• Det ska du handla på Black Friday

  Black friday är USA:s största rea-dag sedan decennier tillbaka. Även i Sverige har det blivit riktigt stort och är nu näst största rean efter mellandagsrean. Eftersom Black Friday är en unik rea kan det vara svårt att veta vad man bör satsa på och var man hittar fynden. Har man dock huvudet på skaft kan man göra rejäla klipp!

  Är Black Friday en bra dag att fynda på?

  Ja, enligt Pricerunners vd Nicklas Storåker är det en jättebra dag att göra klipp på. Han menar på att det viktiga är att hålla koll på ordinarie priser, jämföra mellan olika butiker samt endast köpa det som man har tänkt. Annars är det lätt hänt att man dras med i en allmän köprush. Om man skriver en lista och håller sig till den, samt jämför olika erbjudanden mot varandra, så finns det stora möjligheter att göra riktiga fynd.

  Black Friday har i allt större utsträckning blivit en del av julhandeln. Det passar alltså utmärkt att köpa de julklappar du ändå hade tänkt köpa, eftersom du kan hitta dem till mycket lägre priser än vid jul. På så sätt sparar du både tid och pengar.

  Populäraste varorna under Black Friday

  Förutom kapitalvaror såsom: hemelektronik, vitvaror och skönhetsprodukter är det mycket böcker, datorspel och filmer som säljs under Black Friday. Möbler och heminredning säljer också bra - liksom kläder, skor, accessoarer samt miljömärkta och klimatsmarta varor. 

  Nytt för i år är att inte bara butiker har rea. Allt fler resebyråer och hotell har hängt på den starkt växande trenden. Så nu är det inte bara hörlurar och parfymer du kan köpa till Black Friday-rabatt, utan du kan också ta med familjen på semester till ett pangpris. Detta innebär att du till exempel kan resa till ställen som tidigare känts för dyrt, alternativt kunna ta en resa till ett favoritställe för en spottstyver. 

  Här hittar du klippen på Black Friday

  Det som lönar sig bäst är givetvis dyrare varor där rabatten gör stor skillnad. Då kan det vara värdefullt att göra lite research och kolla upp varans prishistorik så det inte blir ett impulsköp, vilket sällan lönar sig.

  • Vitvaror och hemelektronik är nog det som sålt mest under tidigare år och det verkar fortsätta vara storfavoriten bland svenskarnas köp på Black Friday. Bland topp tio produkterna de senaste åren återfinns kaffemaskiner och stora tv-apparater på över 50 tum, liksom elcyklar för att nämna några. Butiker man kan hålla ögonen på är till exempel: Webhallen, Elgiganten och Media Markt - då de alltid brukar ha rabatterade priser under Black Friday.
  • Skönhetsprodukter brukar gå bra under Black Friday. En fin ansiktskräm kostar mellan 300 och 2 000 kronor, ibland mer, så en rabatt på ca: 20 % gör stor skillnad. Parfymer och skönhetsbehandlingar är också värt att satsa på, eller varför inte investera i en LED-ansiktsmask. 
  • Resor och hotellvistelser kommer att böka under årets Black Friday. Många har sparade semesterdagar och längtar efter sol och värme i höstrusket, så nu kan vara ett gyllene tillfälle att göra ett klipp.
  • Sportartiklar såsom träningsredskap, löparskor med mera kan normalt kosta skjortan men kan nu säljas till ett mer överkomligt pris. Träning och hälsa är ju något som alltid är på tapeten.
  • Kläder - om du vet vad det är du söker. Kanske vill du ha något speciellt märke eller något av en designer du gillar som normalt är för dyrt. Det är främst dyrare kläder som lönar sig att köpa rabatterat, billigare varor riskerar att bli rena impulsköp som sen aldrig används.

  Tips till dig som vill handla på Black Friday 

  Ett bra tips är att bokmärka de produkter du är intresserad av - om det inte är i en fysisk butik - för att enkelt klicka fram dem när det är dags. Är du stamkund någonstans kan det vara bra att anmäla sig till deras nyhetsbrev och därigenom få många erbjudanden och rabatter. En del butiker tjuvstartar redan veckan eller dagarna före Black Friday så du kan fynda redan då.

  Det kommer ut nya erbjudanden varje timme under dygnet och du kan på vissa ställen behöva ange en rabattkod som kommit med erbjudandet för att få rabatten. Eventuella fraktkostnader får du så klart ta med i beräkningen, även tull och moms om du handlar från utlandet.

  Konsumentverket sätter reglerna för vad som räknas som rea

  Allt är dock inte rea. Föregående år har en del priser i själva verket gått upp, en bra beskrivning på det hittar du i artikeln: Det ska man inte handla under Black Friday.

  Man har visserligen börjat komma till rätta med sådana tendenser men det förekommer fortfarande. Om du känner dig osäker och vill undvika att bli lurad så finns det hjälp att få. Konsumentverket har till exempel listat regler för vad som gäller för en rea, upptäcker du att du har blivit lurad så kan du anmäla det hos dem och få personlig hjälp med ditt ärende.

exclusive-badge
discount-badge

100kr rabatt på ALLT med exklusiv rabattkod!

Utgår 15 November
EXKLUSIV
Visa rabattkod
HemmaGym
287 har klickat på kampanjen
discount-badge

15% rabatt på första köpet!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid registrering
292 har klickat på kampanjen
discount-badge

50kr att handla för när du värvar en vän!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
Ges vid värvning
904 har klickat på kampanjen
discount-badge

25% rabatt + gratis frakt på din första beställning!

Utgår 31 December
Visa rabattkod
SEF25
Användes för 1 timme sedan
Visa fler liknande erbjudanden
Visa alla Kläder & Skor rabattkoder
Pontus Wiehager

Pontus Wiehager

Produktansvarig
Som produkt manager har Pontus som uppgift att Expressen Rabattkoder fungerar som den ska och att våra besökare får en så bra upplevelse som möjligt. Pontus har även kontakt med butikerna som visar kampanjer och rabattkoder på hemsidan. Pontus är i grunden civilingenjör och har studerat medieteknik vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Förutom Expressen Rabattkoder har Pontus även grundat tjänsten Outletsverige.se som även den drivs av Speqta.

Kopiera koden/Gå till kassan

 
  Kopiera
rabattkod
Koden kopierad!
Gå till
Fungerade koden?