BÄST-I-TEST

TEST AV 11 STREAMINGTJÄNSTER

11
PRODUKTER
TESTADE
Streaming är att överföra ljud och/eller bild i realtid via ett digitalt nätverk. Oftast utan att det sparas en kopia av det som streamas på användarens dator, telefon, surfplatta, TV eller vad det nu är för enhet som används för att titta på materialet. 90 % av alla svenska internetanvändare tittar på video eller TV digitalt via en eller flera streamingtjänster. I den här guiden har vi jämfört 11 tjänster i ett försök att kora den bästa streamingtjänsten 2021.
Viaplay test
budget test budget test
Viaplay
positive aspect Bra utbud av sport, barnprogram och svenska serier
positive aspect Hög teknisk kvalitet
positive aspect Smidig app
negative aspect Inte mycket att erbjuda i form av exklusivt material
LÄS TESTET Visa bästa pris
SF Kids Play test
budget test budget test
SF Kids Play
positive aspect Bra utbud av underhållning för barn
positive aspect Mycket bra app
positive aspect Ljudböcker
negative aspect Många större streamingtjänster har nästan lika bra material för barn + annat
LÄS TESTET Visa bästa pris
C More test
premium test premium test
C More
positive aspect Brett utbud
positive aspect Riktigt bra app
negative aspect Något dyra
LÄS TESTET Visa bästa pris
1

VIAPLAY - BÄSTA BUDGETKÖP

Viaplay test
#1
BUDGET

EGENSKAPER

 • Inriktning
  Film, TV och sport
 • Betalning
  Både abonnemang och styckpris
 • Plattformar
  Webbläsare, iOS, Android, Apple TV, Chromecast, Samsung, LG, Panasonic, Android TV, Nvidia Shield, Playstation 3 & 4, Xbox One.

REKOMMENDERADE BUTIKER

Köp hos Viaplay
BRA ALTERNATIV FÖR BARNFAMILJER
9
Viaplay ägs av svenska Nordic Entertainment Group. Testsidan M3 ger Viaplay ett högt betyg och vi håller med dem om att Viaplay är ett riktigt bra alternativ för svenska barnfamiljer som gillar Disney och Pixar, och samtidigt vill ha mycket svenskt material. I de flesta tester där Viaplay jämförs med andra streamingtjänster hamnar de, om inte på första plats, så i alla fall topp tre.
UTBUD
8.5
Bra på svenskt material och sport - Viaplay har mycket att bjuda på när det gäller både filmer och serier, när det gäller svenskt material är det få som kan konkurrera med Viaplay. De är också ett bra val för dig som gillar sport. Vilka kanaler och streamingtjänster som har rättigheter till olika sportevemang kan ändras med kort varsel så kolla vad som gäller innan du tecknar ett abonnemang, om detta är viktigt för dig. Just nu kan du titta på bland annat Champions League, UFC och Premier League via Viaplay, riktigt tunga rättigheter med andra ord. Något som Viaplay saknar är exklusivt material av hög kvalitet. Där är man inte i närheten av jättarna Netflix och HBO.
BILD OCH LJUDKVALITET
9.5
Hög teknisk kvalitet - Viaplay har stöd för 4k, HDR (High Dynamic Range) och Dolby Atmos. De bjuder på bäst streaming om vi ser till teknisk kvalitet. Det ska dock sägas att det ännu inte är en särskilt stor del av innehållet som streamas i 4k. De ligger ändå ett steg före de flesta av sina konkurrenter inom detta område och om du har en TV som klarar 4k vill du säkert ha en streamingtjänst som matchar den nivån. Dolby Atmos är ett högupplöst ljudformat som kommer till stor nytta om du har en påkostad ljudanläggning till din dator eller TV.
ATT ANVÄNDA
8.5
Appen fungerar bra på alla enheter - Du kan spara ner innehållet och titta offline när du inte har en uppkoppling. Viaplay fungerar också inom hela EU. Appen är utmärkt, gränssnittet fungerar perfekt på alla enheter vi testat. En bra app med goda sökfunktioner är viktigt när utbudet är så stort som hos Viaplay. Du kan använda fem olika enheter tillsammans med ditt Viaplay-abonnemang och det är generöst!
PRIS
8
Billigaste abonnemanget ger tillgång till det mesta - Viaplay kostar från 109 till 449 kronor i månaden. Det är mängden sport som avgör priset och redan det billigaste abonnemanget ger dig tillgång till massor av filmer och serier. Du kan även välja att köpa enstaka program. Om du brukar betala för enskilda sportevenemang via Pay Per View blir det mycket billigare med Viaplay, även om det kostar några hundra kronor i månaden att ta del av alla deras sportsändningar. Viaplay erbjuder en två veckors gratis prova på-period och du kan ofta få sänkt pris genom rabattkoder.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Bra utbud av sport, barnprogram och svenska serier
 • positive aspect
  Hög teknisk kvalitet
 • positive aspect
  Smidig app

NACKDELAR

 • negative aspect
  Inte mycket att erbjuda i form av exklusivt material

2

SF KIDS PLAY - BÄSTA BUDGETKÖP

SF Kids Play test
#1
BUDGET

EGENSKAPER

 • Inriktning
  Barnfilmer och barnprogram
 • Betalning
  Abonnemang
 • Plattformar
  iOS och Android, Apple TV, Chromecast, Airplay

