• Prisjämförelse inför Black Friday: Är det verkligen ett fynd?

  Black Friday är runt hörnet och som konsument är det viktigt att vara väl förberedd för att göra de mest prisvärda inköpen. Är det verkligen ett fynd du gör eller har varans pris chockhöjts för att sedan sänkas lagom till att kampanjperioden börjar?

  Förra året infördes en ny regel i Prisinformationslagen som kräver att butiker presenterar varans lägsta pris de senaste 30 dagarna, om varan påstås ha blivit prissänkt. Detta är viktigt att ha med dig innan du slår till under Black Friday, låt oss granska och förstå hur denna prisjämförelse kan vara både hjälpsam och missvisande.


  Fördel att vara medveten om prisutveckling


  Att känna till varans lägsta pris de senaste 30 dagarna ger dig som konsument en viss trygghet och det visar på öppenhet från butikens sida. Det gör det möjligt för dig att se om priset faktiskt har sänkts och därmed är en verklig rabatt eller om det är ren och skär marknadsföringsstrategi. Vissa butiker följer dock inte riktlinjerna för Prisinformationslagen, så var uppmärksam på detta och var beredd på att behöva luska fram informationen själv.  

   

  Högsta pris innan sänkning kan vara missvisande


  Tro det eller ej men vissa butiker kan ha en rätt så slug taktik för att skapa illusionen av stora rabatter. De höjer priserna på varor långt innan Black Friday för att sedan "sänka" det till det ursprungliga priset eller en något lägre nivå. Resultatet? En missvisande sänkning som kanske inte är så fördelaktig som den först verkar. Därför är det bra att själv göra en prisjämförelse. 


   

  Tips för prisjämförelse och hur du får bäst pris: 


  • Jämför med andra butiker: Innan du slår till bör du kolla hur priset står sig mot andra återförsäljare. Det ger en bättre uppfattning huruvida du gör en bra affär eller inte. 

  • Undersök prishistorik: Använd prisjämförelsesidor för att se varans prishistorik över en längre period. Det kan avslöja om priset faktiskt har sänkts inför Black Friday eller om det är en missvisande rabatt du tar del av. 

  • Utnyttja rabattkoder: Se till att du påverkar priset själv genom att använda dig av rabattkoder. På Expressen Rabattkoder samlar vi mängder av rabattkoder som gäller under Black Friday och som ofta kan ge dig ett bättre pris på hela köpet.  

  • Läs recensioner och omdömen: Andra konsumenters erfarenheter kan ge insikt i butikens prisstrategi och om det är värt att investera i den sänkta produkten.

  Sammanfattningsvis är prisjämförelse ett kraftfullt verktyg för att maximera dina besparingar under Black Friday. Var dock vaksam och granska prishistoriken noggrant för att undvika fallgroparna och säkerställ att du verkligen får valuta för pengarna. Vi hoppas att du genom denna artikel känner dig lite bättre rustad för din rabattjakt under årets största shoppinghändelse! 

exclusive-badge
discount-badge
Boob Design

Exklusiv rabattkod! 15% rabatt på ditt köp

Utgår 31 December
EXKLUSIV
Visa rabattkod
EXPRESSEN15
198 har klickat på kampanjen
exclusive-badge
discount-badge
Vestiaire Collective

515kr rabatt på första köpet över 3450kr med exklusiv kod!

Utgår 31 December 2025
EXKLUSIV
Visa rabattkod
VC-FIRST
394 har klickat på kampanjen
exclusive-badge
discount-badge
Sportgymbutiken

100kr rabatt på ditt köp med exklusiv rabattkod!

Utgår 30 Juni
EXKLUSIV
Visa rabattkod
HemmaGymma24
1266 har klickat på kampanjen
discount-badge
Lindex

Boka en personal shopper & få 15% rabatt plaggen!

Utgår 31 Maj
Visa rabattkod
Ges vid bokning
2 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Kläder & Skor rabattkoder
Filippa Månlilja

Filippa Månlilja

Content & Marketing Manager
Filippa arbetar som Content och Marketing Manager och ser till att innehållet på sajten är aktuellt och att det alltid finns extra bra rabattkoder som är exklusiva för Expressen Rabattkoder. Filippa har studerat marknadskommunikation vid Stockholms Universitet och har ett stort intresse för allt som hör marknadsföring till. Hon älskar även design och uttrycker gärna sin kreativitet genom grafisk design, inredning och skrivande. Filippa har arbetat på Affilijet sedan september 2020.

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?