• Så använder du dammsugaren mest effektivt

  Vi vet att många konsumenter som är i köptankar för en ny dammsugare är inne här på sajten och letar rabattkoder eller råd inför köpet. Vi tänkte därför sammanställa några tips på hur du använder din nya eller gamla dammsugare på absolut bäst sätt. För dig som inte orkar läsa hela bygger det i grunden på följande metod:

  • Dammsug långsamt
  • Köp en bra dammsugare
  • Byt dammsugarpåse ofta
  • Dammsug även på ställen som är svåra att komma åt
  • Konstens att dammsuga mattor


  Dammsug långsamt! Om det går för fort hinner inte dammsugarmunstycket komma i kontakt med hela golvytan och du får följaktligen inte med dig all smuts. Vänta inte med att dammsuga tills du ser att det är smutsigt. Damm är ofta osynligt och det är bättre att städa kontinuerligt än att vänta tills det blivit riktigt dammigt.

  När du köper en ny dammsugare är det värt att göra lite extra research. Har du inte tid att själv göra det kan det vara värt att läsa tester, vi har själva sammanställt resultatet av över 10 tester och utsett vår egna dammsugare bäst i test.

  Dammsugarens prestanda försämras om dammsugarpåsen är full, så byt ut den i tid! Dammsugarens filter blir också svårare att rengöra om du väntar för länge med att göra det. Vissa kan tvättas med vatten - andra behöver du vara lite mer försiktig med.

  Hoppa inte över ytor som är svåra att komma åt. Har du en dammsugare med bra tillbehör kommer du åt längs med lister, i hörn och under möbler som du inte kan flytta på hur lätt som helst. Väntar du för länge med att dammsuga svårare ytor kommer smutsen att gro in och bli besvärligare att få bukt med. Om du ändå tycker att det är svårt att dammsuga kan det bero på att du inte använder ett för ändamålet avsett tillbehör. När du till exempel dammsuger mattor så har många munstycken ett särskilt mattläge.

  Konsten att dammsuga mattor

  En fin matta är en investering och kan göra mycket för atmosfären i ett rum. Det gäller dock att ta hand om den om du vill att den ska se bra ut, årtionde efter årtionde. En matta som är full av damm kan blekas ojämnt av solen och blir efter hand svår att återställa. En matta ska helst dammsugas en gång i veckan. Använd ett munstycke utan borstar och dammsug i luggens riktning, annars sliter du på mattknutarna. Var extra försiktig när du dammsuger en matta med långa hår. Om din matta inte är lika känslig är det bra att dammsuga kors och tvärs över den, då får du med dig mer damm. Avsluta din städning med att dammsuga mattorna, annars riskerar du att damm som virvlar upp vid dammsugningen av golven fastnar i dem.  Visa alla Hushållsapparater rabattkoder
discount-badge

150kr rabatt med rabattkod

Utgår 24 November
Visa rabattkod
KL43
7 har klickat på kampanjen
discount-badge

10% rabatt på ditt första köp!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
153 har klickat på kampanjen
discount-badge

Klingel rabattkod - 50 kr rabatt efter att du ansöker till nyhetsbrevet

Utgår 2 Februari 2020
Visa rabattkod
Ges vid registrering
71 har klickat på kampanjen
discount-badge

100kr rabatt på ditt köp hos Klingel

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
282 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till