REKOMMENDERADE BUTIKER

Köp hos SF Kids
BRA URVAL AV SERIER, FILMER OCH LJUDBÖCKER FÖR BARN
8
Svensk Filmindustri är faktiskt ett av världens största filmbolag och de har producerat inte minst barnfilm i snart 100 år. När det gäller nordiskt innehåll för barn är SF Kids Play den bästa tjänsten på marknaden. De har även ett väldigt bra urval av internationellt material för barn. Utbudet vänder sig i första hand till just barn, och inte ungdomar i lika hög grad.
UTBUD
8
Allt från Astrid Lindgren till de senaste ljudböckerna - SF Kids Play erbjuder filmer och serier för barn. SF Kids Play har inte bara mycket av det senaste och mest kritikerrosade när det gäller barnunderhållning utan en massa gamla klassiker. Det är även kul för föräldrar som kan få en nostalgitripp medan de tittar på till exempel filmatiseringar av Astrid Lindgrens berättelser. En annan bra sak med det utbud du får tillgång till med SF Kids Play är att de inte bara har filmer och serier utan även ljudböcker. Det är något som de är ganska ensamma om.
BILD OCH LJUDKVALITET
7
Det äldre materialet är inte i HD - Kvalitén på materialet varierar. Gamla serier finns av naturliga skäl inte i samma upplösning som nyproducerade. Mycket är en bra bit från den HD-kvalitet vi kommit att vänja oss vid. Så vitt vi vet sänds inget material i de allra mest högupplösta formaten. Kvalitén ställs in automatiskt beroende på vad du har för uppkoppling och det fungerar väldigt bra. Ljudet är vanlig stereo. Inget särskilt med andra ord.
ATT ANVÄNDA
10
Appen är rolig och intuitiv - För att en barntjänst ska vara riktigt bra krävs det att barn ska kunna använda den på egen hand och att tittandet sker i en trygg miljö. Appen är väldigt intuitiv och rolig att använda. Här har utvecklarna av tjänsten SF Kids Play lyckats mycket bra. Som förälder kan du göra avancerade inställningar och bland annat bestämma hur mycket barnen ska få titta. Du kan också kontrollera innehållet om du till exempel vill att barnen ska titta på något lugnare när det börjar närma sig läggdags. Alla medlemmar i familjen kan lätt spara sina egna favoriter. Vill ni titta offline, i bilen exempelvis, så är det inga problem utan innehållet kan laddas ner. En annan bra tjänst är att det går att få rekommendationer utifrån barnets ålder. Materialet är dubbat men SF Kids Play erbjuder inga undertexter. Det är något som äldre barn och föräldrar kan uppfatta som en nackdel. Det är möjligt att registrera fem enheter och att ha tre av dem igång samtidigt. Flera i familjen kan alltså följa sina egna serier, samtidigt.
PRIS
8
Låg månadskostnad - SF Kids Play kostar 69 kronor i månaden. De flesta streamingtjänster har material anpassat för barn som ingår i deras ordinarie utbud. Den stora frågan är om man tycker att SF Kids Play är värt de extra pengarna, ifall man redan har en annan streamingtjänst. Är man enbart intresserad av barnunderhållning så är SF Kids Play ett ganska givet val enligt oss. De två första veckorna är gratis.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Bra utbud av underhållning för barn
 • positive aspect
  Mycket bra app
 • positive aspect
  Ljudböcker

NACKDELAR

 • negative aspect
  Många större streamingtjänster har nästan lika bra material för barn + annat

3

C MORE - BÄSTA PREMIUMKÖP

C More test
#1
PREMIUM

EGENSKAPER

 • Inriktning
  Svenska och amerikanska filmer och serier
 • Betalning
  Flera olika abonnemang
 • Plattformar
  iOS, Android, Samsung smart-TV, Apple TV, Chromecast

REKOMMENDERADE BUTIKER

Köp hos C More
KOMPLETT STREAMINGTJÄNST FÖR HELA FAMILJEN
8.5
C More Entertainment AB erbjuder flera egna betalkanaler via en streamingtjänst. De kallar sig för en komplett streamingtjänst men har extra mycket att erbjuda dig som är intresserad av TV-serier i genren reality, svenska program och sport. C More är alltså en streamingtjänst som hela familjen bör kunna uppskatta. Det är inte bäst streaming för dig som vill ha så låg månadskostnad som möjligt utan C More satsar mer på att erbjuda mycket än på att vara billigast.
UTBUD
8.5
C More satsar offensivt - C More är riktigt bra på svenska filmer och serier men har inte lika många internationella toppserier och filmer som de största tjänsterna. Du kan också titta på materialet som ligger på TV4 Play utan reklam. C More har profilerat sig som en stor aktör inom sport och erbjuder bland annat La Liga och svenska landslagets fotbollsmatcher. Exakt hur bra sportutbudet är beror på vilka lag och sporter just du gillar att följa. C More har nyligen utökat sitt utbud med ett stort antal amerikanska realityserier som du tidigare behövde hayu för att komma åt. De har även mycket att erbjuda för barnfamiljer. C More är en streamingtjänst som siktar framåt och som hela tiden utökar sitt utbud.
BILD OCH LJUDKVALITET
7
Ännu inte 4k eller Ultra HD - C More har tidigare fått en del kritik för att inte vara stabilt, men idag upplever vi att tjänsten håller ganska hög kvalitet. Full HD och 2.1 stereoljud är så bra det kan bli rent tekniskt med C More. Det är lite för dåligt för en modern streamingtjänst men C More är inte ensamma om att vänta med att höja nivån, trots att allt fler har enheter som klarar Ultra HD och 4k.
ATT ANVÄNDA
8
Fungerar i hela EU - C More har en användarvänlig app som gör det lätt att hitta i det breda utbudet. Här tycker vi att de kan mäta sig med de allra bästa streamingtjänsterna. Stora delar av innehållet kan laddas ner så att du kan titta på det offline. Tjänsten fungerar inom hela EU så C More är en bra tjänst för dig som reser mycket och vill slippa krångla med olika VPN-tjänster för att komma åt dina serier när du är borta.
PRIS
8
Testa gratis i två veckor - Det billigaste abonnemanget kostar 109 kronor i månaden, vill du även kunna titta på TV4 är priset 139 kronor och om du dessutom vill bygga på med alla sportkanaler är priset 449 kronor i månaden i dagsläget. Priserna är överlag ganska höga jämfört med andra tjänster, men du har möjlighet att testa gratis i två veckor. C More kan också vara väl värt sitt pris om du uppskattar amerikansk reality, svenska serier och möjligheten att bygga på med sportkanaler.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Brett utbud
 • positive aspect
  Riktigt bra app

