BÄST-I-TEST

TEST AV 10 ELCYKLAR

10
PRODUKTER
TESTADE
Elcykel känns rätt i tiden, både som ett miljövänligt fordon och för att sänka sina resekostnader. Men elcyklar kostar oftast mycket pengar jämfört med vanliga cyklar och det är inte alla köp som är värda att göra. Vi guidar dig igenom de tio populäraste elcyklarna just nu för att du lättare ska hitta en modell som matchar dina behov.
Merida eSpresso 300 EQ test
premium test premium test
Merida eSpresso 300 EQ
positive aspect Praktisk och balanserad
positive aspect Högkvalitativ och låga driftskostnader
positive aspect Praktiskt, stor och avtagbar färddator
positive aspect Godkänt ramlås ingår
positive aspect Lång räckvidd
LÄS TESTET BÄST PRIS HOS
Elcykelvaruhuset

Gratis frakt Fri frakt
24980 KR
Crescent Elina test
economy test economy test
Crescent Elina
positive aspect SSF-godkänt lås ingår
positive aspect Gott om plats för gods
positive aspect Prisvärd
positive aspect God kvalitet
negative aspect Färddatorn är inte avtagbar
LÄS TESTET Visa bästa pris
Lifebike Chick (dam) test
budget test budget test
Lifebike Chick (dam)
positive aspect Gott om plats för att frakta gods
positive aspect Bekväm och trevlig att köra
positive aspect Snygg retrodesign
positive aspect Två års garanti på cykeln (ett år på batteriet)
negative aspect Något ryckig motor vid start
LÄS TESTET BÄST PRIS HOS
Elcykelvaruhuset

Gratis frakt Fri frakt
17995 KR
1

ASAKLITT ECITY 36 V (UNISEX)

Asaklitt eCity 36 V (UNISEX) test

EGENSKAPER

 • Däck
  28 tum
 • Motor
  TranzX 250W, placering fram
 • Räckvidd
  ca 50 km
 • Hastighet
  26 km/h
 • Växlar
  7
 • Vikt
  25,6 kg
BUDGETCYKEL FÖR MÅTTLIGA CYKELAVSTÅND
6.5
Produkten verkar tyvärr inte längre säljas i butik. Leta begagnatmarknaden för bästa pris. Asaklitt eCity 36 V är ett budgetalternativ för dig som vill ha en helt okej elcykel för måttliga cykelavstånd i vardagen. Clas Ohlson har skapat sin egen elcykel i unisex-modell och genom att själva stå för komponenterna så kan de på så sätt hålla nere priset. Med det lägre priset kommer dock en mer begränsad elcykel än några av de dyrare modellerna i testet och på vissa delar märks det mer än på andra. Designen är en klassisk “damcykel” som finns i svart eller vitt.
PRESTANDA
6
Svag motor men bra bromsar - Asaklitt eCity är inte den cykeln i testet med bäst prestanda, men du får fortfarande mycket cykel för pengarna. Den är utrustad med bra bromsar som är tre till antalet; fotbroms och handbroms både fram och bak. Vid hårda inbromsningar är cykeln stabil och bekväm. Den är också utrustad med sju växlar och motorn är placerad på det klassiska viset i framdäckets nav. Motorn är här något svag och har svårigheter att driva på vid start i uppförsbacke. Batteriet är placerat på pakethållaren och ersätter möjligheten att kunna använda pakethållaren till något annat. Så om du vill frakta något behöver det vara någon annanstans på cykeln. Det tar 6–8 timmar för laddning av ett tomt till ett fullt batteri.
FUNKTIONER
7.5
Minimalistisk färddator och gångassistans - Precis bredvid vänster handtag finner du Asaklitt eCitys minimalistiska display. Till skillnad från dyrare modeller är den inte avtagbar och ger ganska lite finesser, men det viktigaste är med. Här kan du höja och sänka kraften på motorns driv, se hur mycket batteri du har kvar samt se hur snabbt cykeln går - en mycket bra funktion. Elcykeln är även utrustad med en gångassistans på 6 km/h. På så sätt behöver du inte själv knuffa fram en relativt tung cykel när du går, eftersom cykeln då driver sig fram själv.
KVALITET
6
Helt okej för priset - Asaklitt eCity är byggd på en ram av aluminium. Clas Ohlson står för bygget av samtliga komponenter själva, men däcken är från en kinesisk leverantör. Med en billigare prislapp bör man räkna på en större underhållskostnad. Men så behöver det självklart inte vara. Följer du skötselråden noga har du en bra cykel som håller. Cykeln har bekväma handtag och en bekväm sittposition, men sadeln lämnar något att önska då den är både hård och smal. Du kan därför behöva byta ut den för bättre sittkomfort. På ojämnt underlag kan Asaklitt eCity vara något stötig. Fjädringen är inte den bästa, men det tar den igen på att ha bra bromsar istället. Även om det inte är hydrauliska bromsar är dessa av god kvalitet och sköter sitt jobb utmärkt, dock något sämre vid vått underlag.
KOSTNAD
7.5
Förmånligt pris - En av de stora fördelarna med Clas Ohlsons Asaklitt eCity är att den är billig att köpa. Du behöver inte skuldsätta dig för 20–30 tusen kronor och hamnar därför i ett bättre ekonomiskt läge. Skulle något hända med cykeln är detta också såklart en fördel. Nackdelen är dock att du eventuellt kan behöva lägga mer pengar på underhåll om något går sönder. Följer du skötselråden ska det inte behöva bli så stora kostnader.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Minimalistisk färddator med hastighetsmätare
 • positive aspect
  Finns i olika färger
 • positive aspect
  Stabil vid jämnt underlag och kraftiga inbromsningar
 • positive aspect
  Bekväma handtag och bra sittposition
 • positive aspect
  Gångassistans på 6 km/h

NACKDELAR

 • negative aspect
  Stötig på ojämnt underlag
 • negative aspect
  Obekväm sadel
 • negative aspect
  Något svag motor, framförallt vid start i uppförsbacke

2

MERIDA ESPRESSO 300 EQ - BÄSTA PREMIUMKÖP

Merida eSpresso 300 EQ test
#1
PREMIUM

EGENSKAPER

 • Däck
  28 tum
 • Motor
  Shimano Steps E5000, placering mitten
 • Räckvidd
  ca 80 km
 • Hastighet
  25 km/h
 • Växlar
  9
 • Vikt
  24 kg

