• 10 roliga aktiviteter i vinter

  Vintern närmar sig sitt slut men än är det ett par månader kvar innan våren är här. Utnyttja de sista fina vinterdagarna i Sverige med roliga aktiviteter för hela familjen. Här ger vi dig 10 tips på saker att göra i vinter.


  1. Åka skridskor

  Snöra på dig skridskorna, ta med dig hockeyklubban och ge dig iväg till närmaste rink. I Sverige hittar du såväl utomhus- som inomhusrinkar. Vill du hellre åka skridskor på sjön finns det många platser att göra det på. Tänk dock på säkerheten och ge dig inte ut på isen utan rätt utrustning.


  2. Åka skidor

  Skidor är kanske det som är allra mest förknippat med vinteraktiviteter. Vare sig du åker på längden eller utför finns något för dig. För dagsutflykter kanske den lokala skidbacken passar bäst men för längre semestrar är svenska fjällen att föredra.

  Skidorter som Åre och Vemdalen lockar såväl nybörjare som mer erfarna utförsåkare. Föredrar du att åka skidor på längden kan vi slå ett slag för Orsa Grönklitt eller Sälen där du kan skida fram i Vasaloppsarenan - i fäders spår.

  Behöver du köpa utrustning eller kläder inför din skidresa rekommenderar vi dig att jämföra utbudet åt för att hitta det billigaste. Med en Amazon rabattkod kan du köpa alltifrån skidor till kläder och annan utrustning till ett rabatterat pris.


  3. Ta in på hotell / spa

  Från Kiruna i norr till Trelleborg i söder hittar du mysiga hotell och spaanläggningar. Ta med familjen några dagar och njut av en avkopplande stund tillsammans. Vi kan rekommendera allt från Falkenberg Strandbad, till Ellery Beach House eller Arctic Bath i Harads. Passa på att besök en annan stad och utforska dess sevärdheter och aktiviteter.


  4. Vinterbada

  En allt populärare aktivitet har blivit att vinterbada. Att kliva ned i det kalla vattnet kan för många upplevas som rena skräcken men allt fler svenskar tycks uppskatta det kalla badet följt av en varm bastu.


  5. Ta en promenad

  Passa på att njuta av soliga och fina vinterdagar. Ta med en kompis eller familjen och gå på en långpromenad. Det är både härligt och ger dig din dagliga motion.


  6. Picknick och varm choklad

  Gå ut i skogen och ta med er varm choklad och något att äta. Det finns få saker som är lika mysigt som att äta ute i skogen. Glöm inte att klä er varmt - det kan snabbt bli kallt om ni blir stillasittande för länge.


  7. Titta på vintersport

  Sverige är en stornation inom vintersport. I såväl längdskidåkning, som skidskytte, hockey och bandy tillhör Sverige världseliten. Passa på att besöka en hockeymatch eller skidtävling och upplev det bästa Sverige har att erbjuda inom vinteridrott.


  8. Åka pulka

  Vad är en riktig vinter utan att åka pulka? Leta upp närmaste backe och ta med dig familjen för en dag i backen. Har du inte någon pulka går det lika bra att åka sopsäck.


  9. Pimpelfiske

  Bor du nära en frusen sjö kan pimpelfiske vara en rolig vinteraktivitet. Det är förhållandevis lätt att komma igång eftersom det inte krävs särskilt mycket eller dyr utrustning. Ett pimpelspö med lina och ett par pirkar. Tänk dock på att klä dig varmt och ha ett bra sittunderlag - det blir snabbt kallt ute på isen.


  10. Åk hundspann

  I de norra delarna av landet är det inte ovanligt att åka hundspann så här års. En mäktig upplevelse för dig som gillar natur, fart och äventyr.

discount-badge

10% extra rabatt på nästa köp!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
2131 har klickat på kampanjen
discount-badge

Upp till 20% rabatt när du laddar ner Expedia appen

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges i appen
503 har klickat på kampanjen
discount-badge

30€ rabatt när du bokar Flyg + Hotell för minst 350€

Utgår 31 December
Visa rabattkod
2177421018273642
102 har klickat på kampanjen
discount-badge

Bli medlem & få minst 10% rabatt på utvalda boenden

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges Vid Registrering
11393 har klickat på kampanjen
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Resor & Hotell rabattkoder
Filip Svensson
Filip kommer från en bakgrund som journalist och har arbetat som både allmänreporter och sportreporter. Under en period befann han sig ute på de svenska fotbollsarenorna och rapporterade om allsvensk fotboll. Drömmen var att ta sig ut till de stora arenorna i Europa men ett jobbyte fick Filip att tänka om.I januari 2018 introducerades Filip för sökmotoroptimering, SEO, och därefter var han fast. Möjligheten att påverka vad som syns i Googles sökfält väckte en stor nyfikenhet han inte kunde slita sig ifrån. Ganska snabbt släppte han tankarna på sportjournalistiken och idag kombinerar han i stället sitt intresse för det skrivna ordet med sina SEO-kunskaper här på Expressen Rabattkoder.Filip har arbetat med Expressen Rabattkoder sedan december 2019.

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?