NACKDELAR

 • negative aspect
  Något dyra

4

SF ANYTIME

SF Anytime test

EGENSKAPER

 • Inriktning
  Filmer, främst svenska
 • Betalning
  Styckpris på film och TV-serier
 • Plattformar
  iOS, Android, Xbox 360, smart-TV-apparater från Samsung och LG

REKOMMENDERADE BUTIKER

Köp hos SF Anytime
MYCKET BRA UTBUD AV FILM
8
SF Anytime är en del av SF Studios, som tidigare hette Svensk Filmindustri. Är du intresserad av att få tillgång till ett stort bibliotek av svenska filmer är detta en mycket bra tjänst. SF Anytime har funnits sedan 2002, men det började i liten skala. Idag är de störst i Norden i kategorin video on demand och samarbetar med ett stort antal filmbolag. Jämfört med liknande tjänster är utbudet mycket stort! Tidningen M3 hävdar att SF Anytime är bäst i sin nisch och vi är benägna att hålla med om det.
UTBUD
8.5
Mycket stort utbud av nya och gamla filmer - Utbudet på SF Anytime har utvecklats mycket under de år som tjänsten funnits. Om du prövat dem tidigare och inte varit nöjd kan det vara dags att testa igen. Om du är sugen på att titta på en äldre film är chansen inte särskilt stor att du hittar den på andra streamingtjänster, men här finns det mesta. SF Anytime har också de största filmerna bara några månader efter att de släppts på bio. Tjänsten är extra bra för barnfamiljer eftersom det finns många barnfilmer att välj mellan.
BILD OCH LJUDKVALITET
7
Erbjuder inte surroundljud - Bildkvalitén varierar beroende på vad det är för film. Nyare filmer erbjuds oftast i full HD vilket är fullt godkänt. När det gäller ljud är det dock riktigt dåligt att tjänsten inte har stöd för surroundljud. Det är tråkigt för dig med en påkostad surroundanläggning, införskaffad just för när du vill kolla på film.
ATT ANVÄNDA
8
Jättebra app, men bara för Android - Ofta kan du välja om du vill ladda ner och köpa en film eller om du bara vill hyra den och se den en gång. SF Anytime har en suverän androidapp men om du använder en enhet med iOS får du öppna SF Anytime i webbläsaren. Sökfunktionen är mycket sofistikerad och du kan använda ett stort antal filter för att hitta en specifik film du kanske inte kommer ihåg namnet på eller en typ av film som du är sugen på för tillfället. Många filmer är textade och vissa är även dubbade till svenska.
PRIS
7
Betala för det du vill titta på - Här betalar du ingen fast månadsavgift utan bara för det du väljer att titta på. SF Anytime är alltså inte ett särskilt bra alternativ till en vanlig streamingtjänst för dig som slötittar några timmar om dagen. Att kolla på en film eller ett avsnitt med SF Anytime kostar ca 10–79 kronor. Det tycker vi är relativt dyrt med tanke på att du kan få en månadsprenumeration på en streamingtjänst till samma pris som du betalar för de dyraste filmerna på SF Anytime. Många av de TV-serier du betalar för per avsnitt är gratis på andra tjänster. Men SF Anytime är inte tänkt att jämföras med dessa utan det ska snarare ses som ett alternativ till att gå och se en ny film på bio eller köpa en DVD. Det är helt enkelt en gigantisk kombinerad butik och filmuthyrning.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Mycket bra utbud av film
 • positive aspect
  Kompletterar tjänster som bygger på abonnemang

NACKDELAR

 • negative aspect
  Blir dyrt i längden om du använder tjänsten mycket

5

DPLAY

Dplay test

EGENSKAPER

 • Inriktning
  Serier och naturfilm
 • Betalning
  Flera olika abonnemang
 • Plattformar
  Apple TV, Chromecast, PlayStation 3, Playstation 4, Android TV och Samsung smart-TV

REKOMMENDERADE BUTIKER

Köp hos DPlay
STORT UTBUD AV REALITY OCH NATURDOKUMENTÄRER
8
Dplay drivs av Discovery Networks Sweden och är alltså en del av stora Discovery Media. De beskriver sig som ett TV-hus som erbjuder ett brett spektra av kanaler. Om du väljer att abonnera på allt som Dplay kan leverera får du tillgång till massor av TV-kanaler och inte minst ett stort sportutbud. I sin enklaste form, utan till exempel sport, är Dplay fortfarande riktigt bra på naturprogram och svenska realityserier.
UTBUD
7.5
Bra på det mesta utom dramaserier och spelfilm - Dplay är väldigt bra på reality. Gillar du realityserier som fokuserar på glamour och relationer, och som är producerade i Sverige, är Dplay förmodligen den bästa streamingtjänsten på marknaden. Om du föredrar amerikanska realityserier är hayu eller C More ett bättre val. Dplay har också ett riktigt stort utbud av naturfilmer. Inom det området är Discovery Channel världsledande och det har du glädje av även med Dplay. Vill du titta på filmer och serier som bygger på ren fiktion är utbudet tunnare. Man kan säga att Dplay har rätt i att de erbjuder ett brett utbud, men det har en del svaga punkter! Dplay kan dock fungera perfekt ihop med en tjänst som är mer nischad mot dramaserier och filmer.
BILD OCH LJUDKVALITET
7
Inget stöd för surroundljud - Dplay streamar i upp till full HD, vilket är okej. Inom en ganska snar framtid, när TV-apparater med 4k blir vanligare, kommer de liksom många andra streamingtjänster att behöva göra en uppgradering för att inte hamna på efterkälken. När det gäller ljud så är det 2.1 som gäller. Dplay sänder alltså inte med stöd för surroundanläggningar, vilket hade varit ett stort problem om de fokuserat mer på film än vad de gör idag.
ATT ANVÄNDA
7.5
Möjlighet till syntolkning och teckenspråkstolkning - Dplay kontrolleras med en app som är enkel snarare än insmickrande. I flera tester får Dplay kritik för gränssnittet, bland annat av M3 som anser att det är för simpelt. Funktionaliteten är dock helt okej enligt oss och det gäller alla de plattformar på vilka vi testat Dplay. Annars är det ganska vanligt att en streamingtjänst är utvecklad för att leverera bäst streaming på en specifik plattform, och att det kan fungera lite sämre på andra. Med Dplay får du tillgång till svensk textning. När det gäller delar av innehållet erbjuds även syntolkning och teckenspråkstolkning. Det gör att tjänsten kan användas av många som inte har några andra alternativ.
PRIS
8
Baspaket med tillägg - Dplay erbjuder tre olika abonnemang, det billigaste kostar 79 kronor i månaden och fokuserar på underhållning. Sen kan du välja att lägga till extra innehåll i form livesändningar och paket med TV-kanaler. Det är också möjligt att göra tillägg för olika sporthändelser som till exempel alla fotbollsmatcher i Allsvenskan. Även om man måste tänka till lite innan man tecknar ett Dplay-abonnemang (eftersom det finns många alternativ att välja mellan) tycker vi att det är positivt att man kan skräddarsy en egen tablå och betala för just det som man är intresserad av. Delar av materialet kan du titta på gratis, men med reklampauser. Det är ett bra alternativ till att erbjuda en gratisvecka eller gratismånad.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Bra för dig som gillar svenska serier
 • positive aspect
  Stort utbud inom reality och naturdokumentärer