REKOMMENDERADE BUTIKER

Elcykelvaruhuset
Sportgymbutiken
PÅKOSTAD ELCYKEL AV HÖG KVALITET OCH SNYGG DESIGN
9
Här kommer en av testets dyrare cyklar, Merida eSpresso 300 EQ, men det märks vid användandet att det verkligen är en topp-produkt. Modellen är påkostad, smart och välbalanserad. Den väger ungefär som andra elcyklar och det är få saker att klaga på. Designen är sportig, snygg och modern. Det är tydligt att varje detalj tänkts igenom och att tillverkaren har koll på elcyklar. Cykeln är välutrustad från start vilket gör att du inte behöver köpa till mer tillbehör än en hjälm. Eventuellt kan du dock vilja satsa på en annan sadel om du inte redan är van vid den klassiska spinningsadeln. Merida eSpresso 300 EQ vann M3:s stora test av elcyklar som “bäst i test”, och det är inte svårt att förstå varför.
PRESTANDA
9
Jämn körning även vid ojämnt underlag - Merida eSpresso 300 EQ presterar mycket bra. Motorns placering i mitten ger en låg tyngdpunkt och god balans till cykeln. Den är utrustad med dämpad framgaffel vilket ger en jämnare körning, även när vägen innehåller ojämnheter. Man ska dock komma ihåg att detta inte är en terrängcykel. Bromsarna är hydrauliska skivbromsar för stabil säkerhet året om och oavsett väder. Ramen känns väldigt stabil och stadig, och detta gäller även i höga hastigheter. Motorn har fyra olika körlägen: eco, tour, sport och turbo. Oavsett läge är motorn låg i ljudnivån. Batteriet laddar snabbt. Ett helt tomt batteri tar cirka fyra timmar att ladda fullt, vilket är ett bra resultat. Cykeln har nio växlar och det bör nämnas att utväxlingen i höga hastigheter kan kännas lite trög. Eftersom motorn slår av vid 25 km/h får du räkna med att trampa mycket i de högsta hastigheterna, eller helt enkelt vara nöjd med motorns maxhastighet.
FUNKTIONER
9.5
Avtagbar färddator med många funktioner - Det som först fångar blicken är den stora avtagbara färddatorn. Knapparna för körning sitter vid handtaget, medan färddatorn sitter placerad i mitten av styret. Den visar tydligt tiden, hastigheten och hur lång sträcka du har kvar på batteriet beroende på körläge. I standardutrustningen ingår också pakethållare och godkänt ramlås. Belysningen fram och bak tänder man via färddatorn på en tydlig knapp. Batteriet kan laddas både direkt på cykeln eller genom att tas av för enklare laddning.
KVALITET
8.5
Låg underhållskostnad tack vare toppkvalitet - Den höga kvaliteten gör att Merida eSpresso 300 EQ håller länge med ytterst lite underhåll. Kabeldragningen är smart och genomtänkt integrerad i aluminiumramen. De hydrauliska skivbromsarna sänker också underhållskostnaden. Komforten i sadeln är dock frånvarande och drar ner betyget något. Uppskattar man den klassiska spinningsadeln är detta såklart inget minus.
KOSTNAD
8.5
Hög kvalitet gör den prisvärd - Prislappen är större än “standardmodellen” för en elcykel, men för priset kommer också hög kvalitet. Detaljerna är väl genomtänkta och gör den billig att äga. Så även om priset är i högsta laget kan man om man sköter om den väl ha nöje av elcykeln mycket länge.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Praktisk och balanserad
 • positive aspect
  Högkvalitativ och låga driftskostnader
 • positive aspect
  Praktiskt, stor och avtagbar färddator
 • positive aspect
  Godkänt ramlås ingår
 • positive aspect
  Lång räckvidd

NACKDELAR

 • negative aspect
  Behöver trampa mycket i höga hastigheter
 • negative aspect
  Sadeln kan upplevas liten och hård
 • negative aspect
  Prislappen är något häftig

3

CRESCENT ELINA - BÄSTA EKONOMIKÖP

Crescent Elina test
#1
ECONOMY

EGENSKAPER

 • Däck
  28 tum
 • Motor
  E-going 250W, placering fram
 • Räckvidd
  ca 50 km
 • Hastighet
  25 km/h
 • Växlar
  7
 • Vikt
  25,2 kg

REKOMMENDERADE BUTIKER

El-cykelvaruhuset
MEDELDYR DAMCYKEL SOM VUNNIT MÅNGA PRISER
8.8
Crescent Elina har vunnit flera priser, däribland första plats i HelloRiders stora elcykel-test 2018, och det är en bra cykel. Det här är den medeldyra damcykeln för dig som vill pendla lagom långt till och från jobbet varje dag, ta en tur på stan eller handla lite. Den är trygg, stabil och bekväm. Precis som Crescent Elis har Elina en stor tydlig LCD-display. Designen är klassisk och stilig, och finns i flera olika färger. Det är inte svårt att förstå varför denna elcykel får goda betyg och utmärkelser från flera olika håll.
PRESTANDA
8.5
På det stora hela toppen - Crescent är som de flesta vet ett svenskt märke som uppskattas för sin goda kvalitet. I Crescent Elina har de skapat en damcykel som presterar i stadsmiljö. Växlarna är sju stycken. Fotbroms bak och rull/trumbroms fram. Både växlarna och bromsarna kommer från kvalitetsmärket Shimano. Batteriet är placerat under pakethållaren så du kan fortfarande använda den för att frakta gods. När batteriet är positionerat vid pakethållaren ger det en god balans vid körning. Batteriet tar sex timmar att ladda från tomt till fullt. E-going motorn är placerad fram, vilket ger ett bra driv framåt men kan ge ett sämre grepp vid dåligt väder.
FUNKTIONER
8
Stor färddator med USB-port - Färddatorn är centrerad på styret och har en stor LCD-display. Den går tyvärr inte att ta bort, men innehar en USB-port för laddning av till exempel telefon eller annan handhållen enhet. Precis som på de allra flesta elcyklar hittar du kontrollpanelen vid vänster handtag. Därifrån kan du enkelt slå på och av motorn, hantera nivå på assistansen samt slå på och av lyset. Färddatorn visar bland annat hastighet, batteriets kondition samt trippmätare.
KVALITET
9
Svensk och trygg - Som vi nämnde inledningsvis är Crescent känt för kvalitet. Du får en svensk, välbyggd cykel med växlar och bromsar från Shimano - och det märks vid användning. Det finns inte mycket att kritisera på denna elcykel när det kommer till byggkvaliteten. Crescent Elina är en mycket bekväm och klassisk damcykel av god kvalitet. Handtagen, sadeln och sittpositionen är bekväm och det finns gott om utrymme för att frakta gods i cykelkorgen och på pakethållaren.
KOSTNAD
9
Medeldyr elcykel som håller länge - Priset vid inköp ligger i mellanregistret. Det finns både billigare och mycket dyrare cyklar, men för prislappen är den en riktig vinnare. Allt du kan tänkas behöva ingår, såsom SSF-godkänt lås, belysning, pakethållare, stöd, färddator, ja till och med laddare till din telefon. Sköter du om din Crescent Elina har du en cykel som håller länge.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  SSF-godkänt lås ingår
 • positive aspect
  Gott om plats för gods
 • positive aspect
  Prisvärd
 • positive aspect
  God kvalitet

