• Braun Oral-B vs Philips Sonicare

    Det finns fler märken än Philips och Braun som gör eltandborstar för den svenska marknaden. Dessa märken är dock så pass dominanta att vårt test av eltandborstar utvecklade sig till en kraftmätning på tu man hand dem emellan. Philips är känt för att erbjuda lång batteritid och påkostad design. Braun har länge ansetts vara ledande när det gäller utveckling av eltandborstens borstteknik. Skillnaderna är dock mindre idag än de varit tidigare.


    Philips och Braun har varsin serie med eltandborstar som de har utvecklat under flera år. Det kommer hela tiden ut nya förbättrade modeller av dessa serier. Braun har sin “Oral B” och Philips kallar sin serie för “Sonicare”. För många som skaffar sig en eltandborste handlar valet först och främst om vilket av dessa system man vill ha. Sedan slår man till och köper den eltandborste, i det system man bestämt sig för, som ligger rätt i pris utifrån vad man har för budget.Sonicare och Oral B borstar dina tänder på lite olika sätt. Oral B bygger på en roterande teknik och Philips har utvecklat tandborstar som rengör med soniska rörelser. Lite förenklat kan man säga att en eltandborste från Philips borstar fram och tillbaka i hög hastighet medan en Oral B tandborste från Braun gör cirkelrörelser.


    När det gäller Oral B tandborstar är tandborsthuvudet cirkelformat. Detta faktum, tillsammans med hur den gnuggar, gör att du får bäst resultat när du borstar en tand åt gången. Du har stor kontroll över tandborsten. Med en Sonicare eltandborste från Philips kan du borsta flera tänder på samma gång men du förlorar lite i kontroll och manöverförmåga med det ovala borsthuvudet.    Då och då dyker det upp rapporter där Sonicare och Oral B jämförs med varandra. Du ska dock ta resultaten med en nypa salt då rapporterna mycket väl kan vara sponsrade av en av de två tillverkarna. Företagen har miljontals kunder världen över och enorma summor står på spel i denna maktkamp mellan de två giganterna på marknaden. 


    Faktum är att systemen har sina för- och nackdelar men att det inte råder konsensus kring vilket system som är bäst för dina tänder. Därför kan du med gott samvete välja en tandborste som du tycker är snygg eller har funktioner och tillbehör som är passande för dig. Det kommer att bli bra för dina tänder, oavsett vad du väljer! Har du tidigare haft en eltandborste från Philips och behöver byta till en ny? Då kan det finnas en anledning testa en från Braun, och vice versa. Efter det vet du vilket system som du trivs bäst med och kan hålla dig till det i framtiden.exclusive-badge
discount-badge

Exklusiv rabattkod ger 25% rabatt på första boxen!

Utgår 31 December
EXKLUSIV
Visa rabattkod
EXGB25
7986 har klickat på kampanjen
discount-badge

10% rabatt när du signar upp dig på nyhetsbrevet!

Utgår 31 December 2022
Visa rabattkod
Ges vid registrering
429 har klickat på kampanjen
discount-badge

Registrera dig & få 50kr rabatt!

Utgår 31 December 2022
Visa rabattkod
Ges vid registrering
157 har klickat på kampanjen
discount-badge

10% rabatt för studenter!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
691 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Tandhygien rabattkoder
Pontus Wiehager

Pontus Wiehager

Produktansvarig
Som produkt manager har Pontus som uppgift att Expressen Rabattkoder fungerar som den ska och att våra besökare får en så bra upplevelse som möjligt. Pontus har även kontakt med butikerna som visar kampanjer och rabattkoder på hemsidan. Pontus är i grunden civilingenjör och har studerat medieteknik vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Förutom Expressen Rabattkoder har Pontus även grundat tjänsten Outletsverige.se som även den drivs av Speqta.

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?