• Så använder du dammsugaren mest effektivt

    Vi vet att många konsumenter som är i köptankar för en ny dammsugare är inne här på sajten och letar rabattkoder eller råd inför köpet. Vi tänkte därför sammanställa några tips på hur du använder din nya eller gamla dammsugare på absolut bäst sätt. För dig som inte orkar läsa hela bygger det i grunden på följande metod:

    • Dammsug långsamt
    • Köp en bra dammsugare
    • Byt dammsugarpåse ofta
    • Dammsug även på ställen som är svåra att komma åt
    • Konstens att dammsuga mattor


    Dammsug långsamt! Om det går för fort hinner inte dammsugarmunstycket komma i kontakt med hela golvytan och du får följaktligen inte med dig all smuts. Vänta inte med att dammsuga tills du ser att det är smutsigt. Damm är ofta osynligt och det är bättre att städa kontinuerligt än att vänta tills det blivit riktigt dammigt.

    När du köper en ny dammsugare är det värt att göra lite extra research. Har du inte tid att själv göra det kan det vara värt att läsa tester, vi har själva sammanställt resultatet av över 10 tester och utsett vår egna dammsugare bäst i test.

    Dammsugarens prestanda försämras om dammsugarpåsen är full, så byt ut den i tid! Dammsugarens filter blir också svårare att rengöra om du väntar för länge med att göra det. Vissa kan tvättas med vatten - andra behöver du vara lite mer försiktig med.

    Hoppa inte över ytor som är svåra att komma åt. Har du en dammsugare med bra tillbehör kommer du åt längs med lister, i hörn och under möbler som du inte kan flytta på hur lätt som helst. Väntar du för länge med att dammsuga svårare ytor kommer smutsen att gro in och bli besvärligare att få bukt med. Om du ändå tycker att det är svårt att dammsuga kan det bero på att du inte använder ett för ändamålet avsett tillbehör. När du till exempel dammsuger mattor så har många munstycken ett särskilt mattläge.

    Konsten att dammsuga mattor

    En fin matta är en investering och kan göra mycket för atmosfären i ett rum. Det gäller dock att ta hand om den om du vill att den ska se bra ut, årtionde efter årtionde. En matta som är full av damm kan blekas ojämnt av solen och blir efter hand svår att återställa. En matta ska helst dammsugas en gång i veckan. Använd ett munstycke utan borstar och dammsug i luggens riktning, annars sliter du på mattknutarna. Var extra försiktig när du dammsuger en matta med långa hår. Om din matta inte är lika känslig är det bra att dammsuga kors och tvärs över den, då får du med dig mer damm. Avsluta din städning med att dammsuga mattorna, annars riskerar du att damm som virvlar upp vid dammsugningen av golven fastnar i dem.



exclusive-badge
discount-badge
Electrolux

20% rabatt på ditt köp med vår länk!

Utgår 31 December 2025
EXKLUSIV
Visa rabattkod
Ges via länken
230 har klickat på kampanjen
discount-badge
Dyson

Studenter får 10% rabatt hos Dyson!

Utgår 31 December 2025
Visa rabattkod
Ges till studenter
24 har klickat på kampanjen
discount-badge
Electrolux

15% rabatt vid nästa köp som prenumerant!

Utgår 31 December 2025
Visa rabattkod
Ges vid registrering
900 har klickat på kampanjen
discount-badge
Electrolux

Denna rabattkod ger 15% rabatt på ALLT*!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
TR15-ELX
44 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Hushållsapparater rabattkoder
Fanny Söderlund

Fanny Söderlund

Innehållsansvarig
Fanny arbetar med SEO och Digital Marknadsföring och ser till att Expressen rabattkoder dagligen är uppdaterad med bra och relevant innehåll. Fanny är utbildad marknadsföringsekonom och har studerat vid både Stockholms Universitet och Berghs School of Communication. Inredning är ett stort intresse och att få arbeta med marknadsföring och innehåll inom just shopping-segmentet passar henne som handen i handsken. En fördel är även att man på Expressen rabattkoder alltid hittar bra erbjudanden och rabattkoder på bland annat inredning vilket är perfekt då Fanny kan spara stora pengar på det hon handlar över nätet. Vad är dina bästa rabatt-tips?Gå in på Expressen rabattkoder innan du handlar hos butiker på nätet. Hos oss hittar du alltid en rabattkod och bra erbjudanden, så håll dig uppdaterad hos oss så att du inte går miste om en bra deal.Hur länge har du jobbat med Expressen rabattkoder?Sedan oktober 2018 och det har varit både kul och utvecklande! p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 16.0px 0.0px; line-height: 18.0px; font: 12.0px 'Helvetica Light'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff} span.s1 {font-kerning: none}

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?