NACKDELAR

 • negative aspect
  Färddatorn är inte avtagbar
 • negative aspect
  Lämpar sig inte för riktigt långa turer

4

LIFEBIKE COMFORT G7 SVART (DAM)

Lifebike COMFORT G7 Svart (DAM) test

EGENSKAPER

 • Däck
  28 tum
 • Motor
  Shengyi 250W, placering bak
 • Räckvidd
  ca 50 km
 • Hastighet
  30 km/h
 • Växlar
  7
 • Vikt
  25,4 kg

JÄMFÖR PRIS MED PRISJAKT

BILLIG ELCYKEL MED LÅNG RÄCKVIDD
6
Lifebike Comfort har funnits i några år och uppdaterats i omgångar. För ett par tusen kronor mer än Asaklitt eCity, får du Lifebike Comfort G7, och det är inte alls ovanligt att hitta den med rabatt för ett förmånligare pris. Detta är en elcykel med lågt insteg, lång räckvidd och mycket elcykel för pengarna. Den tillhör dock fortfarande budgetalternativen och har några aspekter värda att ta i beaktning innan man slår till på ett köp.
PRESTANDA
7
Ger assistans över tillåtna maxfart - Precis som Asaklitt eCity är motorn något svag vid start i uppförsbacke på Lifebike Comfort G7. Den skiljer sig dock när det kommer till bromsarna då Lifebike Comfort G7 har skivbromsar fram och bak. Cykeln är lättstyrd och stabil vid både jämnt och ojämnt underlag, samt vid hårda inbromsningar. Batteriets placering är bakom sadelröret, vilket ger dig maximalt med fraktutrymme. Det är alltså inga problem med sidokorgar, barnstol och andra kreativa lösningar för godshantering. Du laddar batteriet från tomt till fullt på sex timmar. Motorn hittar du här i baknavet vilket ger bra grepp till bakhjulet. Bra att veta är dock att även om Lifebike själva säger att hastigheten för Comfort G7 är 25 km/h så ger motorn assist över laglig hastighetsbegränsning. Tester visar att cykeln går i 30 km/h, så man måste själv vara medveten om att hålla hastighetsbegränsningen. Elcykeln har sju växlar som när Testfakta gjorde ett test av denna modellen strulade ibland.
FUNKTIONER
5
Få men tydliga - Det finns inte många funktioner att bedöma på Lifebike Comfort G7. Vid vänster handtag hittar du en minimalistisk kontroll till motorn. Från den kan du slå på och av cykelns motor och belysning, samt se hur mycket batteri du har kvar och välja styrka på motorns driv. Funktionerna är få och enkla men tydliga och lätta att förstå.
KVALITET
4.5
En byggkvalitet som drar ner betyget - När det gäller byggkvaliteten för Lifebike Comfort G7 så är det den som drar ner helhetsbetyget ett par steg. Många delar på cykeln skramlar och delar som cykelstöd och ringklocka lossnade vid Testfaktas test av cykeln. Du bör därför vara inställd på att behöva stå för en del underhåll samt eventuella reservdelar. Lifebike Comfort G7 har bekväma handtag men en obekväm och hård sadel. Körupplevelsen är också bekväm och stabil.
KOSTNAD
7.5
Mycket elcykel för pengarna - Lifebike Comfort G7 är en klassisk och enkel elcykel som passar många som pendlar måttligt. Så för det låga priset är det mycket cykel för pengarna. Precis som vi nämnde i stycket före kan byggkvaliteten dock skapa underhållsbehov på sikt och du kan även vilja investera i en bekvämare sadel. En hastighetsmätare kan vara smart att investera i eftersom cykeln går för fort för tillåten hastighetsbegränsning.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Lättstyrd och stabil vid både jämnt/ojämnt underlag och vid kraftig inbromsning
 • positive aspect
  Gott om plats för att frakta gods
 • positive aspect
  Bekväma handtag
 • positive aspect
  Bra fördelning av motorns kraft från start till maxfart

NACKDELAR

 • negative aspect
  Sämre konstruktion än andra budgetalternativ
 • negative aspect
  Något svag motor, framförallt vid start i uppförsbacke
 • negative aspect
  Hård sadel och flera lösa delar som skramlar vid användande
 • negative aspect
  Går för fort

5

SCOTT SUB TOUR ERIDE 10 HERR 2019

Scott Sub Tour eRide 10 Herr 2019 test

EGENSKAPER

 • Däck
  28 tum
 • Motor
  Bosch Active Plus 250w, placering mitten
 • Räckvidd
  ca 110 km
 • Hastighet
  25 km/h
 • Växlar
  10
 • Vikt
  25,6 kg

