• Tillbakablick: Black Friday 2019

    Black Friday 2019 var större än under något tidigare år och slog nya rekord. Trenden är att handeln omsätter mer för varje år som går. Nu är det inte längre nyhetens behag som gör att vi shoppar under Black Friday utan det är helt enkelt en köpfest som folk ser fram emot och är beredda på. Ingen som är intresserad riskerar att missa Black Friday eftersom konceptet har blivit så etablerat. Att det skulle bli ett nytt rekord var dock långt ifrån självklart eftersom det talats mycket om att en mottrend mot konsumtion växt sig ganska stark. Det är dock egentligen inget som säger att det totalt sett säljs fler varor på grund av Black Friday. Många sparar helt enkelt sina köp och genomför dem när det finns fina rabatter att inkassera. Numera förekommer det inte lika mycket “fusk” med just rabatterna som tidigare. De flesta varor som såldes med en särskild deal under Black Friday 2019 var verkligen billigare jämfört med ordinarie pris. Det är viktigt för folks förtroende för Black Friday att det fortsätter så.


    Färre personer handlade men de spenderade mer

    Black Friday omsatte 7,1 miljarder 2019. Det är en ökning med 300 miljoner, alltså 5 % jämfört med föregående år. Många hade förväntat sig en större ökning i omsättning jämfört med 2018. Sett till hur många som handlade var det faktiskt fråga om en mindre nedgång. Färre personer omsatte alltså mer under Black Friday 2019 jämfört med hur det sett ut tidigare. Black Friday 2019 var inte för alla men de som gillade det, gillade det desto mer. Om detta var ett tillfälligt trendbrott eller om det kommer att hålla i sig återstår att se. 2019 gjordes fler köp än tidigare av medvetna köpare som gjort sig besväret att jämföra priser för att försäkra sig om få bästa möjliga Black Friday rabatt.


    Populära produkter under Black Friday 2019

    Teknikprodukter stod högt i kurs under Black Friday 2019. Det visar bland annat prisjämförelsesidan Prisjakt. Hörlurar (inte minst Apple EarPods) och mobiltelefoner hörde till de produkter som många passade på att införskaffa under Black Friday 2019. Sony PlayStation 4 gick bra och det är en produkt där vi nog kommer att få se ännu lägre priser under Black Friday 2020, eftersom produktens livscykel närmar sig sitt slut i väntan på Playstation 5. Nintendo Switch var en annan storsäljare, trots att priset på spelkonsolen inte var det bästa under året. När det gäller elektronik är annars konkurrensen stor vilket brukar pressar ner priserna. Jackor och skönhetsprodukter var två andra kategorier av varor som gick starkt under Black Friday. Jämfört med mellandagsrean köps det generellt dyrare produkter under Black Friday. Det kan bero på att det är teknikprodukter som dominerar på Black Friday medan mellandagsrean också handlar om att komma ut lite och att vi inte vill bära hem lika tunga saker.


    Black Friday 2019 – för tätt inpå julhandeln?

    Hur nära julafton Black Friday ligger har betydelse för omsättningen. 2019 låg Black Friday ovanligt nära julafton och det kan ha haft den effekten att fler passade på att köpa sina julklappar under Black Friday. Inom handeln vill man inte att Black Friday ska ligga alltför nära julafton och den efterföljande mellandagsrean eftersom reorna då konkurrerar med varandra i alltför hög grad. För dig som konsument kan det dock vara rätt praktiskt att köpa billiga julklappar och slippa trängas med alla andra dagarna innan julafton eller under mellandagsrean. Under Black Friday handlar de flesta online, istället för att trängas i butiker. Statistiken visar att omkring hälften av alla som köpte något under Black Friday gjorde alla sina inköp på nätet. Det är en annan tydlig trend som nog inte kommer att avmattas 2020, ett år som präglats av social distansering.

exclusive-badge
discount-badge
Asus

Exklusiv! Rabattkod ger 5% EXTRA rabatt på vårrean

Utgår 30 April
EXKLUSIV
Visa rabattkod
EXPSPR5
26 har klickat på kampanjen
exclusive-badge
discount-badge
Electrolux Reservdelar

15% rabatt på ALLA Electrolux reservdelar!

Utgår 31 December
EXKLUSIV
Visa rabattkod
ELUX-EXPR
713 har klickat på kampanjen
exclusive-badge
discount-badge
Electrolux

20% rabatt på ditt köp med vår länk!

Utgår 31 December 2025
EXKLUSIV
Visa rabattkod
Ges via länken
226 har klickat på kampanjen
exclusive-badge
discount-badge
Teknikproffset

Exklusiv rabattkod ger 10% rabatt på utvalda produkter!

Utgår 31 December
EXKLUSIV
Visa rabattkod
EXPRESSEN10
1043 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Elektronik rabattkoder
Fanny Söderlund

Fanny Söderlund

Innehållsansvarig
Fanny arbetar med SEO och Digital Marknadsföring och ser till att Expressen rabattkoder dagligen är uppdaterad med bra och relevant innehåll. Fanny är utbildad marknadsföringsekonom och har studerat vid både Stockholms Universitet och Berghs School of Communication. Inredning är ett stort intresse och att få arbeta med marknadsföring och innehåll inom just shopping-segmentet passar henne som handen i handsken. En fördel är även att man på Expressen rabattkoder alltid hittar bra erbjudanden och rabattkoder på bland annat inredning vilket är perfekt då Fanny kan spara stora pengar på det hon handlar över nätet. Vad är dina bästa rabatt-tips?Gå in på Expressen rabattkoder innan du handlar hos butiker på nätet. Hos oss hittar du alltid en rabattkod och bra erbjudanden, så håll dig uppdaterad hos oss så att du inte går miste om en bra deal.Hur länge har du jobbat med Expressen rabattkoder?Sedan oktober 2018 och det har varit både kul och utvecklande! p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 16.0px 0.0px; line-height: 18.0px; font: 12.0px 'Helvetica Light'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff} span.s1 {font-kerning: none}

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?