NACKDELAR

 • negative aspect
  Inte många filmer
 • negative aspect
  Ej stöd för surroundljud

6

HAYU

hayu test

EGENSKAPER

 • Inriktning
  TV, särskilt realityserier
 • Betalning
  Prenumeration
 • Plattformar
  iOS, Android, Apple TV, Amazon Kindle Fire

REKOMMENDERADE BUTIKER

Köp hos hayu
BÄSTA STREAMINGTJÄNSTEN FÖR AMERIKANSKA REALITYSERIER
7.5
hayu, som ska uttalas “hey you”, ägs av mediekoncernen NBCUniversal och de har satsat hårt på den skandinaviska marknaden sedan starten 2016. Om amerikanska realityserier är det du gillar mest är hayu den bästa streamingtjänsten på marknaden, inget snack om saken! I Sverige samarbetar hayu med C More och ingår i deras utbud.
UTBUD
7.5
Verklighet på begäran - hayu erbjuder framförallt reality-TV och producerar några av de mest sedda serierna i världen inom denna kategori. Legendariska “Keeping Up with the Kardashians” är deras största succé. Ett annat program som är förknippat med hayu är “The Real Housewives”, som du får tillgång till i en massa tappningar med denna streamingtjänst. De senaste episoderna visas samma dag i Sverige som de sänds i USA. hayu har en slogan som är “Reality on demand” och den visar ganska tydligt vad det är för innehåll som hayu har nischat in sig på. Är du intresserad av till exempel sport, drama eller dokumentärer ska hayu inte vara ditt förstahandsval av streamingtjänst. hayu brukar vara en fantastisk upplevelse det första halvåret eller så, om man gillar realityserier, då det finns ett stort utbud att frossa i. Men när man väl sett alla avsnitt av de serier man är intresserad av kan det bli en hel del väntande på nya avsnitt.
BILD OCH LJUDKVALITET
7
Genomsnittlig bild- och ljudkvalitet - hayu streamar i HD men om du har en stor TV med 4k-kapacitet kommer du inte att få ut maximal bildkvalitet. Upplösningen är adaptiv, det innebär att den automatiskt sänks om det behövs på grund av att din uppkoppling är dålig. Många steamingtjänster har denna funktion men här fungerar det bättre än hos de flesta. Ljudkvalitén är varken bra eller dålig jämfört med andra streamingtjänster utan håller en genomsnittlig nivå.
ATT ANVÄNDA
7
Se på dina favoritserier offline - Appen som du behöver för att kunna titta på hayu får inte högsta betyg i de tester som vi har tagit del av. Om du tittar på hayu via C More är inte detta ett problem. Hur som helst brukar det bara vara under de första dagarna med en ny tjänst som man upplever krångel med användargränssnittet. En bra sak som kommer väl till pass när du vet att du kommer vara utan internet är att du kan ladda ner innehåll och titta offline. Detta gör hayu till en bra tjänst för dig som vill ha tillgång till dina favoritserier medan du till exempel myser i tält ute i naturen, långt från närmsta mast. Du kan dock inte titta på episoder under tiden som de laddas ner utan då måste du vänta tills hela avsnittet har laddat klart. Du kan heller inte titta på hayu i ett annat land än Sverige om du har ett svenskt abonnemang.
PRIS
8
Låg månadskostnad - hayu har kostat 49 kronor i månaden i Sverige och det är billigt jämfört med till exempel HBO och Netflix, som dock har ett bredare utbud. Nu ingår hayu i C More som har lite dyrare abonnemang. Du kan fortfarande teckna ett hayu-abonnemang separat, utan C More. Du får många timmars underhållning för de pengarna åtminstone fram till den punkt då du sett allt material i arkivet.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Extremt stort utbud av reality-TV
 • positive aspect
  Lågt pris

NACKDELAR

 • negative aspect
  Erbjuder nästan inget utöver reality-TV

7

BOXER PLAY

Boxer Play test

EGENSKAPER

 • Inriktning
  TV
 • Betalning
  Abonnemang på flera olika kanalpaket
 • Plattformar
  Med appen Boxer Play kan du titta på telefonen, surfplattan, datorn eller TV:n

