• Hur kommer Black Friday bli 2019?

  Black Friday har blivit en succé och är en av de viktigaste reorna under året. I Sverige är det bara mellandagsrean som kan konkurrera med Black Friday. Black Friday 2019 kommer att inträffa den 29 november. Det handlar alltid om dagen efter den fjärde torsdagen i november, då det är Thanksgiving i USA.


  Black Friday blir större och större i Sverige

  Globalt sett har Black Friday länge varit årets viktigaste shoppingdag. Om den positiva trenden fortsätter här i Sverige så innebär det att handeln kommer att gå upp med 70 %, jämfört med under en vanlig helg, i de butiker som satsar på Black Friday. Ungefär hälften av alla svenska köper något under Black Friday och 2018 omsattes nästan 6,7 miljarder! Det var rekordsiffror och om trenden håller i sig tror vi att Black Friday 2019 kommer att omsätta en bra bit över sju miljarder kronor och att ungefär hälften av alla handlare i Sverige kommer att ha någon form av rabatt.


  Vilka typer av produkter kommer att bli populärast?

  Vitvaror och elektronik går alltid starkt under stora reor och har även stått för en rejäl del av omsättningen under Black Friday tidigare år. Möbler är också en relativt viktig kategori. För rean 2019 tror vi att det blir populärt att leta efter inredningsföremål av riktigt hög kvalitet, där det bara finns några få exemplar kvar i butiken. Årets julklapp 2018 var kläder i återvunna material - vi spår att miljötrenden kommer att hålla i sig och märkas av även under Black Friday 2019.

   

  Lite dyrare smink brukar alltid gå bra under Black Friday. 2019 är det hett med exklusiv contouring, och LED-ansiktsmasker där olika typer av ljus bidrar till din skönhet. Sådant tror vi kommer att dyka upp i förmånliga erbjudanden under Black Friday 2019. TV-serier på DVD är en reaklassiker och nu när DVD:er går ner i försäljning på grund av alla streamingtjänster kan det bli så att extra mycket kommer ut när det är rea. 

   

  Resor är en annan produktkategori som vi tror kommer att bli ännu mer populär under årets Black Friday. Många har avstått från att köpa resor 2019 eftersom sommaren 2018 var så varm i Sverige. Men i slutet av november tror vi att många längtar till solen igen och det kan verkligen löna sig att hålla sig framme då.


  Vilka butiker har kampanjer under Black Friday? 

  Ellos, Hotels.com, CDON, Nelly, eleven.se och Bubbleroom är några exempel på butiker som vi vet kommer att satsa stort på Black Friday.


  Black Friday blir en del av julhandeln

  Utvecklingen går mot rea hela veckan snarare än under just fredagen. Cyber Monday är en förlängning av Black Friday med en dag, men vissa butiker kommer att köra med konceptet Black Week. Precis som många gör i USA. En annan trend vi ser är att Black Friday i allt större utsträckning blir en del av julhandeln. Det är inte så dumt att köpa viktiga julklappar i god tid och dessutom till priser som kanske ligger på samma nivåer som de kommer att göra under mellandagsrean.


  Ärligare erbjudanden

  VI tror på en schysstare Black Friday 2019 där en stor majoritet av produkter faktiskt säljs till ett lägre pris. Tidigare har det förekommit att butiker höjt priset på vissa varor och sålt dem under falska förespeglingar. Detta har dock uppmärksammats och vi tror att handlarna lärt sig att det inte funkar att göra så. Det är dålig reklam och sänker förtroendet för butiken.


  Exklusiva erbjudande kommer starkt 2019

  Allt fler handlare väljer att ha extra fina erbjudanden som en slags belöning till sina trognaste kunder. 2019 tror vi att det blir vanligt att du kan få ett särskilt erbjudande om du till exempel prenumererar på ett nyhetsbrev från en butik eller deltar i ett förmånsprogram. Du bör alltså hålla ögonen öppna när det gäller affärer som har varor du är intresserad av att köpa. Läs alla nyhetsbrev du får veckan innan Black Friday. För att kunna utnyttja denna typ av förmåner vid köp online kan du behöva ange rabattkoder.


  Tips till dig som vill fynda under Black Friday 2019

  • Finns det en anledning till varför varan är billig? Ibland är det produkter som inte är så attraktiva som säljs till de lägsta priserna.
  • De bästa produkterna försvinner snabbt! Det gäller att veta vad man vill ha och sedan leta efter just det direkt när Black Friday rean kommer igång.
  • Många butiker som fattat hur man håller intresset uppe under Black Friday kommer att lansera nya erbjudande varje timme 2019! Har du en favoritbutik som kör med det konceptet kan det löna sig att hålla koll på dem då och då under dagen.
  • Köp online! I fysiska butiker kan trängseln vara väldigt påtaglig under Black Friday.
  • Undvik impulsköp av reavaror som du egentligen inte behöver.
  Visa alla Elektronik rabattkoder
Pontus Wiehager

Pontus Wiehager

Produktansvarig
Som produkt manager har Pontus som uppgift att Expressen Rabattkoder fungerar som den ska och att våra besökare får en så bra upplevelse som möjligt. Pontus har även kontakt med butikerna som visar kampanjer och rabattkoder på hemsidan. Pontus är i grunden civilingenjör och har studerat medieteknik vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Förutom Expressen Rabattkoder har Pontus även grundat tjänsten Outletsverige.se som även den drivs av Speqta.
exclusive-badge
discount-badge

Exklusiv kod ger 15% rabatt + fri frakt

Utgår 31 Augusti
EXKLUSIV
Visa rabattkod
EXPRESSEN15
4 personer har använt kampanjen idag
exclusive-badge
discount-badge

11% rabatt för köp upp till 1000 kr

Utgår 1 Juni
EXKLUSIV
Visa rabattkod
Express1819
3 personer har använt kampanjen idag
discount-badge

2000kr rabatt på HP Gaming Pavilion 17

Utgår om 1 timmar
Visa rabattkod
GAM2000
1 person har använt kampanjen idag
discount-badge

Spara 1000kr på HP Gaming Pavilion 15

Utgår om 1 timmar
Visa rabattkod
GAM1000
1 person har använt kampanjen idag
Visa fler liknande erbjudanden

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till