• Bästa appen för robotgräsklipparen

  Robotgräsklippare har mer eller mindre tagit över i svenska trädgårdar och sålt väldigt bra de senaste åren. De är bra på olika saker och har olika finesser beroende på märke och prisklass. En viktig del av din robotgräsklippare har du faktiskt i telefonen! Det är nämligen via appar du styr de flesta robotgräsklippare idag och de kan designas på olika sätt och för olika behov. 


  Apparna gör det ännu lättare att klippa gräset

  En av de stora poängerna med en app är att du, när du väl bestämt dig för vad din robotgräsklippare ska uträtta, kan ge den instruktioner som den sedan följer hela sommaren, utan att du behöver tänka mer på det!


  Med en app kan du kontrollera robotgräsklipparens status och få information som kan ligga till grund för en felsökning. Vissa tillverkare göra appar som hela tiden utvecklas. Det innebär att du kan uppgradera din robotgräsklippare med nya funktioner bara genom att uppdatera din app! Apparna är gratis att ladda ner men ibland kan du behöva köpa till en kommunikationsenhet till din robotgräsklippare för att den ska kunna kommunicera med appen via GPS. Många moderna robotgräsklippare är dock utrustade med detta i sitt standardutförande.


  Här tittar vi på några av de stora tillverkarna av robotgräsklippare och på vilka funktioner deras appar har. För att se vilken gräsklippare som är bäst i test så har vi testat 10 modeller i vårt stora test av robotgräsklippare.


  Appar för robotgräsklippare som deltar i testet:


  Husqvarna Automower App Store


  Gardena Smart System App Store


  Worx App 


  Robomow App
  Husqvarna Automower App 2.0

  Svenska Husqvarna är en mycket stor aktör på marknaden när vi talar om robotgräsklippare. Att utveckla appar är dock en helt annan grej än att göra trädgårdsmaskiner av hög kvalitet. Vi var nyfikna på att se hur väl Husqvarna klarat anpassning till den mobila eran!


  Användarvänlig app

  Husqvarnas Automower App fungerar på både Android och iOS-enheter. Den känns lättnavigerad då du kommer åt alla menyval med en enda knapptryckning. Du kan använda appen till att bestämma ett klippschema och sedan skicka ut din robotgräsklippare på arbete. Du kan också beordra den att återvända till sin laddstation.


  Fjärrstyrning när du behöver bättre kontroll

  En annan möjlighet du har med den här appen och en robotgräsklippare från Husqvarna är att du kan fjärrstyra enheten från din telefon. Som när du styr en radiostyrd bil med en handkontroll! Det är inte bara kul utan en väldigt praktisk funktion om du har en trädgård kräver mer kontroll, och inte är så stor.


  Automower kommunicerar med dig via appen

  Husqvarnas Automower App kommunicerar med din robotgräsklippare och inhämtar information som sedan vidarebefordras till dig via notifieringar. Du kan få information om när den kommer att klippa enligt de inställningar du gjort, eller om batteriet behöver laddas. Du kommer också att få varningsmeddelanden när något inte är som det ska med din robotgräsklippare samt en notifiering fem minuter innan gräsklipparen startar. Då har du chans att kontrollera så att inga barn, husdjur eller igelkottar kommer att vara i vägen för din robotgräsklippare när den klipper din gräsmatta. 


  Appen är del av stöldskyddet och gör felsökningar vid problem

  Om appen skulle visa att det är något som inte fungerar med din robotgräsklippare kan du genomföra en fjärrstyrd diagnostisering online och få förslag på olika tekniska lösning. Husqvarna har dessutom en mycket bra kundsupport som du kan vända dig till om det skulle behövas. Med hjälp av appen kan du spåra din robotgräsklippares GPS position. Det är en del av stöldskyddet.


  Kundomdömen

  Den här appen tycker vi har ett tilltalande utseende och är lätt att använda. Den enda brasklapp vi känner att vi behöver lämna gäller kundomdömen på App Store. Den har fått över 100 betyg och snittar på 2,6 vilket inte riktigt är godkänt. Som vi har förstått det beror de låga betygen på att appen tidigare haft en del problem som nu ska vara åtgärdade.  Gardena Smart System App

  Gardena är ett tyskt företag som är bra på robotgräsklippare. Med Gardenas Smart System App kan du sköta din trädgård, var du än befinner dig. Appen kan laddas ner gratis för både iOS och Android telefoner. Med den här appen kan du kontrollera hur och när din robotgräsklippare ska arbeta och lägga upp olika scheman som den sedan följer. Via appen kan du till och med få olika tips som är relevanta för just din trädgård, utifrån den information som appen samlar in.


