• Det ska du handla på Black Friday

    Black friday är USA:s största rea-dag sedan decennier tillbaka. Även i Sverige har det blivit riktigt stort och är nu näst största rean efter mellandagsrean. Eftersom Black Friday är en unik rea kan det vara svårt att veta vad man bör satsa på och var man hittar fynden. Har man dock huvudet på skaft kan man göra rejäla klipp!

    Är Black Friday en bra dag att fynda på?

    Ja, enligt Pricerunners vd Nicklas Storåker är det en jättebra dag att göra klipp på. Han menar på att det viktiga är att hålla koll på ordinarie priser, jämföra mellan olika butiker samt endast köpa det som man har tänkt. Annars är det lätt hänt att man dras med i en allmän köprush. Om man skriver en lista och håller sig till den, samt jämför olika erbjudanden mot varandra, så finns det stora möjligheter att göra riktiga fynd.

    Black Friday har i allt större utsträckning blivit en del av julhandeln. Det passar alltså utmärkt att köpa de julklappar du ändå hade tänkt köpa, eftersom du kan hitta dem till mycket lägre priser än vid jul. På så sätt sparar du både tid och pengar.

    Populäraste varorna under Black Friday

    Förutom kapitalvaror såsom: hemelektronik, vitvaror och skönhetsprodukter är det mycket böcker, datorspel och filmer som säljs under Black Friday. Möbler och heminredning säljer också bra - liksom kläder, skor, accessoarer samt miljömärkta och klimatsmarta varor. 

    Nytt för i år är att inte bara butiker har rea. Allt fler resebyråer och hotell har hängt på den starkt växande trenden. Så nu är det inte bara hörlurar och parfymer du kan köpa till Black Friday-rabatt, utan du kan också ta med familjen på semester till ett pangpris. Detta innebär att du till exempel kan resa till ställen som tidigare känts för dyrt, alternativt kunna ta en resa till ett favoritställe för en spottstyver. 

    Här hittar du klippen på Black Friday

    Det som lönar sig bäst är givetvis dyrare varor där rabatten gör stor skillnad. Då kan det vara värdefullt att göra lite research och kolla upp varans prishistorik så det inte blir ett impulsköp, vilket sällan lönar sig.

    • Vitvaror och hemelektronik är nog det som sålt mest under tidigare år och det verkar fortsätta vara storfavoriten bland svenskarnas köp på Black Friday. Bland topp tio produkterna de senaste åren återfinns kaffemaskiner och stora tv-apparater på över 50 tum, liksom elcyklar för att nämna några. Butiker man kan hålla ögonen på är till exempel: Webhallen, Elgiganten och Media Markt - då de alltid brukar ha rabatterade priser under Black Friday.
    • Skönhetsprodukter brukar gå bra under Black Friday. En fin ansiktskräm kostar mellan 300 och 2 000 kronor, ibland mer, så en rabatt på ca: 20 % gör stor skillnad. Parfymer och skönhetsbehandlingar är också värt att satsa på, eller varför inte investera i en LED-ansiktsmask. 
    • Resor och hotellvistelser kommer att böka under årets Black Friday. Många har sparade semesterdagar och längtar efter sol och värme i höstrusket, så nu kan vara ett gyllene tillfälle att göra ett klipp.
    • Sportartiklar såsom träningsredskap, löparskor med mera kan normalt kosta skjortan men kan nu säljas till ett mer överkomligt pris. Träning och hälsa är ju något som alltid är på tapeten.
    • Kläder - om du vet vad det är du söker. Kanske vill du ha något speciellt märke eller något av en designer du gillar som normalt är för dyrt. Det är främst dyrare kläder som lönar sig att köpa rabatterat, billigare varor riskerar att bli rena impulsköp som sen aldrig används.

    Tips till dig som vill handla på Black Friday 

    Ett bra tips är att bokmärka de produkter du är intresserad av - om det inte är i en fysisk butik - för att enkelt klicka fram dem när det är dags. Är du stamkund någonstans kan det vara bra att anmäla sig till deras nyhetsbrev och därigenom få många erbjudanden och rabatter. En del butiker tjuvstartar redan veckan eller dagarna före Black Friday så du kan fynda redan då.

    Det kommer ut nya erbjudanden varje timme under dygnet och du kan på vissa ställen behöva ange en rabattkod som kommit med erbjudandet för att få rabatten. Eventuella fraktkostnader får du så klart ta med i beräkningen, även tull och moms om du handlar från utlandet.

    Konsumentverket sätter reglerna för vad som räknas som rea

    Allt är dock inte rea. Föregående år har en del priser i själva verket gått upp, en bra beskrivning på det hittar du i artikeln: Det ska man inte handla under Black Friday.

    Man har visserligen börjat komma till rätta med sådana tendenser men det förekommer fortfarande. Om du känner dig osäker och vill undvika att bli lurad så finns det hjälp att få. Konsumentverket har till exempel listat regler för vad som gäller för en rea, upptäcker du att du har blivit lurad så kan du anmäla det hos dem och få personlig hjälp med ditt ärende.

exclusive-badge
discount-badge
Boob Design

Exklusiv rabattkod! 15% rabatt på ditt köp

Utgår 31 December
EXKLUSIV
Visa rabattkod
EXPRESSEN15
201 har klickat på kampanjen
exclusive-badge
discount-badge
Vestiaire Collective

515kr rabatt på första köpet över 3450kr med exklusiv kod!

Utgår 31 December 2025
EXKLUSIV
Visa rabattkod
VC-FIRST
394 har klickat på kampanjen
exclusive-badge
discount-badge
Sportgymbutiken

100kr rabatt på ditt köp med exklusiv rabattkod!

Utgår 30 Juni
EXKLUSIV
Visa rabattkod
HemmaGymma24
1277 har klickat på kampanjen
exclusive-badge
discount-badge
Wakakuu

Exklusiv kod: 15% rabatt vid köp över 2500kr

Utgår 31 December
EXKLUSIV
Visa rabattkod
EXPRESSEN15
Var först på erbjudandet!
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Kläder & Skor rabattkoder
Fanny Söderlund

Fanny Söderlund

Innehållsansvarig
Fanny arbetar med SEO och Digital Marknadsföring och ser till att Expressen rabattkoder dagligen är uppdaterad med bra och relevant innehåll. Fanny är utbildad marknadsföringsekonom och har studerat vid både Stockholms Universitet och Berghs School of Communication. Inredning är ett stort intresse och att få arbeta med marknadsföring och innehåll inom just shopping-segmentet passar henne som handen i handsken. En fördel är även att man på Expressen rabattkoder alltid hittar bra erbjudanden och rabattkoder på bland annat inredning vilket är perfekt då Fanny kan spara stora pengar på det hon handlar över nätet. Vad är dina bästa rabatt-tips?Gå in på Expressen rabattkoder innan du handlar hos butiker på nätet. Hos oss hittar du alltid en rabattkod och bra erbjudanden, så håll dig uppdaterad hos oss så att du inte går miste om en bra deal.Hur länge har du jobbat med Expressen rabattkoder?Sedan oktober 2018 och det har varit både kul och utvecklande! p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 16.0px 0.0px; line-height: 18.0px; font: 12.0px 'Helvetica Light'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff} span.s1 {font-kerning: none}

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?