• Så använder du dammsugaren mest effektivt

  Vi vet att många konsumenter som är i köptankar för en ny dammsugare är inne här på sajten och letar rabattkoder eller råd inför köpet. Vi tänkte därför sammanställa några tips på hur du använder din nya eller gamla dammsugare på absolut bäst sätt. För dig som inte orkar läsa hela bygger det i grunden på följande metod:

  • Dammsug långsamt
  • Köp en bra dammsugare
  • Byt dammsugarpåse ofta
  • Dammsug även på ställen som är svåra att komma åt
  • Konstens att dammsuga mattor


  Dammsug långsamt! Om det går för fort hinner inte dammsugarmunstycket komma i kontakt med hela golvytan och du får följaktligen inte med dig all smuts. Vänta inte med att dammsuga tills du ser att det är smutsigt. Damm är ofta osynligt och det är bättre att städa kontinuerligt än att vänta tills det blivit riktigt dammigt.

  När du köper en ny dammsugare är det värt att göra lite extra research. Har du inte tid att själv göra det kan det vara värt att läsa tester, vi har själva sammanställt resultatet av över 10 tester och utsett vår egna dammsugare bäst i test.

  Dammsugarens prestanda försämras om dammsugarpåsen är full, så byt ut den i tid! Dammsugarens filter blir också svårare att rengöra om du väntar för länge med att göra det. Vissa kan tvättas med vatten - andra behöver du vara lite mer försiktig med.

  Hoppa inte över ytor som är svåra att komma åt. Har du en dammsugare med bra tillbehör kommer du åt längs med lister, i hörn och under möbler som du inte kan flytta på hur lätt som helst. Väntar du för länge med att dammsuga svårare ytor kommer smutsen att gro in och bli besvärligare att få bukt med. Om du ändå tycker att det är svårt att dammsuga kan det bero på att du inte använder ett för ändamålet avsett tillbehör. När du till exempel dammsuger mattor så har många munstycken ett särskilt mattläge.

  Konsten att dammsuga mattor

  En fin matta är en investering och kan göra mycket för atmosfären i ett rum. Det gäller dock att ta hand om den om du vill att den ska se bra ut, årtionde efter årtionde. En matta som är full av damm kan blekas ojämnt av solen och blir efter hand svår att återställa. En matta ska helst dammsugas en gång i veckan. Använd ett munstycke utan borstar och dammsug i luggens riktning, annars sliter du på mattknutarna. Var extra försiktig när du dammsuger en matta med långa hår. Om din matta inte är lika känslig är det bra att dammsuga kors och tvärs över den, då får du med dig mer damm. Avsluta din städning med att dammsuga mattorna, annars riskerar du att damm som virvlar upp vid dammsugningen av golven fastnar i dem.discount-badge

Klingel rabattkod - 100 kr rabatt när du anmäler dig till nyhetsbrevet

Utgår 28 Februari 2022
Visa rabattkod
Ges vid registrering
260 har klickat på kampanjen
discount-badge

Bli medlem och få 10% extra rabatt vid säsongsrea

Utgår 31 Juli 2022
Visa rabattkod
Ges vid registrering
684 har klickat på kampanjen
discount-badge

50kr rabatt på ditt köp som ny medlem!

Utgår 31 Maj 2022
Visa rabattkod
Ges vid registrering
502 har klickat på kampanjen

Alltid det billigaste priset hos Aliexpress - se alla erbjudanden här!

Utgår 31 December 2022
Till erbjudandet
111 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Hushållsapparater rabattkoder
Pontus Wiehager

Pontus Wiehager

Produktansvarig
Som produkt manager har Pontus som uppgift att Expressen Rabattkoder fungerar som den ska och att våra besökare får en så bra upplevelse som möjligt. Pontus har även kontakt med butikerna som visar kampanjer och rabattkoder på hemsidan. Pontus är i grunden civilingenjör och har studerat medieteknik vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Förutom Expressen Rabattkoder har Pontus även grundat tjänsten Outletsverige.se som även den drivs av Speqta.

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?