REKOMMENDERADE BUTIKER

Köp hos Boxer
BRETT BASUTBUD I HÖG KVALITET
8
Boxer, som ägs av statliga Teracom Group, erbjuder många olika tjänster inom digital television. Boxer passar dig som gillar traditionellt TV-tittande och är en bra och beprövad tjänst inom det området. Däremot passar det inte lika bra om du hör talas om en bra serie efter det att “alla sett den” och vill bilda dig en egen uppfattning. För att kunna se något annat än de fria kanalerna i marksända digitala TV-nätet behöver man ett Boxer-abonnemang i Sverige. Eftersom Boxer ger ett så brett basutbud av allt från nyheter till serier väljer många mellan dem och någon av de större internationella streamingtjänsterna.
UTBUD
8.5
Med Boxer kan du få tillgång till över 60 kanaler - Boxer tillhandahåller ett stort antal vanliga TV-kanaler och är en digital TV-tjänst i modern tappning. De producerar inget eget material men deras största programpaket ger dig tillgång till 60 kanaler och du kan lägga till extra filmkanaler från C More. För att kunna välja rätt paket behöver du kunna lite om de kanaler som ingår i de olika paketen. Utbudet är massivt men när det gäller stora delar av utbudet kan du bara välja mellan de program som för tillfället visas. Boxer har alltså inte stora egna servrar där de lagrar allt material som du alltid har tillgång till. De fungerar mer som som en slags mellanhand som organiserar de TV-kanaler du vill titta på. Men Boxer har börjat göra om sin tjänst så att den blir mer och mer lik till exempel Netflix och HBO. De har flera serier som passar för “binge watching” och även ett växande filmbibliotek.
BILD OCH LJUDKVALITET
8
Skiftande upplösning - Hur bra bildkvalitet du får när du tittar på Boxer beror på kanalen som sänder. Sändningar i 4k och surroundljud kan förekomma, men det är ännu inte särskilt vanligt.
ATT ANVÄNDA
8
Fungerar i hela EU - Du kan använda Boxer Play i hela EU. Boxer erbjuder en “titta ikapp”-funktion som innebär att du kan titta på ett program upp till sju dagar efter att det sänts. Men detta är inte den bästa streamingtjänsten för dig som vill kunna titta på äldre serier och filmer närsomhelst, även om många kanaler ofta kör repriser. Med hjälp av extrakort kan du titta på Boxer genom flera enheter samtidigt.
PRIS
6.5
Titta till lägre pris första året - Om du vill ha tillgång till alla kanaler som Boxer erbjuder, inklusive sport, kan det kosta upp emot 700 kronor i månaden. Det billigaste paketet, som ger 19 kanaler, kostar 239 kronor i månaden. Möjligheten att kunna välja mellan flera olika paket innebär att du inte riskerar att få betala för en massa innehåll du inte är intresserad av. Du kan även köpa Boxer kontantkort och titta utan abonnemang. Det kan vara ett bra sätt att testa tjänsten. Boxer har ofta rabatter som innebär att du tittar billigare under de 12 första månaderna.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Mycket stort utbud av TV-kanaler
 • positive aspect
  Mycket material sänds med hög teknisk kvalitet

NACKDELAR

 • negative aspect
  Du kan inte titta på allt när du vill
 • negative aspect
  Boxer är dyrt jämfört med en vanlig streamingtjänst

8

AMAZON PRIME

Amazon Prime test

EGENSKAPER

 • Inriktning
  Film och TV
 • Betalning
  Abonnemang
 • Plattformar
  iOS, Android, Apple TV, Chromecast, Android TV, LG smart-TV, Samsung smart-TV, Xbox One, Playstation

REKOMMENDERADE BUTIKER

Köp hos Amazon
SPÄNNANDE KULTSERIER OCH FILMER TILL LÅGT PRIS
8
Amazon Prime är en streamingtjänst från e-handelsgiganten Amazon. Tjänsten har funnits i några år, men verkat lite i skymundan av de mer kända streamingtjänsterna. Nu har dock Amazon Prime vuxit i kostymen och gett sig in på allvar i matchen om bäst streaming.Testsidan Bäst-i-test.se är mycket nöjd med Amazon Prime och vi håller med om att tjänsten har en del fördelar. Bildkvalitén är hög och Amazon Prime är bra på lite smalare filmer och serier.
UTBUD
7.5
Många kultfilmer - Lanseringen av Amazon Prime skedde lite i smyg men de har fortsatt att bygga ut sin tjänst med nytt material och idag är utbudet imponerande. Amazon Prime har inte blivit lika populärt i Sverige som några av konkurrenterna eftersom tjänsten inte har fått draghjälp av en riktigt stor serie som de sänt exklusivt. Det finns dock en hel del små guldkorn i det växande utbudet. Amazon Prime har många filmer och serier av lite smalare karaktär som du inte hittar någon annanstans. Man kan säga att de är inriktade på kultfilmer snarare än blockbusters. I och med det kan Amazon Prime fungera som ett bra komplement till en annan streamingtjänst.
BILD OCH LJUDKVALITET
9
Nytt material sänds i 4k - Amazon Prime sänder sitt nyare material i 4k om din enhet har stöd för det. Det här kan alltså vara bästa streamingen för dig som har en stor ny TV med väldigt hög upplösning. Även ljudkvalitén är hög med Amazon Prime. På detta område ligger de ett steg före många av sina konkurrenter.
ATT ANVÄNDA
7.5
Extra information med X-Ray - Amazon Prime är lätt att använda. Med funktionen X-Ray kan du får extra information om filmer och serier om du funderar på om du ska titta på dem eller inte. Svensk textning erbjuds men den är tyvärr ofta av ganska låg kvalitet. Du kan ladda ner material och titta offline. Du kan använda ditt abonnemang inom hela EU men innehållet är inte samma i alla länder.
PRIS
9
Bara 60 kronor i månaden - Amazon Prime kostar omkring 60 kronor i månaden och är alltså en billig streamingtjänst. Det finns inte direkt någon konkurrerande tjänst och det gör att marknaden är stor för Amazon Prime. De flesta de kan hitta något de vill se och är beredda att betala 60 kronor i månaden för. Du kan ofta få rabatter i form av till exempel en gratis månad.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Lågt pris
 • positive aspect
  Spännande utbud av äldre kultserier och filmer
 • positive aspect
  Hög bildkvalitet