JÄMFÖR PRIS MED PRISJAKT

Priser och lagerstatus från Prisjakt.nu

Lindells Sport
Finns i lager I lager
Gratis frakt Fri frakt
HÖGKVALITATIV ELCYKEL MED STILREN DESIGN
8.4
Modellen Scott Sub Tour eRide 10 är för dig som söker en högkvalitativ elcykel med en något annorlunda och stilren design. Både batteri och kabeldragning är helt integrerad i ramen vilket ger cykeln ett renare intryck, även om ramen där batteriet sitter såklart då blir mycket bred. Precis som för Merida eSpresso 300 EQ är prislappen rejäl, men med den kommer också hög kvalitet och känslan av en tvättäkta topp-produkt. Det finns ytterst lite att klaga på. Cykeln är mycket bekväm, rejäl, snygg och pålitlig. Något som dock drar ner helhetsbetyget ett snäpp från topp-poäng är att den kan kännas något orkeslös i branta uppförsbackar.
PRESTANDA
7.5
Ovanligt stor räckvidd - Motorn är placerad i mitten av aluminiumramen vilket ger en låg tyngdpunkt och god balans åt cykeln. Scott Sub Tour eRide 10 svarar snabbt, går jämnt och har fyra körlägen: eco, tour, sport eller turbo. Framgaffeln är dämpad och låsbar vilket ger en mycket behaglig och stabil körning. Hydrauliska skivbromsar fram och bak ger ett säkert och kvalitativt användande, året om. Även om cykeln presterar fantastiskt på alla sätt kan den kännas något orkeslös i uppförsbackar och det blir till att trampa mycket. Batteriet tar cirka sju timmar att ladda från tomt till fullt och självklart kan du ladda batteriet både på cykeln och av. Räckvidden här är ovanligt bra och du behöver därför ladda ditt batteri mer sällan än vid billigare elcyklar.
FUNKTIONER
8.5
Logiska och lättanvända - Färddatorn visar hastighet, körläge och hur mycket det är kvar på batteriet. Displayen sitter till vänster och styrs med två tydliga knappar i vänster kant, samt en mindre knapp i nederkant. Samtliga knappar är lätta att nå med tummen. Genom att hålla in den övre vänstra knappen en längre stund så tänder du belysningen. När du gör samma med den nedre ger det dig räckvidd, totalsträcka och trippmätare. Knappen som är placerad i nederkant på skärmen är för gångassistans på cirka 6 km/h, när du vill att cykeln själv driver framåt när du leder den.
KVALITET
9.5
Bekväm och välbyggd - Byggkvaliteten på Scott Sub Tour eRide 10 är exceptionell. Här finner du inga lösa delar eller risker för onödiga underhållskostnader. Elsystemet är av märket Bosch vilket ger cykeln ännu en kvalitetsstämpel i betyget. Det finns inte några direkta nackdelar med varken konstruktion eller kvalitet. När M3 testade cykeln kunde de snabbt konstatera att Scott Sub Tour eRide 10 är ovanligt bekväm, nästan den mest bekväma elcykeln de någonsin testat.
KOSTNAD
8
Dyr men av hög kvalitet - Scott Sub Tour eRide 10 har en dyrare prislapp än genomsnittliga elcyklar. Det är hög kvalitet du betalar för. Det finns egentligen inga extra tillbehör du behöver skaffa eller vara rädd för att snart behöva ersätta vissa delar. Varenda liten del är genomtänkt och välarbetad.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Ger ett riktigt påkostat och elegant intryck
 • positive aspect
  Ovanligt stor räckvidd
 • positive aspect
  Spännande och integrerad design
 • positive aspect
  Gångassistans i 6 km/h när du leder den
 • positive aspect
  Cykeln finns också med lägre insteg för dam/unisex-modell
 • positive aspect
  Bekväm

NACKDELAR

 • negative aspect
  Prislappen är för stor
 • negative aspect
  Färddatorn är inte avtagbar
 • negative aspect
  Känns något orkeslös i branta uppförsbackar

6

CRESCENT ELIS

Crescent Elis test

EGENSKAPER

 • Däck
  28 tum
 • Motor
  E-going 250W, placering bak
 • Räckvidd
  ca 70 km
 • Hastighet
  25 km/h
 • Växlar
  24
 • Vikt
  21,7 kg

REKOMMENDERADE BUTIKER

Köp hos Crescent
EN PRISVÄRD ELCYKEL DU KAN LITA PÅ
8.8
Nu har vi kommit fram till en av guidens riktiga pärlor. Crescent Elis har både ett överkomligt pris och är en produkt som matchar dyrare elcyklar i kvalitet och utrustning. Den finns även som dammodell under namnet Elly och blir gång på gång prisad för att vara en riktigt bra elcykel. Hybridmodellen har bra stötdämpning och klarar även lite tuffare underlag samt att den är välbalanserad. Den saknar dock pakethållare vilket går att köpa till om man önskar.
PRESTANDA
9
Hybrid som tar dig fram överallt - Crescent Elis presterar mycket bra. Motorn är placerad bak och är av Crescents eget märke: E-going. Batteriet är placerat på ramens nedre rör och tar sex timmar att ladda från tomt till fullt. Växlarna är totalt 24 till antalet (3x8) och är av god kvalitet. Tillsammans med motorn ger de dig oändligt med möjligheter att hitta det perfekta motståndet för varje situation. Frågan är dock om det verkligen behövs? Hydrauliska skivbromsar ger stabila inbromsningar i alla väder. Framgaffeln är dämpad och däcken tjocka - allt för att få en bekväm körupplevelse, även på tuffare underlag. Eftersom det är en hybrid går det utmärkt att svänga av från asfaltsvägen och ut på grusvägar och mer kuperad terräng.
FUNKTIONER
8
Stor färddator med USB-port - Precis som exempelvis Merida eSpresso 300 EQ har Crescent Elis en stor och tydlig LCD-skärm placerad mitt på styret. Den är tyvärr inte avtagbar, vilket är trist ur stöldsynpunkt, men kompenserar snabbt upp det med både gångassistans i 6 km/h och en USB-port för laddning av mobilen eller annan enhet. Färddatorn visar bland annat hastighet, batteriets hälsa och en trippmätare. Knapparna för styrning av motor sitter vid vänster handtag och är lätta att nå med tummen.
KVALITET
9
Inte mycket att klaga på - Crescent Elis är lite lättare än genomsnittet. På 21,7 kilo är den därför lättare att cykla på även utan elassistans, än på tyngre varianter. Stadig ram med sportigt intryck. En stabil körupplevelse med trygga inbromsningar och en pigg motor. Bromsar och växlar är av mycket god kvalitet från märket Shimano. Underhållet bör vara minimalt och du får en mycket fin produkt för pengarna.
KOSTNAD
9
Mycket prisvärd - Trots att Crescent Elis är så kvalitativ är priset relativt lågt. Dock saknar den både pakethållare och belysning som kan köpas till om man önskar. Självklart undrar man då varför? En cykel som är så stabil och lämpad för längre turer borde självklart vara utrustad med detta. Det är i alla fall förborrat för pakethållare för snabb montering. Skärmar, ringklocka och reflexer ingår.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Genomgående kvalitetsdelar
 • positive aspect
  Stor färddator med USB-port för laddning av exempelvis smartphone
 • positive aspect
  Stabil och bekväm på alla underlag
 • positive aspect
  Mycket prisvärd
 • positive aspect
  Pigg motor

NACKDELAR

 • negative aspect
  Saknar belysning och pakethållare

7

CRESCENT ELDA

Crescent Elda test

EGENSKAPER

 • Däck
  28 tum
 • Motor
  E-going, placering mitten
 • Räckvidd
  ca 140 km
 • Hastighet
  25 km/h
 • Växlar
  10
 • Vikt
  22,5 kg

