Ett lite mindre förutsägbart sätt att uppvakta någon med ett blombud är att skicka ett fast du inte är så långt borta. Kanske en romantisk bukett med röda rosor medan du själv är på jobbet och har insett att du blir lite sen hem till den som väntar på dig. 

Ett blombud i Stockholm kan också hjälpa dig att visa uppskattning utan att det är en särskild dag. Det brukar bli extra uppskattat eftersom det lär komma helt oväntat. Ett tips är att överväga perenna växter som kan skänka glädje år efter år, istället för en klassisk bukett med snittblommor. Att skicka kaktusar är populärt just nu, de är snygga och lättskötta och passar som gåva till en person som är lite egen, på ett bra sätt.

Stort utbud av blombud i Stockholm 

Företaget hos vilket du beställer blommor samarbetar i regel med ett stort antal blomsterbutiker och florister. Buketten, eller vad det nu är du vill skicka, kan därför levereras från en florist som finns nära den som är mottagare för gåvan. Det är en av förklaringarna till att leveranser går så fort och det bidrar också till att blommorna är fräscha när de kommer fram. Det här systemet är också en garant för kvalitet. De buketter du skickar med blombud inom Stockholm är ihopsatta av en väl utbildad florist som ser till så att det som levereras verkligen liknar vad du sett på bilden när du gjort beställningen. En duktig florist kan även snitta och förpacka blommorna så att de håller sig fina så länge som möjligt. Det är naturligtvis också erfarna florister som bestämt utbudet, med hänsyn till vad det är för tid på året.

Billiga blombud i Stockholm

Du kan ofta erhålla rabattkoder och specialerbjudanden när det gäller blombud i Stockholm. Till dom blumbuden vi testat här kan du hitta rabattkoder och exklusiva erbjudanden här:

Ett annat sätt att få så mycket som möjligt för pengarna är att välja ett kombinationserbjudande. Många blombud låter dig kombinera till exempel en blombukett med en present i form av exklusiv choklad och ger då ett rabatterat pris. Vad det kostar att skicka ett blombud i Stockholm kan variera ganska mycket men räkna med priser från 150 kronor och uppåt för en enklare bukett. Ibland är priserna inklusive kostnaden för själva leveransen men ibland tillkommer den. Det är inte fel att välja en billigare blomma eller bukett om du vill komma ner i pris. Det är själva grejen med att, kanske helt oväntat, få en blomma levererad till dörren som gör blombud i Stockholm så uppskattat.

SÅ GJORDE VI TESTET

Det finns flera aktörer som arbetar med blombud i Stockholm och det lönar sig att jämföra dem. För att utse en vinnare bland blombud i Stockholm har vi därför jämfört:

 • • Utbud
 • • Pris
 • • Leverans
 • • Betalsätt

När det gäller utbud kan du som vill skicka ett blombud i Stockholm hitta särskilda arrangemang för de vanligaste högtiderna. I regel kan du välja mellan allt från några enstaka snittblommor till riktigt stora bröllops- eller begravningsarrangemang. I vissa fall vet du exakt vad du får medan andra blombud ger mer frihet till floristen som sätter ihop en bukett eller ett blomsterarrangemang. De flesta blombud kan leverera annat än bara blommor. Då tänker vi inte bara på krukväxter, som alla blombud kan erbjuda. Det finns fler artiklar som passar att ges bort som ett komplement till en bukett. Choklad är vanligast men du kan hitta annat smått och gott bland de blombud i Stockholm som vi har jämfört. Exakt vad som erbjuds som komplement till blommor är en av de saker där det är störst skillnad mellan olika blombud.

När det gäller priser är marknaden så pass konkurrensutsatt att skillnaderna inte är jättestora så länge du inte hittar en bra rabatt från ett visst företag. Fina erbjudanden är vanliga och kan innebära att du får ett pris som ligger klart under det ordinarie. Ett blombud kan ofta nå sin adressat samma dag som du gjort din beställning förutsatt att den gjorts under förmiddagen eller att du väljer expressleverans. Vi har koncentrerat oss på blombud i Stockholm och då är leveranstiderna ganska likvärdiga. 

Som standard kan du betala med kort och direktbetalning från ditt bankkonto. Föredrar du att betala med Swish, mot faktura eller på annat sätt har du också stora möjligheter att hitta ett blombud som erbjuder dessa alternativ.

Fler priser
Euroflorist
Bäst pris hos Euroflorist
Interflora
Bäst pris hos Interflora
Florister i Sverige
Bäst pris hos Florister i Sverige
Flowerhouse
Bäst pris hos Flowerhouse