NACKDELAR

 • negative aspect
  Satsar inte på exklusiva storproduktioner

9

NETFLIX

Netflix test

EGENSKAPER

 • Inriktning
  Film och TV-serier för alla
 • Betalning
  Olika abonnemang beroende på teknisk kvalitet
 • Plattformar
  Apple TV, Chromecast, iOS, Android, Windows Phone, de flesta smart-TV-apparater, Playstation 3, 4 och 5, Xbox One, Xbox 360, Wii U, Comhem- och Telia-boxar, vissa Blu-Ray-spelare.
POPULÄR STREAMINGTJÄNST VÄRLDEN ÖVER
9
Netflix är ett amerikanskt företag som erbjudit streaming av filmer och TV-serier sedan 2007. Netflix har idag nästan 200 miljoner användare världen över och anses vara en mycket bra allround-tjänst som har ganska mycket av det mesta till en låg månadskostnad. De ligger också långt fram rent tekniskt och erbjuder sändningar i högre kvalitet än full HD.
UTBUD
8
Netflix har blivit bättre på exklusivt material - Netflix har ett stort och brett utbud av framförallt TV-serier men även en hel del film. Om man ska tala om en särskild målgrupp så är det barnfamiljer, eftersom de har material för alla. Netflix svaga sida har tidigare varit deras “originals”, idag gör de dock serier av hög kvalitet som tittar- och kritikersuccén The Queen's Gambit och dokumentärserien “Tiger King”. Vi tycker dock att HBO är något vassare när det gäller detta. Notera att utbudet skiljer sig åt mellan olika länder. Många tycker att Netflix är det bästa valet om man bara ska ha en streamingtjänst men vi tycker det beror på hur intresserad man är av svenskt material, även om Netflix kan erbjuda det så handlar det inte om bäst streaming i det avseendet.
BILD OCH LJUDKVALITET
9
Stöd för 4k och surround - Netflix erbjuder 4k-material och Dolby Atmos-ljud. Många titlar har stöd för surroundljud. Det är helt enkelt en bra tjänst för dig som investerat i en TV med riktigt hög upplösning och en ordentlig ljudanläggning. Tänk på att du behöver snabbt internet för att kunna streama i 4k utan att det buffrar. Bildkvaliteten anpassas automatiskt utifrån hur bra uppkoppling du har.
ATT ANVÄNDA
8
Titta på Netflix i hela världen - Svenska Netflix har svenska undertexter, de har dock fått kritik för att dessa inte alltid är av särskilt hög kvalitet. Du kan titta på Netflix i hela världen och ladda ner innehåll och titta på det offline. Netflix är dessutom ett bra val för dig som vill att många användare ska kunna vara anslutna samtidigt och ha egna profiler. Netflix kan användas från väldigt många olika plattformar och gränssnittet är mycket bra på alla vi har testat. Airplay, Apples teknik som gör det möjligt att spegla en mobil enhets skärm på en TV, fungerar inte med Netflix. Netflix algoritmer för personliga rekommendationer sägs vara väldigt avancerade och kunna ge tips som är på pricken.
PRIS
9
Netflix är väldigt prisvärt - Du får väldigt mycket för pengarna med ett Netflix-abonnemang, som kostar knappa 90 kronor. Notera dock att du får betala ganska mycket mer om du vill ha högsta möjliga tekniska kvalitet.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Bäst streaming för dig som vill ha ett brett utbud
 • positive aspect
  Stöd för 4k
 • positive aspect
  Lättanvänt och många funktioner

NACKDELAR

 • negative aspect
  Der finns streamingtjänster med mer svenskt material

10

HBO NORDIC

HBO Nordic test

EGENSKAPER

 • Inriktning
  TV-serier och filmer
 • Betalning
  Abonnemang
 • Plattformar
  Enheter med Android och iOS samt Apple TV, Chromecast, PlayStation 3, Playstation 4, Android TV och Samsung smart-TV
PÅKOSTADE OCH UPPSKATTADE TV-SERIER
8
HBO Nordic lanserades 2012 och är en av de största streamingtjänsterna på den nordiska marknaden. Det är det amerikanska TV-bolaget HBO som står bakom, och de är kända för att göra några av de mest påkostade och uppskattade TV-serierna, alla kategorier. Att få tillgång till dem är ett starkt argument för att välja streaming via HBO Nordic.
UTBUD
8
Det exklusiva materialet håller högsta kvalitet - HBO Nordic är inte den streamingtjänst som har det allra bredaste utbudet. De har istället valt att erbjuda några riktigt stora succéer som de flesta vill se. Game of Thrones är kanske det tydligaste exemplet. HBO:s egenproducerade material håller extremt hög kvalitet men när man väl sett det finns det kanske inte så mycket man känner för att titta på. Det är dock en stor streamingtjänst vi talar om här och HBO Nordic är inte direkt dåliga när det gäller bredd. I USA är tjänsten HBO Max på gång, den kommer att ge tittarna tillgång till Warner Bros enorma katalog av filmer och serier. Utbudet kan i och med detta komma att bli mycket bättre även i Sverige, dock inte inom den allra närmsta framtiden.
BILD OCH LJUDKVALITET
7
“Bara” Full HD - Har du en riktigt högupplöst TV kommer du inte att kunna få ut dess fulla kapacitet när du tittar på HBO Nordic. De sänder helt enkelt inte i de allra mest högupplösta formaten utan riktar sig till dig med en ganska normal TV. Full HD är dock tillräckligt bra för de flesta, än så länge. Enligt Testfakta buffrar HBO Nordic oftare än konkurrenterna vilket kan påverka tittarupplevelsen negativt. De ligger heller inte i topp när det gäller ljudkvalitet.
ATT ANVÄNDA
8.5
Många kan titta samtidigt från olika enheter - HBO Nordic fungerar på ett flertal plattformar, hur bra gränssnittet är beror på vilken plattform du använder. Funktionaliteten är inte optimal för dig som använder Apple TV. Det finns streamingtjänster som är bättre för dig som gärna vill att tjänsten väljer ut och rekommenderar material baserat på vad du tidigare tittat på. Med HBO Nordic blir det lite mer scrollande och letande. Vad som däremot är riktigt bra är att du kan vara inloggad på ditt HBO Nordic-abonnemang med fem enheter samtidigt och via hur många fönster som helst i din webbläsare. Det här är också en bra streamingtjänst för dig som vill ha väl översatta skandinaviska undertexter. Barnfamiljer kan välja att titta via appen Toonix om de vill att allt innehålla ska vara barnanpassat.
PRIS
8.5
Testa och se om du blir nöjd - HBO Nordic erbjuder en generös prova på-period på 14 dagar. Det är tillräckligt för att du ska kunna bestämma dig för om HBO Nordic är värt att betala för och om du tycker att de står sig jämfört med andra streamingtjänster. Sedan betalar du 109 kronor i månaden för HBO Nordic. En mindre prishöjning har genomförts med motivationen att HBO vill göra fler egna serier. Priset är helt okej men om detta är en mer prisvärd streamingtjänst än de främsta konkurrenterna beror till stor del på hur mycket du gillar deras unika material. Abonnemanget har ingen uppsägningstid.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Egenproducerade serier som hör till de bästa i världen
 • positive aspect
  Många kan titta samtidigt