REKOMMENDERADE BUTIKER

Köp hos Crescent
EN HYBRIDMODELL MED LÅNG RÄCKVIDD OCH HÖG KVALITET
8.4
Den tredje och sista Crescent-cykeln i testet är Crescent Elda. Den är lite dyrare än de andra två men har den längsta räckvidden av de tre. Precis som Crescent Elis är detta en hybridmodell i sportigt stil av hög kvalitet och passar dig som cyklar ofta och mycket. Även Crescent Elda har vunnit utmärkelser och första pris i elcykel-tester. Även om den presterar fantastiskt och är snabb i accelerationen är den krävande ur underhållssynpunkt.
PRESTANDA
10
Stark centermotor och hydrauliska skivbromsar - Precis som andra mer påkostade elcyklar har Crescent Elda en mittmonterad motor. Det ger cykeln en låg tyngdpunkt och god stabilitet. Centermotorer är kraftfullare än de som sitter fram eller bak och ger därför mycket god prestanda vid körning. Crescent Elda är utrustad med hydrauliska skivbromsar från Shimano, vilket ger god bromsförmåga i alla väder. Batteriet är placerat mitt på ramen och laddas från tomt till fullt på 5,5 timmar (3,5 timmar vid snabb-laddning). Cykeln har 10 växlar av märket Shimano även här. Crescent Elda presterar bra på både jämna och ojämna underlag. Det går alldeles utmärkt att köra av från asfalten och ut på grusvägar, utan att mista stabilitet eller prestanda.
FUNKTIONER
8.5
Snabbladdning på 3,5 timmar - Precis som de andra två Crescent-modellerna i testet har Crescent Elda en stor tydlig LCD-display med färddator centrerat på styret. Den visar bland annat hastighet, batteriets kondition samt trippmätare. Du kontrollerar cykelns funktioner från knapparna vid vänster handtag. Crescent Elda är också utrustad med snabb-laddning av batteriet, det gör att du kan ladda batteriet från tomt till fullt på endast 3,5 timmar.
KVALITET
8
Högkvalitativa komponenter - Ramen av aluminium väger mindre än genomsnittet och gör därför cykeln lättrullad även utan elassistans. Crescents byggkvalitet märks väl och Shimanos byggkomponenter är av högsta kvalitet. Crescent Elda är bekväm för längre turer och mycket cyklande. Sadeln kan upplevas obekväm och hård, om man inte föredrar den klassiska spinningsadeln, därför kan det vara läge att byta ut den vid köp.
KOSTNAD
7
Det kostar om garantin ska gälla - Crescent Elda kostar en del men är prisvärd. Dock kostar den också en del att äga om man vill att garantin ska gälla. Crescent har satt som krav att cykeln måste servas enligt servicebok och registreras på Crescents hemsida. Självklart får du en produkt som håller så länge som möjligt då. Men du kan inte undkomma kostnaderna om du inte vill förlora garantin. Även om växlarna från Shimano är bland de bättre från märket är de utanpåliggande, vilket medför ökat slitage på drivlinan eftersom cykeln har en stark motor. Det i sin tur innebär att kedjan snedställs och behöver bytas oftare. Fördelen är förvisso en snabb acceleration men nackdelen är att du får räkna med en del underhåll.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Kraftfull centermotor
 • positive aspect
  Stabil ram och bra bromsar
 • positive aspect
  Kvalitativa komponenter
 • positive aspect
  Klarar mycket cyklande

NACKDELAR

 • negative aspect
  Obekväm sadel
 • negative aspect
  Krav på service för att garantin ska gälla
 • negative aspect
  Mycket behov av underhåll

8

BMC ALPENCHALLENGE AMP CITY ONE

BMC Alpenchallenge AMP City One test

EGENSKAPER

 • Däck
  28 tum
 • Motor
  Shimano STEPS, placering mitten
 • Räckvidd
  ca 80 km
 • Hastighet
  25 km/h
 • Växlar
  10
 • Vikt
  14 kg

REKOMMENDERADE BUTIKER

Köp hos El-cykelvaruhuset
LYXIG ELCYKEL SOM LÄMPAR SIG FÖR ASFALTSKÖRNING
8
Lyx, lyx, lyx! Testets dyraste och lättaste elcykel är BMC Alpenchallenge AMP City One. Stilren, exklusiv, sportig och futuristisk - här har man inte sparat in på krutet och det märks väl på både intrycket och priset. Det här är lyxåket för dig som har råd och vill göra ett trendigt intryck när du susar fram på asfalterade gator. Cykeln är kvick, snabb och lämpar sig främst för asfaltskörning. På andra underlag ger den en mindre behaglig körupplevelse.
PRESTANDA
9.5
Inget mindre än fantastisk - Prestandan är självklart inget mindre än fantastisk. Motorn är placerad i mittnavet, som den oftast är på de dyrare modellerna av elcyklar. Det är en placering som ger en låg tyngdpunkt till cykeln och en god balans. Båda däcken får därmed också ett lika bra grepp. El-assistansen finns i tre nivåer; eco, normal och high. Eftersom det är en citymodell har den ingen fjädring men breda mönstrade däck istället. Växlarna är tio till antalet och batteriet är placerat på sadelröret. Från tomt till fullt tar batteriet max fem timmar att ladda och en 80 procentig laddning tar endast 2,5 timmar.
FUNKTIONER
7
Inte så många som man kan önska - Det finns inte allt för många funktioner att bedöma på BMC Alpenchallenge AMP City One. Den lilla färddatorn hittar du placerad något till höger om mitten av styret. Den kontrolleras med knapparna vid vänster handtag. Du hittar även en knapp på själva färddatorn för olika inställningar som språk, tid, nollställa trippmätaren samt för att tända och släcka lyset. Belysningen är snyggt integrerad både fram och bak.
KVALITET
10
Svårslagen - BMC Alpenchallenge AMP City One andas kvalitet. Både ram och framgaffel är tillverkad av högkvalitativ kolfiber. Det är framförallt det som gör cykeln så tålig, stabil, lätt och dyr. De hydrauliska skivbromsarna från Shimano ger trygga inbromsningar i alla väder, och underhållet är minimalt. Kombinationen av låg vikt och stark motor ger även en kvalitativ körupplevelse.
KOSTNAD
7
Dyr men kräver minimalt med underhåll - Prislappen är stor och även om du lyckas hitta en rabatt kommer priset att vara högt på BMC Alpenchallenge AMP City One. När du väl äger den är underhållet dock minimalt och du har en cykel som håller mycket länge vid god skötsel. Önskar du pakethållare behöver det köpas till då det inte ingår. Förutom god kvalitet får du också den trendigaste och snyggaste cykeln på marknaden just nu.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Fantastiskt snygg
 • positive aspect
  Högsta kvalitet
 • positive aspect
  Kvick och pigg motor
 • positive aspect
  Trendig
 • positive aspect
  Låg vikt

