• Ny robotdammsugare från iRobot - s9+

  Äntligen har robotdammsugare blivit så bra och billiga att de på allvar börjat rulla in i våra svenska hem. Roomba s9+ från iRobot är en riktigt spännande modell, så fort den börjar testas kommer vi även jämföra s9+ mot andra robotdammsugare på marknaden i vårt stora test av robotdammsugare. Här bjuder vi på en förhandstitt på Roomba s9+ och mopproboten Braava jet m6 från samma företag. Dessa båda enheter samarbetar med varandra på ett banbrytande sätt!

  80

  80

  iRobot släpper nya och förbättrade robotdammsugare i snabb takt. Arbetet med produktutveckling pågår ständigt. Förutsättningarna för att göra bra robotdammsugare bli också bättre i takt med att det görs tekniska framsteg inom områden som anknyter till bland annat smarta hem. iRobots storsäljare Roomba i7+ var försedd med nymodigheter som självtömning och möjligheten att städa enskilda rum utifrån en förinställning av roboten. Nu bryter de ny mark med sin senaste och mycket uppmärksammade modell.


  Roomba s9+ har fått en estetisk ansiktslyftning med sin nya D-form, väl anpassad för att den ska kunna komma åt på ett bra sätt längs med lister och i hörn. Förändringen innebär också att borstarna under Roomba s9+ kunnat göras betydligt bredare. På så vis täcker den en större yta och kan arbeta snabbare. 


  Modellen har också tekniska funktioner som vi inte har sett tidigare. Sensorn är till exempel mer avancerad än tidigare, denna robotdammsugare har en kamera som uppdateras hela 25 gånger i sekunden och gör att Roomba s9+ kan arbeta mer effektivt och flexibelt. Man kan säga att den blivit mer intelligent. Sugkraften är rejält tilltagen här och Roomba s9+ tar automatiskt i för kung och fosterland när den dammsuger en matta. Det brukar behövas då damm och andra partiklar kan sitta djupt inne i fibrerna!

  Din dammsugare och mopp samarbetar


  Det som många verkligen går igång på är hur Roomba s9+ samarbetar med Braava jet m6, en mopprobot från samma tillverkare som lanserades samtidigt. Via konceptet Imprint Link Technology kan dessa robotar kommunicera med varandra så att städresultatet blir optimalt. 


  I normalfallet börjar man med att städa med hjälp av robotdammsugaren Roomba s9+. När det är klart och roboten åker tillbaka till laddstationen skickar den ett meddelande till mopproboten Braava jet m6, som ger sig ut på arbete. Den moppar precis de rum som redan har dammsugits av Roomba s9+. Med hjälp av iRobot HOME-appen kan städrutinen kontrolleras och fintrimmas, var du än befinner dig.


  Braava jet m6 är dimensionerad för att fungera även i stora rum och löser upp fett på ett effektivt sätt. Använder du modellen med dess särskilda rengöringsmedel kommer rummen att dofta fräscht och nymoppat, länge. Modellen kan navigera runt möbler och andra hinder och har en kantdesign som gör att den även kan göra rent i hörn.

  80

  80

  Att du kan styra robotarna med en app som du laddar ner till en smartphone innebär att du, utan att du själv ens behöver vara hemma, kan se till så att gästrummet är nystädat om du skulle få oväntat besök. Framtidens hem kommer att vara mer robotiserade och det här är ett strålande exempel på hur avancerade koncept kan tillämpas redan idag. Produkter från iRobot kan uppdateras med nya funktioner bara genom att du gör en nedladdning.


  En funktion som kommer snart är att roboten med hjälp sensorn kan känna igen olika föremål och inredningsdetaljer och sedan anpassa sitt rörelsemönster utifrån det. Finns det en tröskel i vägen ska Roomba s9+ kunna ta extra sats för att ta sig över den. Denna funktion är i dagsläget inte implementerad, men det är på gång!

  80

  80

  En fullt utrustad Roomba s9+ kostar omkring 16 500 kronor. Mopproboten Braava jet m6 kostar omkring 7 400 kronor. Det kan låta som mycket pengar men det här är avancerade städrobotar som verkligen tar sig an sina uppgifter på ett effektivt och professionellt sätt. Alla som värdesätter sin tid har stor glädje av att inte behöva moppa och dammsuga hemma. För många är det också möjligt att höja nivån på hemstädningen med så här effektiva hjälpmedel. Det kan vara värdefullt om någon i hushållet har problem med allergier.


  Vi har blivit väldigt nyfikna på de här robotarna och ser verkligen fram emot att se hur de presterar i konkurrens med andra städrobotar på marknaden.

  Företaget bakom Roomba s9+


  iRobot är ett spännande företag som hör till de riktigt stora aktörerna när det gäller självgående och fjärrstyrda robotar. En marknad som förväntas växa mycket snabbt och där det redan hänt spännande saker. 


  Företaget grundades av Rodney Brooks, som är expert på artificiell intelligens, med bakgrund från elituniversitetet MIT i USA. iRobot är ganska nya på konsumentmarknaden men har tidigare utvecklat produkter för det amerikanska försvaret. De är alltså vana vid att jobba mot väldigt tydliga och stränga kravspecifikationer. Det märks givetvis i deras konsumentprodukter som Roomba s9+ och Braava jet m6.


discount-badge

Registrera dig på nyhetsbrevet & få 10% på ditt nästa köp!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
281 har klickat på kampanjen
discount-badge

Registrera dig & få 50kr rabatt!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
186 har klickat på kampanjen
discount-badge

Bli medlem & få 50kr rabatt på nästa köp!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
725 har klickat på kampanjen
discount-badge

Skruvat rabattkod ger dig 15% rabatt på ditt köp i webbutiken

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
4508 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Trädgård & Verktyg rabattkoder
Pontus Wiehager

Pontus Wiehager

Produktansvarig
Som produkt manager har Pontus som uppgift att Expressen Rabattkoder fungerar som den ska och att våra besökare får en så bra upplevelse som möjligt. Pontus har även kontakt med butikerna som visar kampanjer och rabattkoder på hemsidan. Pontus är i grunden civilingenjör och har studerat medieteknik vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Förutom Expressen Rabattkoder har Pontus även grundat tjänsten Outletsverige.se som även den drivs av Speqta.

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?