NACKDELAR

 • negative aspect
  Vi vill ha högre bild- och ljudkvalitet av en så stor aktör

11

DISNEY PLUS

Disney Plus test

EGENSKAPER

 • Inriktning
  Tecknade filmer och serier
 • Betalning
  Abonnemang
 • Plattformar
  LG TV, Apple TV, Roku-streaming-enheter, Android, iOS, PS4, Xbox One, LG WebOS smart-TV, Samsung Tizen smart-TV, Google Chromecast, Now TV samt Amazon Fire TV.
STREAMA NYA OCH GAMLA DISNEYFILMER I HÖG KVALITET
8.5
Disney Plus är en förhållandevis ny tjänst från den jättelika amerikanska nöjeskoncernen Disney. Här handlar det om streaming av tv-serier och filmer från bland annat Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm och National Geographic. Tjänsten har på kort tid blivit en internationell succé trots att det alltså handlar om ett ganska nischat utbud av framförallt tecknad underhållning – som dessutom redan tillhandahålls av många andra streamingtjänster.
UTBUD
8
Alla gamla klassiker från Disney - Med Disney Plus får du tillgång till en nästan komplett samling Disneyfilmer från 1920-talet och framåt, 30 säsonger av The Simpsons och ett stort antal andra serier, alla Star Wars-filmer och massor av dokumentärfilmer från National Geographic. I en familj där inga vuxna har ett intresse för vad som erbjuds men där man vill ha något för barnen kan SF Kids Play vara det bästa streamingalternativet idag. Disney Plus känns dock som ett bättre alternativ i familjer med ungdomar och vuxna som gillar superhjältar och science fiction.
BILD OCH LJUDKVALITET
9
Räkna med mäktiga upplevelser - Disney Plus är en tjänst som hör till de bästa på marknaden när vi talar om upplösning och ljudkvalitet. Nya serier och filmer kan streamas i 4k och det är en mäktig upplevelse att titta på välgjort action i den kvalitén.
ATT ANVÄNDA
8.5
Titta på film och serier offline - Tjänsten var i princip helt buggfri redan direkt vid lansering i Sverige. Funktionerna är dock något färre än när det gäller en del andra tjänster. Men du kan ladda ner innehåll och titta på det offline. Du kan även streama material till fyra enheter samtidigt, om du har tillräckligt bra nätverk för det. Att Disney Plus finns tillgängligt på ett mycket stort antal plattformar är en annan fördel.
PRIS
9
En av de billigaste streaming-abonnemangen - Disney Plus kostar 69 kronor i månaden och det tror vi att tjänsten är värd, för väldigt många. Det är dock inte alla Disney-fantaster som kommer att anse sig behöva Disney Plus eftersom ganska stora delar av materialet finns tillgängligt på många andra håll.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Hela Disneys filmskatt blir tillgänglig
 • positive aspect
  Bra utbud av action för ungdomar och vuxna
 • positive aspect
  Hög tekniskt kvalitet på sändningarna

NACKDELAR

 • negative aspect
  Stora delar av materialet erbjuds av andra tjänster

KÖPGUIDE STREAMINGTJÄNST

Vad är en streamingtjänst?

En streamingtjänst bygger oftast på att det finns ett företag som tillhandahåller material som finns på servrar. Materialet skickas sedan till en mottagare som har tillgång till tjänsten “on demand” eller live. Den största streamingtjänsten på marknaden är reklamfinansierade YouTube, men här kommer vi att titta på streamingtjänster som du kan abonnera på och som alltså låter dig titta på exempelvis film eller TV-serier på din egen enhet. 

Vad finns det för fördelar med att streama filmer och serie?

Med en streamingtjänst kan du kolla på fem avsnitt av din favoritserie i ett svep en regnig dag när du inte har något bättre för dig. Eller pausa mitt i för att svara i telefon eller diskutera scenen ni just sett. Bara dessa enkla funktioner innebär att vanlig TV känns lite utdaterat 2021. Streamingtjänsterna har förändrat hela marknaden och nu erbjuder även de flesta TV-kanaler möjligheten att titta på program i efterhand. De bästa tjänsterna för streaming är dock mer sofistikerade och ger dig en personlig tablå som bygger på dina egna preferenser. Dessutom har en mycket stor del av de bästa och mest omtalade serierna de senaste åren producerats av företag som erbjuder streamingtjänster.

Fördelen med streaming gentemot att ladda ner filmer och serier är att du inte behöver fundera över om materialet är copyrightskyddat och om du därför gör något olagligt. Du har alltid tillgång till streamingtjänsten och behöver inte ha filer som tar upp plats på din dator eller olika USB-minnen och hårddiskar med sparat material.

Vad ska man tänka på vid valet av streamingtjänst?