NACKDELAR

 • negative aspect
  Inte lämpad för ojämnt underlag
 • negative aspect
  Högt pris
 • negative aspect
  Pakethållare ingår inte i priset

9

LIFEBIKE C-PACT G7

Lifebike C-PACT G7 test

EGENSKAPER

 • Däck
  20 tum
 • Motor
  Bafang 250W, placering bak
 • Räckvidd
  ca 60 km
 • Hastighet
  25 km/h
 • Växlar
  7
 • Vikt
  23 kg

JÄMFÖR PRIS MED PRISJAKT

Priser och lagerstatus från Prisjakt.nu

Elcykelvaruhuset
Finns i lager I lager
Gratis frakt Fri frakt
Byggshop
Finns i lager I lager
Golvshop
Finns i lager I lager
Badshop
Finns i lager I lager
Bygghemma
Finns i lager I lager
IHOPFÄLLBAR ELCYKEL MED SPORTIG DESIGN
7
Lifebike C-PACT G7 är något så fiffigt som en kompakt elcykel som går att fälla ihop. Det ger möjligheter till fler att äga en elcykel. Det kan vara en cykel som är lätt att ta med på semestern med båten, tåget, husbilen eller husvagnen. Det kan vara en elcykel för barn och för pendlare som bara cyklar delar av sträckan. Designen är sportig och påminner om en hybrid mellan en mindre BMX-cykel och en klassisk kompakt cykel. Fördelarna med hopfällbara elcyklar är många, inte bara för att de är lätta att transportera utan också för att du enkelt kan förvara en inne i till exempel din garderob. Med ett enkelt grepp mitt på ramen fäller du cykeln dubbelt. Vill du kan du sedan fälla in sadel, styre och pedaler ytterligare. Mått hopfälld 85x40x65 cm.
PRESTANDA
7
Integrerat batteri - Batteriet tar sex timmar att ladda från tomt till fullt och är integrerat i ramen. När du fäller ihop cykeln når du batteriet och kan välja att dra ut det för laddning eller ladda det på plats i ramen. Möjligheten att fälla ihop cykeln till ett kompakt läge förenklar laddnings-processen avsevärt, men batteriet går alltså precis lika lätt att ta ur. Batteriet tar sex timmar att ladda från tomt till fullt. Likefike C-PACT G7 är utrustad med hydrauliska skivbromsar fram och bak. Växlarna är sju till antalet och av kvalitetsmärket Shimano. Eftersom inga tester ännu gjorts av denna nya modell vet vi inte hur den presterar på olika underlag eller känns i inbromsningen. Betygen får därför tas som en uppskattning.
FUNKTIONER
6.5
Ramlås och hastighetsmätare - Lifebike C-PACT G7 är utrustad med en King-Meter LCD-skärm till vänster på styret. Där kan du utläsa sådant som hastighet, batteriets kondition samt har tillgång till trippmätare. Du styr också nivån på elassistansen. Ramlås ingår.
KVALITET
6
Robust i miniformat - Det kan vara lätt att tro att en kompakt elcykel skulle vara instabil eller obekväm, men så är inte alls fallet. Många som inte tidigare testat en liknande modell blir glatt överraskade över motsatsen. Lifebike C-PACT G7 har sex gjutna ekrar som är otroligt robusta och stabila. Mer information om Lifebike C-PACT G7:s byggkvalitet, märke på bromsar eller övrig information är inte lätt att hitta. Lifebike själva har svårt att svara på alla frågor vi ställer när vi ringer och talar med deras kundtjänst. Därför rekommenderar vi att man besöker en butik och pratar med försäljare på plats för en bättre uppfattning.
KOSTNAD
8
Rimligt pris - Priset för den här elcykeln känns ändå rimligt. Du får en snygg, stabil och kompakt elcykel med bra komponenter. Två års garanti ingår plus att första servicen är gratis hos Lifebike.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Kan fällas ihop
 • positive aspect
  Integrerat batteri
 • positive aspect
  Robust
 • positive aspect
  Bra färddator

NACKDELAR

 • negative aspect
  Borde finnas en tillhörande förvaringsväska
 • negative aspect
  Finns lite information att ta del av

10

LIFEBIKE CHICK (DAM) - BÄSTA BUDGETKÖP

Lifebike Chick (dam) test
#1
BUDGET

EGENSKAPER

 • Däck
  28 tum
 • Motor
  Bafang, placering fram
 • Räckvidd
  ca 60 km
 • Hastighet
  25 km/h
 • Växlar
  8
 • Vikt
  25 kg

REKOMMENDERADE BUTIKER

El-cykelvaruhuset
Träningsmaskiner
Finns i lager I lager
CDON.COM
Finns i lager I lager
Gratis frakt Fri frakt
POPULÄR ELCYKEL MED HÄRLIG RETRODESIGN
7
Lifebike Chick, i en härlig retrodesign, har snabbt blivit många svenskars favorit bland elcyklar och det är inte svårt att förstå varför. Här möts en inbjudande retrolook med den allra senaste tekniken och skapar en trevlig vardagscykel för dig som pendlar och bor på mindre eller större ort. Den finns i flera färger och ramen har formen av en typisk damcykel. Priset är strax över de billigaste cyklarna i testet, men bör lämpligast jämföras med dessa. Lifebike Chick ger inte på något sätt ett billigt intryck, men det är en del som inte är optimalt. De anmärkningar vi har är egentligen inte specifikt för just den här modellen utan vanligt för prisklassen.
PRESTANDA
5.5
Som förväntat - Motorn är som på de flesta budgetmodeller placerad i framnavet och låter ganska mycket. Det är inte ett ljud som är direkt störande men det kan vara bra att veta om. Lifebike Chick har fotbroms bak och hydraulisk skivbroms fram. Batteriet huserar under pakethållaren, vilket ger goda möjligheter för att frakta gods, och tar från tomt till fullt batteri sex timmar att ladda. De åtta växlarna är av märket Shimano. Från stillastående till fart kan Lifebike Chick upplevas ryckig. Har man en tung växel ilagd kan det också vara väldigt tungt att komma igång. Cykeln är odämpad och lämpad för asfaltskörning. Bromsarna är en annan svaghet, som återigen inte är kopplat specifikt till den här modellen utan fälgbromsar generellt. I blötare väder tar de inte lika bra och är därför inte lika säkra som exempelvis hydrauliska skivbromsar. Lifebike Chick har i alla fall en hydraulisk skivbroms fram.
FUNKTIONER
5
Enkelt och logiskt - Det finns inte särskilt många funktioner att tala om. Knapparna som slår på och av strömmen är placerade till vänster på styret. Där ställer du in en av fem nivåer på elassistansen, slår på och av lyset, ser batteriets kondition samt ställer in gångassistans. Med gångassistans driver cykeln framåt själv när du leder den.
KVALITET
6.5
Bekväm standardcykel - Lifebike Chick har en odämpad aluminiumram med tillhörande kvalitativa Shimano växlar. Man kan säga att kvaliteten är den av en vanlig standardcykel. Den är bekväm att köra, med en stoppad skön sadel, upprätt sittposition och behagliga handtag är det en trevlig körupplevelse. Den är inte idealisk för snabbare eller längre resor.
KOSTNAD
9
Budgetcykel två års garanti - 15 000 kronor är standardpriset men du kan ganska lätt hitta erbjudanden och rabatter på just denna modellen. Lifebike har också varit generösa med garantin och erbjuder två års garanti på cykeln och ett år på batteriet. Vilket är väldigt bra för ett budgetalternativ.

