• Tillbakablick: Black Friday 2019

  Black Friday 2019 var större än under något tidigare år och slog nya rekord. Trenden är att handeln omsätter mer för varje år som går. Nu är det inte längre nyhetens behag som gör att vi shoppar under Black Friday utan det är helt enkelt en köpfest som folk ser fram emot och är beredda på. Ingen som är intresserad riskerar att missa Black Friday eftersom konceptet har blivit så etablerat. Att det skulle bli ett nytt rekord var dock långt ifrån självklart eftersom det talats mycket om att en mottrend mot konsumtion växt sig ganska stark. Det är dock egentligen inget som säger att det totalt sett säljs fler varor på grund av Black Friday. Många sparar helt enkelt sina köp och genomför dem när det finns fina rabatter att inkassera. Numera förekommer det inte lika mycket “fusk” med just rabatterna som tidigare. De flesta varor som såldes med en särskild deal under Black Friday 2019 var verkligen billigare jämfört med ordinarie pris. Det är viktigt för folks förtroende för Black Friday att det fortsätter så.


  Färre personer handlade men de spenderade mer

  Black Friday omsatte 7,1 miljarder 2019. Det är en ökning med 300 miljoner, alltså 5 % jämfört med föregående år. Många hade förväntat sig en större ökning i omsättning jämfört med 2018. Sett till hur många som handlade var det faktiskt fråga om en mindre nedgång. Färre personer omsatte alltså mer under Black Friday 2019 jämfört med hur det sett ut tidigare. Black Friday 2019 var inte för alla men de som gillade det, gillade det desto mer. Om detta var ett tillfälligt trendbrott eller om det kommer att hålla i sig återstår att se. 2019 gjordes fler köp än tidigare av medvetna köpare som gjort sig besväret att jämföra priser för att försäkra sig om få bästa möjliga Black Friday rabatt.


  Populära produkter under Black Friday 2019

  Teknikprodukter stod högt i kurs under Black Friday 2019. Det visar bland annat prisjämförelsesidan Prisjakt. Hörlurar (inte minst Apple EarPods) och mobiltelefoner hörde till de produkter som många passade på att införskaffa under Black Friday 2019. Sony PlayStation 4 gick bra och det är en produkt där vi nog kommer att få se ännu lägre priser under Black Friday 2020, eftersom produktens livscykel närmar sig sitt slut i väntan på Playstation 5. Nintendo Switch var en annan storsäljare, trots att priset på spelkonsolen inte var det bästa under året. När det gäller elektronik är annars konkurrensen stor vilket brukar pressar ner priserna. Jackor och skönhetsprodukter var två andra kategorier av varor som gick starkt under Black Friday. Jämfört med mellandagsrean köps det generellt dyrare produkter under Black Friday. Det kan bero på att det är teknikprodukter som dominerar på Black Friday medan mellandagsrean också handlar om att komma ut lite och att vi inte vill bära hem lika tunga saker.


  Black Friday 2019 – för tätt inpå julhandeln?

  Hur nära julafton Black Friday ligger har betydelse för omsättningen. 2019 låg Black Friday ovanligt nära julafton och det kan ha haft den effekten att fler passade på att köpa sina julklappar under Black Friday. Inom handeln vill man inte att Black Friday ska ligga alltför nära julafton och den efterföljande mellandagsrean eftersom reorna då konkurrerar med varandra i alltför hög grad. För dig som konsument kan det dock vara rätt praktiskt att köpa billiga julklappar och slippa trängas med alla andra dagarna innan julafton eller under mellandagsrean. Under Black Friday handlar de flesta online, istället för att trängas i butiker. Statistiken visar att omkring hälften av alla som köpte något under Black Friday gjorde alla sina inköp på nätet. Det är en annan tydlig trend som nog inte kommer att avmattas 2020, ett år som präglats av social distansering.

exclusive-badge
discount-badge

Exklusiv rabattkod ger 10% rabatt på utvalda produkter!

Utgår 8 Januari 2023
EXKLUSIV
Visa rabattkod
EXPRESSEN10
186 har klickat på kampanjen
discount-badge

500kr rabatt på utvalda trifo-produkter!

Utgår 31 Augusti
Visa rabattkod
trifo500
1 har klickat på kampanjen
discount-badge

10% extra rabatt på utvalda tado-produkter!

Utgår 31 Augusti
Visa rabattkod
tado10
8 har klickat på kampanjen
discount-badge

10% rabatt när du prenumererar på nyhetsbrevet!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
71 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Elektronik rabattkoder
Pontus Wiehager

Pontus Wiehager

Produktansvarig
Som produkt manager har Pontus som uppgift att Expressen Rabattkoder fungerar som den ska och att våra besökare får en så bra upplevelse som möjligt. Pontus har även kontakt med butikerna som visar kampanjer och rabattkoder på hemsidan. Pontus är i grunden civilingenjör och har studerat medieteknik vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Förutom Expressen Rabattkoder har Pontus även grundat tjänsten Outletsverige.se som även den drivs av Speqta.

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?