En viktigt fråga inför valet av streamingtjänst är om du ska ha en eller flera. Om du bara vill betala för en tjänst och har allmänna intressen eller om ni är en hel familj som ska använda en tjänst gemensamt är den bästa streamingtjänsten förmodligen den som har ett brett utbud. Gärna även exklusivt material i form av TV-serier och filmer som du inte kan titta på någon annanstans direkt när de släpps. 

Om du kommer fram till att det är värt att betala för flera tjänster gäller det att välja streamingtjänster som kompletterar varandra. Kanske genom att välja en som täcker basutbudet och sedan en som har ett mer nischat utbud och mycket av något du är extra intresserad av. Det kan vara sport, klassiska filmer, barnfilmer eller realityserier. 

Här är ytterligare några frågor som det kan vara bra att ställa sig inför valet av streamingtjänst:

 • Har du möjlighet att titta på material i högre upplösning än full HD? Det är bara några få streamingtjänster som har stöd för det i dagsläget.
 • Vill du kunna titta var du än befinner dig inom EU utan en massa krångel? Det går med vissa, men inte alla streamingtjänster i det här testet.
 • Är du mest intresserad av svenskt material eller föredrar du internationella TV-serier och filmer? Det är stor skillnad på hur mycket svenskt material som erbjuds.
 • Är det viktigt för dig att kunna se de största och mest omtalade serierna när de nya avsnitten har världspremiär? I så fall är det HBO eller Netflix som gäller.

Vad avgör hur mycket en streamingtjänst kostar?

En sak som påverkar priset i hög grad är om företaget som erbjuder tjänsten själva fått betala dyrt för sina rättigheter att sända materialet. Så är fallet när det gäller livesändningar av sportevenemang. En streamingtjänst med sport kan vara tre gånger så dyr som om du bara är ute efter serier och film. Annars är det utbud, efterfrågan och kvalitet som avgör hur mycket medieföretagen kan ta för sina streamingtjänster. Det fasta priset kan också, i viss mån, påverkas av hur generösa erbjudanden som ges. En gratismånad kan alltså finansieras med en högre månadsavgift.

Vilken tjänst erbjuder bäst streaming?

Frågan vilken som är den bästa tjänsten för streaming kan egentligen bara besvaras subjektivt. Alla de tjänster vi testat är riktigt bra, om man tillhör målgruppen. Det går inte att komma ifrån att Netflix och HBO är de två största aktörerna när det gäller unikt material för alla i familjen. För tillfället är Netflix det bästa alternativet. På den svenska marknaden finns det dock ett par tjänster som vi tycker är lika bra eller till och med bättre om man vill ha ett stort utbud av svenska serier och filmer. Vi vill särskilt framhålla Viaplay, som är vår testvinnare. SF Anytime är också en attraktiv tjänst som vi tror att alla kan ha glädje av och där du betalar för det du tittar på. SF Kids Play och Disney Plus är två suveräna streamingtjänster för barnfamiljer med lite olika inriktning.

Vanliga frågor och svar om streaming

Kommer streaming av film att bli lika stort som streaming av musik? 

Frågan är om det inte redan är lika stort? Skillnaden är att det kanske inte kommer att komma en motsvarighet till Spotify, som ju har det mesta. Det har visat sig vara svårare att samla alla filmbolag under samma tjänst.

Hur mycket surf går åt vid streaming?

Om du har begränsat internet ska du vara försiktig med att streama i hög upplösning. Man brukar säga att det går en gigabyte i timmen vid streaming i HD-kvalitet men betydligt fler i 4k. Det kan snabbt bli ganska dyrt.

Vad kan man göra om det buffrar mycket?

Se till så att du inte har några onödiga inloggningar på nätverket och att det inte pågår ned- eller uppladdning. Att flytta till en plats närmare modemet kan också hjälpa.

Hur ser prognoserna ut när det gäller streaming i framtiden?

Vi går mot fler nischade tjänster snarare än en som alla har. Totalt förväntas marknaden att fortsätta växa mycket snabbt. 5G kommer att innebära nya möjligheter för branschen och högre kvalitet för dig som tittar.

SÅ GJORDE VI TESTET

Så har vi genomfört testet

Vårt urval består av de ledande tjänsterna på den svenska marknaden. Våra tester är dels baserade på våra egna upplevelser av tjänsterna men vi har också tagit del av en rad andra tester. Det är framförallt följande egenskaper som vi har tittat på när vi jämfört de olika streamingtjänsterna:

 • Utbud
 • Bild och ljudkvalitet
 • Hur de är att använda
 • Pris

När det gäller utbud har vi dels intresserat oss för hur stort utbudet är totalt sett men vi väger också in hur bra det är i förhållande till målgruppen och hur mycket innehåll som är svårt att hitta på andra ställen. När det gäller bild och ljudkvalitet är det viktigt att tjänsten är stabil och inte buffrar en massa, trots att uppkopplingen är bra. På det området presterar i princip alla streamingtjänster riktigt bra idag. Däremot är det olika vilken upplösning de sänder i och vilka ljudformat du kan välja mellan. 

Det kan också skilja sig mycket när det gäller hur användarvänliga tjänsterna är. Alla appar är inte lika bra och vissa streamingtjänster kan du titta på utomlands, andra inte. När det gäller många tjänster kan du ladda ner material för att titta på det offline, men det är inte alla som erbjuder det. När vi betygsätter priset så handlar det om hur det är satt i förhållande till vad tjänsten levererar. Billigast är med andra ord inte alltid bäst.

Fler priser
Viaplay
Bäst pris hos Köp hos Viaplay
SF Kids Play
Bäst pris hos Köp hos SF Kids
C More
Bäst pris hos Köp hos C More
SF Anytime
Bäst pris hos Köp hos SF Anytime
Dplay
Bäst pris hos Köp hos DPlay
hayu
Bäst pris hos Köp hos hayu
Boxer Play
Bäst pris hos Köp hos Boxer
Amazon Prime
Bäst pris hos Köp hos Amazon
Netflix
HBO Nordic
Disney Plus