• Hur kommer Black Friday bli 2020?

  Black Friday har blivit en succé och är en av de viktigaste reorna under året. I Sverige är det bara mellandagsrean som kan konkurrera med Black Friday. Black Friday 2020 kommer att inträffa den 27 november. Det handlar alltid om dagen efter den fjärde torsdagen i november, då det är Thanksgiving i USA.


  Black Friday blir större och större i Sverige

  Globalt sett har Black Friday länge varit årets viktigaste shoppingdag. Om den positiva trenden fortsätter här i Sverige så innebär det att handeln kommer att gå upp med 70%, jämfört med under en vanlig helg, i de butiker som satsar på Black Friday. Ungefär hälften av alla svenskar köper något under Black Friday och 2019 omsattes 7,1 miljarder kronor, vilket innebär att förra årets Black Friday slog Black Friday 2018 (omsättning på nästan 6,7 miljarder). Det var rekordsiffror och på grund av pandemin som pågår just nu tror vi att Black Friday 2020 kommer bli större än någonsin. 


  Black Friday 2020 förväntas slå rekord

  År 2020 har varit ett annorlunda år för näthandeln i och med pandemin. Rekord har slagits månad efter månad, och den nya trenden lär fortsätta året ut. Men hur kommer det här påverka Black Friday 2020? Näthandeln ökar vilket talar för att Black Friday 2020 förväntas slå nya rekord, precis som tidigare år. Samtidigt har många fått en sämre ekonomi vilket kan påverka Black Friday-shoppingen. Under Black Friday är det i första hand elektronik och större produkter till hemmet som säljs, något som kanske inte står högst på listan om ekonomin är lite sämre. Å andra sidan spenderar vi mer tid i hemmet, så att passa på att köpa ny TV, ett bättre ljudsystem eller spelkonsoler är perfekt att göra på Black Friday 2020. Vi på Expressen Rabattkoder räknar med att konkurrensen blir extra hård i år, så du kommer kunna få riktigt fina rabatter! Håll koll på alla aktuella Black Friday och Black Week rabattkoder här hos oss så missar du inte de bästa priserna!

  Vilka typer av produkter kommer att bli populärast?

  Vitvaror och elektronik går alltid starkt under stora reor och har även stått för en rejäl del av omsättningen under Black Friday tidigare år. Den pågående pandemin har bidragit till att många jobbar hemifrån och spenderar mycket tid i sina hem, därför tror vi även att datorer, tv-apparater, böcker och filmer kommer att vara extra populärt i år. TV-serier på DVD är en reaklassiker och nu när DVD:er går ner i försäljning på grund av alla streamingtjänster kan det bli så att extra mycket kommer ut när det är rea. Möbler och inredning är vanligtvis också en relativt viktig kategori under Black Friday och kommer troligtvis bli ännu mer populär i år. Inför rean 2020 tror vi att det blir populärt att leta efter inredningsföremål av riktigt hög kvalitet, där det bara finns några få exemplar kvar i butiken. 


  Lite dyrare smink brukar alltid gå bra under Black Friday. Under 2019 och 2020 har det varit hett med exklusiv contouring och LED-ansiktsmasker där olika typer av ljus bidrar till din skönhet. Sådant tror vi kommer att dyka upp i förmånliga erbjudanden under Black Friday 2020. 

  Resor är vanligtvis också en mycket populära produktkategori under Black Friday men på grund av den pågående pandemin är det mest troligt att försäljningen av resor, jämfört med tidigare år, kommer lysa med sin frånvaro. Många har avstått från att köpa resor 2020 på grund av pandemin och troligt är att det kommer fortsätta i samma riktning en lång tid framöver. 


  Vilka butiker har kampanjer under Black Friday?

  NA-KD, Hotels.com, CDON, Nelly, eleven.se och Bubbleroom är några exempel på butiker som vi vet kommer att satsa stort på Black Friday.


  Black Friday blir en del av julhandeln

  Utvecklingen går mot rea hela veckan snarare än under just fredagen. Cyber Monday är en förlängning av Black Friday med en dag, men vissa butiker kommer att köra med konceptet Black Week. Precis som många gör i USA. En annan trend vi ser är att Black Friday i allt större utsträckning blir en del av julhandeln. Det är inte så dumt att köpa viktiga julklappar i god tid och dessutom till priser som kanske ligger på samma nivåer som de kommer att göra under mellandagsrean.


  Ärligare erbjudanden

  VI tror på en schysstare Black Friday 2020 där en stor majoritet av produkter faktiskt säljs till ett lägre pris. Tidigare har det förekommit att butiker höjt priset på vissa varor och sålt dem under falska förespeglingar. Detta har dock uppmärksammats och vi tror att handlarna lärt sig att det inte funkar att göra så. Det är dålig reklam och sänker förtroendet för butiken.


  Exklusiva erbjudande kommer starkt 2020

  Allt fler handlare väljer att ha extra fina erbjudanden som en slags belöning till sina trognaste kunder. 2020 tror vi att det blir vanligt att du kan få ett särskilt erbjudande om du till exempel prenumererar på ett nyhetsbrev från en butik eller deltar i ett förmånsprogram. Du bör alltså hålla ögonen öppna när det gäller affärer som har varor du är intresserad av att köpa. Läs alla nyhetsbrev du får veckan innan Black Friday. För att kunna utnyttja denna typ av förmåner vid köp online kan du behöva ange rabattkoder.


  Tips till dig som vill fynda under Black Friday 2020

  • Finns det en anledning till varför varan är billig? Ibland är det produkter som inte är så attraktiva som säljs till de lägsta priserna.
  • De bästa produkterna försvinner snabbt! Det gäller att veta vad man vill ha och sedan leta efter just det direkt när Black Friday rean kommer igång.
  • Många butiker som fattat hur man håller intresset uppe under Black Friday och kommer att lansera nya erbjudande varje timme 2020! Har du en favoritbutik som kör med det konceptet kan det löna sig att hålla koll på dem då och då under dagen.
  • Köp online! I fysiska butiker kan trängseln vara väldigt påtaglig under Black Friday.
  • Undvik impulsköp av reavaror som du egentligen inte behöver.
exclusive-badge
discount-badge

Exklusiv rabattkod ger 10% rabatt på utvalda produkter!

Utgår 8 Januari 2023
EXKLUSIV
Visa rabattkod
EXPRESSEN10
186 har klickat på kampanjen
discount-badge

500kr rabatt på utvalda trifo-produkter!

Utgår 31 Augusti
Visa rabattkod
trifo500
1 har klickat på kampanjen
discount-badge

10% extra rabatt på utvalda tado-produkter!

Utgår 31 Augusti
Visa rabattkod
tado10
8 har klickat på kampanjen
discount-badge

10% rabatt när du prenumererar på nyhetsbrevet!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
71 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Elektronik rabattkoder
Pontus Wiehager

Pontus Wiehager

Produktansvarig
Som produkt manager har Pontus som uppgift att Expressen Rabattkoder fungerar som den ska och att våra besökare får en så bra upplevelse som möjligt. Pontus har även kontakt med butikerna som visar kampanjer och rabattkoder på hemsidan. Pontus är i grunden civilingenjör och har studerat medieteknik vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Förutom Expressen Rabattkoder har Pontus även grundat tjänsten Outletsverige.se som även den drivs av Speqta.

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?