  Ännu större möjligheter till avkoppling

  Det många inte tänker på när det gäller robotgräsklippare är att det inte bara är skönt att kunna ligga i hängmattan med robotgräsklipparen utför sitt arbete. Det blir också möjligt att resa utan att först hitta någon som kan klippa gräset medan man är borta. Du kan alltså ligga i en hängmatta på andra sidan jorden, om du har en robotgräsklippare och så bra app som Gardenas Smart System App. Skulle något strula så kan du alltid vända dig till företagets kundservice.


  Samla alla Gardenasystem i samma app


  Gardena sysslar med många olika typer av trädgårdsutrustning och något som verkligen är bra med Gardena Smart System App är att du kan använda den till mycket mer än bara din robotgräsklippare. Har du till exempel belysning eller bevattning från Gardena kan du sköta även dessa system med Gardena Smart System App. Appen är självförklarande när du installerar, använder och uppdaterar den. 


  Kundomdömen

  När man läser om Gardena Smart System App så är det mer fokus på hur du kan använda den till att sköta ett bevattningssystem än på hur den fungerar om du vill kontrollera din robotgräsklippare med appen. Om du bara är ute efter en app med vilken du kan styra din robotgräsklippare kan det finnas alternativ. Söker du en helhetslösning och har, eller tror att du kommer att skaffa dig, flera produkter från Gardena är dock Gardena Smart System App svårslagen. De kundomdömen som vi har tagit dela av tyder på att de flesta som börjat använda sig av Gardena Smart System App blir mycket nöjda med den.  Worx App


  Worx är ett företag med huvudkontor i USA och tillverkning i Kina. De gör robotgräsklippare som presterat väl i bland annat våra tester och det är inte ovanligt att den smidiga appen lyfts fram som en av fördelarna med robotgräsklippare från Worx. 


  En riktigt smart app


  Med en Worx app kommer din robotgräsklippare till användning fullt ut och du får tillgång till många avancerade funktioner. Tanken är att du med en app och robotgräsklippare från Worx inte ens ska behöva bestämma själv hur det ska klippas för att resultatet ska bli riktigt bra. Appen är så pass smart och kan samla in så mycket information via gräsklipparen att den själv kan bedöma läget i din trädgård och sätta robotgräsklipparen i arbete utifrån det. Den håller till exempel reda på hur snabbt ditt gräs växer och klipper helt enkelt mer när det behövs som mest.


  Låter dig schemalägga med precision


  Om du föredrar att ta befälet över din robotgräsklippare istället för att låta den “tänka åt dig” kan du schemalägga klippningar in i minsta detalj och bestämma vilka dagar och tidpunkter som din robotgräsklippare ska arbeta och när den inte ska göra det. Om du till exempel vet att grannen jobbar natt en viss veckodag kan du alltså senarelägga klipptiden efterföljande dag för att inte störa.


  Väldigt informativ


  Worx app kan samla massor av information om hur mycket den arbetat och hur ofta den behövt återvända till laddstationen samt hur mycket elektricitet som gått åt. Många blir mer intresserade av gräsklippning än de tidigare varit eftersom de får tillgång till så mycket data. Om du skulle få problem med din Worx robotgräsklippare kan du via appen komma i kontakt med Worx supportavdelning som ofta kan ställa en diagnos och lösa problemet direkt.


  Kundomdömen


  Enligt omdömen i App Store som vi tagit del av fungerar den här appen bättre för iOS än på enheter med operativsystemet Android. Men den uppdateras ofta så det är möjligt att Worx har kommit till rätta med det problemet när du läser detta.  Robomow App


  Robomow är ett företag från Israel som nu är stora på den europeiska marknaden. Deras Robomow App är föredömligt enkel att installera och komma igång med. Den låter dig interagera med din robotgräsklippare helt på dina egna villkor. Du väljer själv hur mycket du vill lägga dig i hur den ska arbeta. 