FÖRDELAR

 • positive aspect
  Gott om plats för att frakta gods
 • positive aspect
  Bekväm och trevlig att köra
 • positive aspect
  Snygg retrodesign
 • positive aspect
  Två års garanti på cykeln (ett år på batteriet)

NACKDELAR

 • negative aspect
  Något ryckig motor vid start
 • negative aspect
  Endast trumbroms bak

KÖPGUIDE ELCYKEL

Fördelar med elcyklar

Fördelarna med en elcykel är många. Du får frisk luft, du rör på dig och med batteriets hjälp kommer du fram snabbare och orkar längre. Med hjälp av motorn och batteriet kan du därför ta dig mycket större avstånd, samt lättare frakta sådant som packning och matkassar. Med hjälp av motorn tar en sträcka alltid lika lång tid varje gång du cyklar den, vilket gör din restid lätt att beräkna och du vet att du kan vara punktlig. Du kommer inte heller komma fram genomsvettig och trött eftersom du får hjälp att trampa och hålla ett högt tempo. 

För de som är äldre eller försvagade kan en elcykel ge en frihet som annars kanske inte vore möjlig. Plus att studier från Norge och Danmark visar att den som äger en elcykel oftare väljer cykeln framför bilen, än den som äger en vanlig cykel och bil. 

För vem passar en elcykel?

Myten om att en elcykel endast skulle vara för äldre eller sjuka har vid det här laget helt tvättats bort. Idag är elcykeln för alla som har rimliga avstånd att ta sig. Jobbar du många mil bort från din bostad är bil ett lämpligare färdmedel, men för dig som har några kilometer är elcykeln ett ypperligt alternativ. 

Elcykeln passar dig som pendlar i stan, för dig som bor på mindre ort och smidigt vill kunna ta dig runt i närliggande områden, samt för dig som har barn/husdjur/tunga matkassar som behöver transporteras rimliga avstånd till skola/aktiviteter eller hem. Precis som med en vanlig cykel är det självklart viktigt att du har tillgång till bra cykelbanor eller annan plats där du faktiskt kan cykla. 

Vad kännetecknar elcyklar?

När man pratar om en cykel som går på el kan det vara lätt att tänka på en moped, men så är inte fallet. Det här är en elcykel:

 • Du känner igen en elcykel på det ofta synliga batteriet samt den något högre hastigheten än vad de flesta vanliga cyklar går i. 
 • Elcykeln har alltså en elmotor som hjälper dig att cykla. Den ska slå av motorfunktionen när du når den lagstadgade hastigheten 25 km/h. Vill du cykla snabbare än så får du ordna mer hastighet genom att trampa själv.
 • En elcykel är inte en moped. Det är en vanlig cykel som man satt en motor och ett batteri på. Därför klassas den som en cykel och ska följa samma trafikregler som vanliga cyklar.

Hur fungerar en elcykel?

Med hjälp av ett laddningsbart batteri drivs en motor placerad i mitten av ramen, alternativt i fram- eller bakhjulet. När du trampar, och motorn är på, kommer motorn driva cykeln framåt. De allra flesta cyklar har flera inställningar så du kan hitta rätt nivå på motorhjälp för dig. Du kan därför inte “köra” din elcykel utan att trampa själv. Den stora skillnaden från en vanlig cykel är därför att du bara kommer fram snabbare och smidigare än vanligt, men du utför samma rörelse som vid cykling.

Tänk på detta när du äger en elcykel

Elcyklar kräver omvårdnad i olika utsträckning. Beroende på byggkvalitet, växelsystem och bromstyp kan du behöva byta delar mer ofta eller mer sällan. Det bästa du kan göra är att följa tillverkarens specifika skötselråd. Det viktigaste att ta hand om på din elcykel är dock batteriet. Elcyklars batterier är stöldbegärliga och bör inte lämnas kvar i din elcykel någon längre stund. Även om de går att låsa fast är det lämpligast att ta det med sig in till skola/arbete och mataffärer.

Vanliga frågor och svar om batterier för elcyklar


 • Hur tar man hand om sitt batteri på bästa sätt?
  Se till att ladda ditt batteri när det behövs och låt det inte stå tomt en längre stund. Om du till exempel inte använder batteriet under vintern, och inte underhållsladdar det, kan det rentav vara helt oanvändbart när våren kommer tillbaka. Ladda batteriet en gång i månaden när du inte använder det, så tar du hand om det på bästa sätt.

 • Hur mycket kostar elcykeln per mil?
  Det kostar ungefär en krona att ladda ett elcykel-batteri fullt. Det innebär sedan att du kan dela upp den kronan på antal mil du kör och få en milkostnad. Fyra mil under en uppladdning ger därför en kostnad på 25 öre milen.

 • Men hur lång tid räcker batteriet?
  Här spelar många olika komponenter roll. Såsom temperatur, underlag, däcktryck, effekt på motorn, hastighet och din vikt. I snitt kan man säga att ett standardbatteri tar dig mellan 30 och 70 kilometer. Hållbarheten på sikt är cirka tre år innan det börjar tappa sin effekt.

 • På vilket sätt påverkar vinterns kyla mitt batteri?
  Batteriet mår allra bäst av att förvaras inomhus eftersom det i kallt väder tappar sin kapacitet. Går temperaturen ner mot nollan tappar batteriet 20 % av sin kapacitet och nästan 40 % kapacitetsbortfall om det är -15 °C.