  Möjlighet till fjärrstyrning


  Du kan använda din Robomow App till att ta över styrningen av din Robomow robotgräsklippare. Det kan vara en bra idé om du har trånga passager i trädgården där det är svårt för gräsklipparen att ta sig fram eller om du bara vill busa med hunden och följa efter den. Bekvämast är det dock att låta din robotgräsklippare arbeta på egen hand utifrån de inställningar du en gång gjort med hjälp av Robomow appen. Du kan bestämma hur lågt och hur ofta din robotgräsklippare ska klippa i olika delar av trädgården.


  Statusrapporter om både gräsmattan och Robomow


  Appen kommunicerar trådlöst med din robotgräsklippare via Bluetooth® 4.0, hårdvaran är installerad i din robotgräsklippare vid köp. Robomow App kommunicerar även med dig och skickar kärnfulla statusrapporter med data om gräsklipparen och din gräsmatta. Om du själv vill kolla hur läget är med din robotgräsklippare startar du bara appen, redan på startsidan kan du se vad din gräsklippare gör just nu, hur det står till med batteriet och när nästa klipptillfälle är schemalagt.


  Genom appen kan du få hjälp av kundservice


  Du behöver inte köpa något för att din Robomow App ska fungera utan alla robotgräsklippare från Robomow tillverkade från och med 2014 kan styras med hjälp av den senaste versionen av appen. Precis som när det gäller de andra apparna i testet kan du komma i kontakt ett supportteam genom den. På så sätt kan du lösa eventuella problem med din robotgräsklippare utan att du behöver ta den till en tekniker.


  Kundomdömen

  Robomow App har ett mycket högt betyg i App Store baserat på så många omdömen att vi tycker att det ger en tydlig indikation på att detta är en bra app om du har en enhet med operativsystemet iOS. Däremot är användarna av Android versionen inte alls lika nöjda ser vi i Google Play.


  Appar låter bra i teorin men fungerar det i praktiken?

  Alla appar i testet kan användas till ungefär samma saker och skillnaderna ligger mest på detaljnivå. Appar är komplexa och det som ser bra ut på pappret fungerar inte alltid som det är tänkt i praktiken. Nu tänker vi framförallt på buggar, alltså tekniska problem som påverkar hur funktioner kan användas. Flera av apparna i testet har haft problem, noterar vi efter att ha tittat på kundomdömen. Där gäller det dock att vara medveten om att många omdömen kan gälla tidigare versioner av en app och vara negativa på grund av problem som redan adresserats. Kolla gärna de senaste betygen som en app fått i till exempel App Store, om du vill få koll på vilken som är den bästa appen för robotgräsklippare för dig. 


  Ofta är det nog läge att välja robotgräsklippare och sedan skaffa dess originalapp. Vi tycker inte att skillnaderna mellan de olika apparna som vi har tittat på är så stora att det är en bättre idé att först välja app och sedan köpa en robotgräsklippare utifrån det.


  Du kan använda en robotgräsklippare med hjälp av en knappsats och en display direkt på enheten så du är inte helt beroende av att ha tillgång till en smartphone. Men med en app är det många gånger roligare, och framförallt mycket smidigare. Du behöver inte ens böja dig ner.


discount-badge

Registrera dig på nyhetsbrevet & få 10% på ditt nästa köp!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
281 har klickat på kampanjen
discount-badge

Registrera dig & få 50kr rabatt!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
186 har klickat på kampanjen
discount-badge

Bli medlem & få 50kr rabatt på nästa köp!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
725 har klickat på kampanjen
discount-badge

Skruvat rabattkod ger dig 15% rabatt på ditt köp i webbutiken

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
4508 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Trädgård & Verktyg rabattkoder
Pontus Wiehager

Pontus Wiehager

Produktansvarig
Som produkt manager har Pontus som uppgift att Expressen Rabattkoder fungerar som den ska och att våra besökare får en så bra upplevelse som möjligt. Pontus har även kontakt med butikerna som visar kampanjer och rabattkoder på hemsidan. Pontus är i grunden civilingenjör och har studerat medieteknik vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Förutom Expressen Rabattkoder har Pontus även grundat tjänsten Outletsverige.se som även den drivs av Speqta.

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?