 • Hur vet jag att mitt batteri inte skadar utsatta i andra länder?
  “Blodsbatterier” är något som kommit upp på agendan sen vetskapen om hur konfliktmineralen kobolt bryts under beklagliga former i Kongo-Kinshasa. Kobolt är något som behövs för att tillverka batterier för elcyklar och skapar därför otrygga arbetsförhållanden för de fattigaste. Många konsumenter är medvetna om detta och vill vara upplysta om hur de ska förhålla sig till ett köp. Debatten är inte ny utan berör även sådant som mobiler och datorer. Därför har de största märkena valt att arbeta aktivt med att spåra sina råvaror och ta ansvar för att inköpen av mineraler går korrekt till.

  Om man vill gardera sig mot detta bör man satsa på batterier som har välkända namn som tillverkare. Det kan till exempel vara batterier från Samsung eller LG. Billiga batterier från Kina innehåller oftast uteslutande mineraler som kommer från mindre lämpliga arbetsplatser i världen. De flesta budgetcyklar har den här typ av batterier, men inte alla. Fråga din leverantör vem som tillverkar batteriet till din cykel, alternativt sök på internet för att garanterat veta hur det ligger till, våga fråga hur de kan säkerställa att produkten du köper tillverkats korrekt och inte innefattar barnarbete. För som i de allra flesta fall när priset pressas för hårt, så är det någon någonstans som får stå för notan.

SÅ GJORDE VI TESTET

Så här har vi gjort vårt urval av elcyklar

När vi valt ut elcyklarna till det här testet så har vi valt cyklar som är populära och som fått bra omdömen i andra recensioner. Samtliga elcyklar i vårt test är självklart bra produkter. Men de skiljer sig åt på olika sätt, både i utförande och hur de upplevs vid användandet. Vi har även valt olika modeller för att passa fler stilar och önskemål. 

Eftersom det är kvalitativa produkter som testats och recenserats väl på flera håll kan vi vara säkra på att alla cyklar i testet är till belåtenhet. Man behöver bara hitta den stilen som passar sina personliga önskemål och behov.

Vilka egenskaper är viktiga vid köp av elcykel?

I denna guide har vi valt att bedöma elcyklarna utifrån följande kriterier:

 • Prestanda
 • Funktioner
 • Kvalitet
 • Kostnad

Prestanda

Oavsett vilket fordon man använder är självklart prestanda en av de viktigaste aspekterna. Man vill veta hur långt batteriet tar en, hur många växlar man har att använda sig av samt hur säkert fordonet är och att det har bra bromsar. Andra frågor man ställer sig är: Hur laddar man sin elcykel? Vad kan man förvänta sig av sitt fordon? Samt hur bra den presterar i uppförsbackar och på ojämna underlag.

Funktioner

Elcyklar kommer med olika funktioner. Dessa är viktiga att bedöma. Sådant som smart laddning, färddator och andra finesser kan vara det som gör skillnaden på om ett köp blir av eller inte. Finesserna och funktionerna blir fler allt eftersom marknaden utvecklas och det blir tydligare vad som är önskvärt och behövligt.

Kvalitet

Med tanke på den ofta stora prislappen är det självklart önskvärt att det man köper är av god kvalitet. Vi bedömer därför byggkvaliteten och hur ofta du behöver underhålla cykeln och dess växlar, bromsar med mera.

Under kvalitet väljer vi även att bedöma cykelns komfort. Hur sadeln känns, är cykeln bekväm att cykla på och är det enkelt att handskas med den i farten.

Kostnad

Kostnad kan innebära flera saker. Dels har du det faktiska priset vid inköpet av en elcykel. Är dyrast alltid bäst för den enskilda individen? Vidare tillkommer sådant som driftskostnader, underhåll och eventuella tillbehör man behöver köpa till som inte följer med vid köp. 

Oavsett kvalitet så håller inte batteriet för evigt och behöver förr eller senare bytas ut. Batterier med längre livslängd är vanligtvis dyrare vid inköp, men i längden kan de sänka dina totala kostnader eftersom du då inte behöver köpa nytt batteri lika ofta.

Priserna vi listat i guiden är de lägsta priset vi hittat på nätet för respektive elcykel. Vi har inte tagit med tillfälliga rabatter. Du kan självklart ha tur och hitta cykeln till ett rabatterat pris som är lägre än vad som står här.

Vill du har bättre pris, använde en rabattkod:

Fler priser
Asaklitt eCity 36 V (UNISEX)
Merida eSpresso 300 EQ
Bäst pris hos Elcykelvaruhuset
Merida Elcykel eSpresso 300 EQ *Bäst i test 2019* Herr, 47 cm (small) Herrcyklar herrelcykel
Bäst pris hos Sportgymbutiken
Crescent Elina
Bäst pris hos El-cykelvaruhuset
Lifebike COMFORT G7 Svart (DAM)
Lifebike Comfort G7 Svart
Bäst pris hos Happy Green
Lifebike Elcykel Comfort G7 Svart 2019
Bäst pris hos Byggshop
Lifebike Elcykel Comfort G7 Svart 2019
Bäst pris hos Golvshop
Lifebike Elcykel Comfort G7 Svart 2019
Bäst pris hos Badshop
Lifebike Elcykel Comfort G7 Svart 2019
Bäst pris hos Bygghemma
Scott Sub Tour eRide 10 Herr 2019
Scott Sub Tour eRide 10 Men 2019
Bäst pris hos Lindells Sport
Finns i lager I lager
Crescent Elis
Bäst pris hos Köp hos Crescent
Crescent Elda
Bäst pris hos Köp hos Crescent
BMC Alpenchallenge AMP City One
Bäst pris hos Köp hos El-cykelvaruhuset
Lifebike C-PACT G7
Lifebike C-PACT G7 Grå 2019
Bäst pris hos Elcykelvaruhuset
Finns i lager I lager
Lifebike Elcykel C-Pact G7 Grå 2019
Bäst pris hos Byggshop
Finns i lager I lager
Lifebike Elcykel C-Pact G7 Grå 2019
Bäst pris hos Golvshop
Finns i lager I lager
Lifebike Elcykel C-Pact G7 Grå 2019
Bäst pris hos Badshop
Finns i lager I lager
Lifebike Elcykel C-Pact G7 Grå 2019
Bäst pris hos Bygghemma
Finns i lager I lager
Lifebike Chick (dam)
Bäst pris hos El-cykelvaruhuset
Lifebike Chick G7
Bäst pris hos Träningsmaskiner
Finns i lager I lager
Lifebike Chick G7
Bäst pris hos CDON.COM
Finns i lager I lager